0
Posted 21/05/2015 by Killian in Comics
 
 

David Letterman Top 5 Comic Cameo’s

letterman avengers ft

Op woensdag 20 mei 2015 nam David Letterman na 33 jaar afscheid van zijn talkshow Late Night with David Letterman. Deze talkshow was in zijn hoogdagen het schoolvoorbeeld van hoe een dergelijk programma eruit hoorde te zien en het werd door David Letterman op bijna onnavolgbare wijze van leven voorzien…

Dat het afzwaaien van Letterman ook meteen het einde van een tijdperk betekent behoeft geen verdere uitleg. Brainfreeze neemt afscheid van David Letterman met een guitige knipoog en presenteert een top 5 van zijn beste comicbookoptredens.

 

5. THE ULTIMATES 2 #4

(2005, Marvel, Mark Millar/Bryan Hitch)

David_Letterman_(Earth-1610)_Ultimate_2_Vol_1_4

Na het aanvankelijke succes van The Ultimates (de Avengers van Ultimate Marvel) brak onherroepelijk het punt aan dat het publiek ging twijfelen aan het nut van een door de regering gefinancieerd team van superhelden. Janet van Dyne aka The Wasp werd als meest mediagenieke Ultimate het talkshowcircuit ingestuurd om te antwoorden op de storm van kritiek. En bij wie kun je dan beter je gezicht laten zien dan bij David Letterman?

 

 

4. WEB OF SPIDER-MAN ANNUAL #2

(1986, Marvel, Ann Nocenti/Art Adams)

lettermanweb

Warlock loopt alweer enige tijd rond bij de New Mutants. Hij is afkomstig van een ras van synthetische levensvormen genaamd de Technarchy en heeft een nogal originele kijk op het leven op aarde. Zijn teamgenoten moedigen hem aan op het echte leven op onze planeet te ervaren in plaats van hele dagen te vegeteren voor de televisie. Warlock zet zijn eerste stappen in Manhattan in de gedaante van David Letterman. Maar hij begrijpt al snel dat deze gedaante iets teveel aandacht trekt en verandert snel in een ander persoon waarna hij zich uit de voeten maakt. Wie kan zo iemand beter in de gaten houden dan ‘s werelds favoriete webspinner?

 

3. THE AVENGERS #239

(1984, Marvel Comics, Roger Stern/Al Milgrom)

letterman-136541

In 1984 kan Wonder Man zijn acteercarrière nieuw leven inblazen door een interview met David Letterman. Maar het optreden gaat alleen door als The Avengers er ook bij zijn. Natuurlijk willen Wonder Man’s teamgenoten hem graag helpen. Maar wie denkt dat het een mooie avond gaat worden heeft het mis. De Mechano-Marauder heeft de studio voorzien van allerhande dodelijke vallen om wraak te nemen op Earth’s Mightiest Heroes. Kan Letterman zijn show nog redden?

 

2. THE DARK KNIGHT RETURNS #3

(1986, DC Comics, Frank Miller/Lynn Varley)

Dark-Knight-Returns-Joker-Talk-Show

Batman wordt neergezet als de gesel van Gotham City. Zijn aanwezigheid is misschien wel de oorzaak voor alle ellende en freaks in de stad? Daarom is er erg veel media-aandacht voor de mensen die worden opgejaagd door The Caped Crusader. The Joker duikt op om zijn zegje te doen in de talkshow van David Endocrine (een flinterdunne parodie op Letterman) en doet wat je van hem mag verwachten: het ganse publiek uitmoorden, de host inclusief.

 

1. AMERICAN SPLENDOR #14

(1988, Harvey Pekar)

americansplendorletterman

Van 1986 tot 1988 konden de kijkers genieten van enkele bezoekjes van Harvey Pekar aan Late Night with David Letterman. Pekar is vooral bekend van zijn autobiografische comics die elk jaar werden uitgebracht en werden getekend door tekenaars als Robert Crumb en Drew Friedman. Hij was een kleurrijk persoon die zijn mening op een amusante wijze wist te verwoorden en daardoor dreigde uit te groeien tot een cultfiguur. Pekar voelde zich echter geëxploiteerd door Letterman en ontdekte dat de kijkers van de show zijn boekjes links lieten liggen. Hij gooide uiteindelijk op spectaculaire wijze zijn eigen ruiten in door tijdens zijn ‘laatste’ bezoek aan de show een provocerend shirt te dragen en zijn beklag te doen (zie de clip hieronder). Hij zou uiteindelijk zijn kant van het verhaal optekenen in American Splendor. Voor dit pionierswerk verdient hij dan ook de eerste plek.

americansplendor14

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.