Random Article


Brainfreeze’s Gids tot het Nieuwe DC Comics (Week 1) – Justice League, Bizarro, Batman Beyond, Midnighter, Green Lantern en meer!

 


2
Posted 03/06/2015 by

DC’s Convergence event zit erop, de New 52-noemer wordt niet langer gebruikt en een nieuwe mini-relaunch en rebranding dienen zich aan. In juni 2015 lanceert DC Comics 24 nieuwe reeksen, terwijl 25 oudere series een nieuwe look en instappunt krijgen. Net zoals Brainfreeze enkele jaren geleden elke nieuwe nummer #1 van de vorige DC Comics New 52-herlancering van een review voorzag, doen we nu hetzelfde voor het DCYou/Divergence-initiatief in jouw gids tot het nieuwe DC-universum.

Week één brengt ons een mix van verschillende nieuwe en oude reeksen en poogt voor iedereen wat wils te bieden. Een overzicht!

 

ACTION COMICS #41

 • dcyouactioncomics41Schrijvers: Greg Pak, Aaron Kuder
 • Artiest: Aaron Kuder
 • Prijs: $3.99

“I’m still Superman”

De start van de “Truth”-verhaallijn die doorheen alle Superman-titels zal lopen. Clark Kent is een groot deel van zijn krachten kwijt. Zijn kostuum en cape heeft hij ook niet meer. Ook heeft Lois Lane het nieuws verspreid dat Superman en Clark Kent één en dezelfde persoon zijn, waardoor de man van staal op de vlucht is voor de wet…

Greg Pak en Aaron Kuder weten een interessant verhaal te vertellen rond een meer menselijke Clark Kent, die als Kryptoniaan zonder krachten nu heel wat normale zaken uit een mensenleven voor het eerst kan ervaren. Toch lijkt dit eerder al deel twee te zijn van de “Truth”-verhaallijn en lijkt het eerste deel plaats te vinden in Superman #41, dat pas later deze maand in de rekken komt te liggen. Ook ligt de introductie van een nieuwe potentiële liefde (met initialen LL, of wat dacht je) er misschien iets te dik op. Dat, en de nieuwe look voor Superman en daarbij horende herhaling van het “I’m still Superman”-zinnetje beginnen nu al te vervelen… 3/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitefull

 

BAT-MITE #1 (van 6)

 • dcyoubatmite1Schrijver: Dan Jurgens
 • Artiest: Corin Howell
 • Prijs: $2.99

Lighten it up! Joker grin on three!

Bat-Mite, de imp-versie van Batman uit de vijfde dimensie (en tevens de inspiratie voor ons puntensysteem deze maand), wordt verbannen en komt op Aarde terecht. Zijn poging om Batman wat te helpen loopt mis en hij komt in de handen van Dr. Trauma terecht. Hier ontmoet hij een wel heel onverwachte superheld…

Deze miniserie werd aangeprezen als een verhaal waarin Bat-Mite het op zich neemt om de andere DC-helden in hun glorie te “herstellen”. In dit eerste deel merken we er nog maar weinig van. Dan Jurgens en Corin Howell bieden louter wat set-up. Bat-Mite is grappig, maar je krijgt ergens toch het gevoel dat het iets humoristischer kon… 3/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitefull

 

BATMAN BEYOND #1

 • dcyoubatmanbeyond1Schrijver: Dan Jurgens
 • Artiest: Bernard Chang
 • Prijs: $2.99

“Not the Gotham I remember, Alf.”

In The New 52: Futures End reisde Terry McGinnis, de Batman van de toekomst, naar het heden. Hij stierf in zijn poging om iedereen te redden van Brother Eye, de zelfbewuste satelliet dewelke in de toekomst de wereld zal overnemen. Zijn rol als Batman Beyond werd overgenomen door Tim Drake, de voormalige Red Robin. Tim reist, samen met zijn Alfred A.I., naar een dystopische toekomst en ontdekt dat Brother Eye toch nog heel wat invloed heeft…

Een nieuwe Batman Beyond-comic, deze keer met een ex-Robin achter het masker. Het is een leuk concept en staat mooi op zichzelf. Het eerste deel biedt voornamelijk een set-up voor de nieuwe wereld waarin Tim zich bevindt en heeft een aardige cliffhanger. Het is een must-read voor de fans van Batman Beyond, maar zeer origineel is het voorlopig nog niet. 3/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitefull

 

BIZARRO #1 (van 6)

 • dcyoubizarro1Schrijver: Heath Corson
 • Artiest: Gustavo Duarte
 • Prijs: $2.99

“Up is down. Good am bad.”

Bizarro, Superman’s monsterlijke kloon, en Jimmy Olsen gaan op road trip. Ze komen zo in contact met een nieuwe versie van King Tut, deze keer een… autoverkoper?!

Veruit één van de meest humoristische en cartooneske DC Comics-reeksen deze maand. Jimmy en Bizarro vormen een leuk duo en de luchtige tekenstijl van Gustavo Duarto past hier perfect. Alleen krijg je – net zoals bij Bat-Mite – het gevoel dat het allemaal nog wel net een tikkeltje grappiger kan… 3/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitefull

 

GREEN ARROW #41

 • dcyougreenarrow41Schrijver: Ben Percy
 • Artiest: Patrick Zircher
 • Prijs: $2.99

“I’m looking for trouble”

Oliver Queen heeft al eventjes opnieuw van Seattle zijn nieuwe thuis gemaakt en bewaakt ‘s nachts de straten als de Green Arrow. In dit eerste deel van de “The Night Birds“-verhaallijn vinden er een stel vreemde moorden plaats. Moorden met een bovennatuurlijk kantje…

Percy en Zircher leveren een mooi nieuw instappunt op voor de avonturen van Ollie en zijn halfzus Emiko te volgen. Het donkere, grimmige sfeertje doet wat terugdenken aan de legendarische run van Mike Grell, dus dat kan niet slecht zijn. Het is duidelijk nog maar het eerste deel van het verhaal, echter, en we komen nog niet veel te weten over wat het nu allemaal precies zal gaan. 3/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitefull

 

GREEN LANTERN #41

 • dcyougreenlantern41Schrijver: Robert Venditti
 • Artiest: Billy Tan, Mark Irwin
 • Prijs: $3.99

“I always make things difficult”

Hal Jordan – ooit de grootste Green Lantern van ze allemaal – heeft wederom hardhandig het Green Lantern Corps verlaten en is nu een rebel/huurling. Hij houdt zich schuil in enkele van de donkerste holletjes van het universum, maar schuwt het conflict niet. Samen met zijn schip Darlene en een door wilskracht aangedreven handschoen in plaats van een ring, schuimt hij de kosmos af…

Hal Jordan die het Corps verlaat, het begint inmiddels een enorm cliché te worden. Zijn nieuwe, langharige look als ruimterebel is dat in feite ook. Terwijl hier ongetwijfeld wel een leuk verhaal kan uit volgen, weet dit eerste deel nog niet te overtuigen. 2.5/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitehalf

 

JUSTICE LEAGUE #41

 • dcyoujusticeleague41Schrijver: Geoff Johns
 • Artiest: Jason Fabok
 • Prijs: $4.99

“For Darkseid”

De start van de grote Darkseid War, een groots conflict tussen Darkseid en de Anti-Monitor met de Justice League, Mr. Miracle en Darkseid’s Amazonedochter Grail er middenin. Dit wordt in feite DC’s grote zomerevent, maar blijft beperkt tot de Justice League-reeks.

Hoewel schrijver Geoff Johns hier naar toe werkte sinds de start van de New 52 in Justice League #1 uit 2011 en het verhaal ook inpikt op het vorige event Forever Evil, krijg je hier toch een zeer duidelijk instappunt voorgeschoteld. Johns en tekenaar Jason Fabok staan garant voor grootschalige superheldenactie in de belangrijkste DC-comic van de week. Lees de volledige review hier. 4/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitefullbatmitefull

 

LOBO #7

 • dcyoulobo7Schrijver: Cullen Bunn
 • Artiest: Cliff Richards
 • Prijs: $2.99

Looks like I’m going to get my hands bloody after all.

Lobo krijgt niet echt een nieuw begin in juni. Zijn jongste reeks is immers nog maar een paar maanden geleden van start gegaan. Lobo #7 is echter wel het begin van een nieuwe verhaallijn voor de intergalactische premiejager. Een nieuw contract, nieuwe ruimtebabes, nieuwe slachtoffers, it’s all good

… alleen is het spijtig dat Lobo enkel werkt als parodie. Deze “serieuzere” versie biedt wel het buitensporige geweld dat we in een Lobo-comic verwachten, maar niet veel meer dan dat. Het blijft allemaal vrij generisch en saai. 2.5/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitehalf

 

MIDNIGHTER #1

 • dcyoumidnighter1Schrijver: Steve Orlando
 • Artiest: ACO
 • Prijs: $2.99

“I’m into my job. Call it aggressive anthropology.”

Midnighter krijgt opnieuw een eigen soloreeks en Steve Orlando en ACO tonen meteen dat het personage méér is dan een homoseksuele, Punisher-achtige versie van Batman. Véél meer. Terwijl de Midnighter tijdens een date zijn vechtkunsten op spectaculaire wijze laat zien, wordt de Gardener (bekend uit de Grayson-reeks) vermoord en steelt iemand de laatste resten van zijn verleden…

Midnighter #1 bevat alles wat een Midnighter-comic hoort te bevatten. Bad-ass quotes, spectaculaire actiescènes waarin Midnighter het hele gevecht in handen houdt en stomende casual seks tussen twee mannen. Orlando stopt zoveel leuke sci-fi concepten in de comic en geeft de Midnighter zodanig veel persoonlijkheid, dat het lijkt alsof Warren Ellis himself dit schreef. We vermeldden eerder al dat de Wildstorm-personages in feite te braaf werden gemaakt opdat ze beter in het nieuwe DC-universum zouden passen, maar deze comic bewijst het tegendeel. Midnighter #1 is een terugkeer naar de gloriedagen van het personage in het eerste volume van The Authority. Aanrader. 4/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitefullbatmitefull

 

THE OMEGA MEN #1

 • dcyouomegamen1Schrijver:  Tom King
 • Artiest: Alec Morgan
 • Prijs: $2.99

“We’re all Omega Men now”

De nieuwe Omega Men-reeks kwam vooral in de aandacht omdat de preview hun gruwelijke, op intergalactische televisie uitgezonden, moord op de voormalige White Lantern Kyle Rayner toonde. Rayner blijft nog steeds het meest interessante personage in dit eerste deel, waarin voornamelijk de ruimtesetting van de reeks uit de doeken wordt gedaan zonder al te veel info rond de personages.

Tom King en Alec Morgan lijken louter te schrijven voor de trade. Er zit potentieel in Omega Men en het ziet er allemaal niet slecht uit, maar het eerste deel nodigt nog niet uit om verder te willen lezen. 2.5/5 Bat-Mites.

batmitefullbatmitefullbatmitehalf

 

DC Comics Juni bij archonia.com

Volgende week zijn we er weer met o.a. Batman, Batman/Superman, Starfire, Earth 2: Society, Section 8 en Constantine: The Hellblazer!

The New DC Universe - DC YOU 2015 Sampler-009

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Brain Cranston

  Midnighter ziet er mij wel interesant uit. Ik hoop dat hij word wegegeven via de wedstrijd.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.