1
Posted 30/05/2015 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #1 – Belgian Justice Society

geeksunited-1

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan Thomas Geudens van de BELGIAN JUSTICE SOCIETYdé Facebookgroep voor DC’s groeiende televisie-universum.

 

DC-Comics

Wie zijn jullie en hoe ben je in contact gekomen met de DC Comics-televisieseries? 

Wij zijn de Belgian Justice Society, dé Facebookgroep voor DC’s groeiende televisie-universum.Voor mij is alles begonnen bij Arrow. De comics heb ik nooit gelezen, maar de serie die eruit voortvloeide, vond ik super. Arrow heeft zowat alles wat je van een actieserie kan wensen, maar dan nog met heel wat extra bij. Omdat ik zo positief verrast was, had ik besloten om andere series zoals The Flash, Gotham, iZombie en Constantineuit te proberen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik er absoluut geen spijt van heb! Uiteindelijk groeide mijn interesse in de materie en besloten we, Killian Cramers en ik, de groep Belgian Arrowheads op te richten. Hieruit is de groep Belgian Justice Society gegroeid.

Heeft het leiden van een groep een grote impact op jouw dagelijks leven?

Het discussiëren van afleveringen en plannen van bijeenkomsten zijn dingen die redelijk nieuw zijn voor mij, maar deze neem ik er natuurlijk met plezier bij. Al bij al heeft leiden van de groep maar weinig  invloed op mijn dagelijks leven.

arrowflash

Vertel eens wat meer over het onderwerp van de groep en vanwaar jullie naam komt?

Onze groep Belgian Justice Society biedt een discussieplatform voor alle televisieseries gebaseerd op de DC Comics/Vertigo-comicbookreeksen . Eerst kozen we voor de naam Belgian Arrowheads met een duidelijke  focus op Arrow, maar hebben we uitgebreid naar Belgian Justice Society gezien het groeiende onderwerp.

Hoe lang bestaat de Belgian Justice Society al? En hoe verliep de toestroom van leden?

Onze groep bestaat nog maar een klein half jaar en is zoals eerder gezegd, opgestart als Belgian Arrowheads. De nieuwere naam van de groep is nog maar een aantal weken zoals hij nu is. We denken hem nu zo te houden tenzij onze leden echt iets anders willen. De laatste weken is de instroom van leden trouwens enorm toegenomen, met dank aan de recente successen van The Flash en ArcCon. Daar willen we zeker en vast ook op inspelen.

superherofightclubthecw

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

De sfeer in de groep is tot nu toe altijd al vriendschappelijk geweest. De admins zijn nog niet moeten tussenkomen en er is nog nooit iemand geband geweest. Momenteel de ideale groep, eigenlijk!

Hoe zie je de toekomst van de Belgian Justice Society?

We hopen dat er meer en meer leden zullen toestromen en dat we nog veel mogen discussiëren en samenkomen! Vooral op meet-ups zoals onze deelname aan de Fandom-groepsfoto op Antwerp Con, gaan we ons meer en meer proberen focussen. Ik denk dat de toekomst van de groep wel verzekerd is: ArcCon, nieuwe seizoenen voor The Flash en Arrow, de aangekondigde spin-off Legends of Tomorrow… Het ziet er allemaal goed uit en wij zullen erbij zijn!

Hou jij van Arrow, The Flash, Gotham, of eender welke andere serie van DC? Hou jij van comics, films en bijeenkomsten? Dan ben je bij de Belgian Justice Society aan het juiste adres!

Ontdek de Belgian Justice Society op Facebook

 

Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.