Random Article


Marvel gaat “8 Months Later” na Secret Wars in het NEW MU

 


0
Posted 18/05/2015 by

8monthslaterMarvel’s nieuwste Secret Wars mega-event is nog maar pas van start gegaan, of we krijgen al teasers toegestuurd voor wat erna staat te gebeuren. Na de periode op Battleworld, zullen de verhalen van de personages in het All-New Marvel-universum 8 maanden vooruit in de tijd springen. Met 8 Months Later kunnen er dus tal van nieuwe series (her)opgestart worden waarin een nieuwe status quo en heus wat veranderingen voor de personages te zien zijn.

Dat is zeer gelijkaardig aan wat Marvel deed na de eerste Secret Wars uit 1984 of nog eerder zoals DC Comics enkele jaren geleden deed met One Year Later na het Infinite Crisis mega-event. Ook vormt het een soort opvolging voor de Time Runs Out-verhaallijn in de Avengers-reeksen vlak voor Secret Wars, dewelke ook een sprong in de tijd maakte van 8 maanden in de aanloop naar het event.

Marvel stevent, zoals verwacht, af op een heuse relaunch in de herfst. Of het dan toch nog een volledige reboot zal worden waarin de helden pas 8 maanden geleden voor het eerst verschenen (zoals de vijfjarige tussenperiode in DC’s New 52), daar hebben we nog het gissen naar. We weten inmiddels al wel dat sommige personages uit gesneuvelde universa in Secret Wars zullen overleven en een deel worden van het nieuwe Marvel-universum, het NEW MU genaamd. Zo duikt Miles Morales/Ultimate Spider-Man op als teamlid van de All-New All-Different Avengers en zal er ook een rol zijn voor de Maestro-versie van de Hulk uit Future Imperfect. Nieuwe reeksen die tijdens Secret Wars worden opgestart zoals A-Force, Old Man Logan en Weirdworld zullen ook blijven verder lopen, Battleworld blijft ook in een bepaalde vorm bestaan en het kan best dat de recente Avengers-graphic novel Rage of Ultron zich ook al in het nieuwe Marvel-universum afspeelt.

Een mooie breuk met de voorgaande continuïteit lijkt er dus voorlopig nog niet te zijn. De nieuwe Secret Wars is inderdaad Marvel’s versie van DC’s Crisis on Infinite Earths, maar laten we hopen dat ze uit de fouten van de concurrentie hebben kunnen leren en bij de grote herlancering/rebranding een continuïteitsrommeltje kunnen vermijden…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.