Random Article


The Flash Seizoen 2: Wat we al weten…

 


0
Posted 23/05/2015 by

Het eerste seizoen van The Flash leverde één van de beste, zo niet de beste, superheldenseries van het afgelopen tv-seizoen. Het is nog maar net afgelopen, of het tweede seizoen snelt ons al toe. Het producersduo KreisbergBerlanti heeft immers al enkele plotelementen en personages voor de volgende reeks afleveringen rond DC‘s snelste man ter wereld officieel bevestigd. Hieronder alvast een handig overzicht en, opgelet, spoilers voor seizoen één…

flashcw

ROGUES GALLERY

Zo zullen heel wat klassieke vijanden uit de Rogues Gallery van The Flash opgetrommeld worden. Zowel de iconische schurk Mirror Master als Doctor Alchemy zijn bevestigd voor het volgende seizoen. Mirror Master, die voor het eerst verscheen in Flash #105 (1959), beschikt over speciaal vervaardigde spiegels met allerlei gevaarlijke toepassingen zoals hypnose en teleportatie. Doctor Alchemy, oorspronkelijk gekend als Mister Element, heeft dan weer chemische krachten gebaseerd op de mythische Steen der Wijzen die metaal in goud zou kunnen veranderen. Hij maakte zijn debuut in Showcase #13 (1958).

De verdere introductie van Barry Allen’s schurkengalerij zal vermoedelijk gebeuren via het geopende tijdsportaal en het daaruit volgende zwart gat uit de seizoensfinale. Deze tijd-ruimtescheur is dus een gelijkaardig plotelement aan de deeltjesversneller uit het eerste seizoen, dat een brug zal vormen tussen de vele tijdlijnen en alternatieve werelden. Tijdens de scène waarin het portaal geopend werd, kregen we bovendien een eerste kijk op Danielle Panabaker als Killer Frost, de tijdstroom van Legends of Tomorrow alsook het toekomstige Flash-museum in Central City. Ook zullen zowel acteur Tom Cavanagh, de acteur van Reverse-Flash/Harrison Wells, en Rick Cosnett, dewelke Eddie Thawne in The Flash vertolkt, terugkeren voor het tweede seizoen als een uitwerking van de parallelle werelden. Cosnett zal echter geen series regular meer zijn en slechts sporadisch verschijnen.

Killer Frost

DC HEROES

Door de introductie van heel wat nieuwe vijanden kan de Flash natuurlijk wel wat hulp gebruiken. Kreisberg en Berlanti hebben inderdaad bevestigd dat meerdere helden hun debuut zullen maken in het tweede seizoen. De laatste aflevering van The Flash toonde bijvoorbeeld al dat Cisco Ramon in de (nabije) toekomst als de sonische held Vibe zal optreden. Anderzijds zullen ook meerdere Speedsters geïntroduceerd worden uit de uitgebreide Flash Family.

De casts van The Flash, Arrow en Legends of Tomorrow zullen een driedubbele shift hebben. Dus verwacht heel wat acteurs die heen en weer reizen tussen de drie series.

Een duidelijke hint zagen we al in de finale met de iconische helm van Jay Garrick die plots uit het portaal vloog. Garrick is de oorspronkelijke Flash die voor het eerst verscheen in Flash Comics #1 (1940), in de comics de hoofdinspiratie voor Barry Allen vormde en momenteel nog steeds de supersnelle held is op DC’s alternatieve Earth-2.

Jay Garrick The Flash

SIDEKICKS

Andere Speed Force gebruikers die wel eens zouden kunnen opduiken, zijn de populaire Wally West en Bart Allen. In de comics was Wally West oorspronkelijk de jonge Kid Flash, maar na Barry’s verdwijning in Crisis on Infinite Earths nam hij diens mantel over. Wally, het neefje van Iris West, was dus sinds de jaren 80 tot 2010 dé snelste man op Aarde bij uitstek in de comics. In de New 52-relaunch kreeg deze derde Flash dan een controversiële Afro-Amerikaanse reïncarnatie. Bart Allen, een nakomeling van Barry Allen die ook verwant is aan de Reverse-Flash uit de toekomst, debuteerde dan weer in de jaren 90 als sidekick Impulse en zou ook kort de iconische rol op zich nemen alvorens de nieuwe Kid Flash te worden.

theflashseasonfinale

DC MULTIVERSE

Door het veelvuldige gebruik van tijdreizen en alternatieve werelden zijn er natuurlijk heel wat mogelijke richtingen die het tweede seizoen van The Flash kan inslaan, maar dat het nieuwe zwart gat hierbij een centraal element wordt, staat als een paal boven water. Door de introductie van deze iconische personages lijkt het er alvast op dat het vervolg nog epischer zal worden dan het uitstekende eerste seizoen van The Flash. Konden wij ook maar vier maanden in de toekomst reizen…

Alles over The Flash lees je hier. De review van seizoen één vind je hier.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.