0
Posted 18/05/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juli 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van mei 2015 voor aankopen in juli 2015 vind je hier: Previews mei 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

mad max fury road mei

MAD MAX FURY ROAD

Lezers.. Het gaat niet zo goed met mijn teerbeminde collega Donnie. Sinds de persvisie van Mad Max: Fury Road is hij zichzelf niet meer. Op de meest onverwachte momenten slaat hij aan en schreeuwt hij met de spuugbubbels om zijn mond: “What a day! What a lovely day!” Soms klampt hij voorbijgangers aan en schreeuwt hij: “Hoezo geen plot? Hebben jullie ooit iemand horen klagen dat porno geen plot heeft?” Waarna hij maniakaal lachend wegrent. Om louter therapeutische redenen schrijf ik dan ook deze comic voor. Regisseur George Miller schreef mee aan vier prequelcomics voor zijn Mad Max: Fury Road-film. Dat houdt hem vast even van de straat.

 

endgame prev mei

BATMAN VOL. 7 : ENDGAME

Goh, eigenlijk is Batman door Scott Snyder en Greg Capullo de meest succesvolle DC Comics-titel uit de relaunch van 2011. En wanneer je een trade gelezen hebt dan weet je waarom. Het is gewoon kwaliteit! The Joker zal in dit zevende deel alweer zijn gezicht laten zien in een poging om de Caped Crusader van het leven te beroven. Er bestaat geen enkele twijfel over dat dit weer fascinerende comics op zal leveren met een ziek randje…

 

BM_DARK_KNIGHT_RETURNS_DLX

BATMAN: THE DARK KNIGHT RETURNS DELUXE EDITION

Een jaar voordat Frank Millers klepper zijn dertigjarig jubileum viert en Batman V Superman: Dawn of Justice in de zalen komt brengt DC Comics deze luxe dubbeleditie uit. Ze zal niet alleen The Dark Knight Returns bevatten maar ook diens onderschatte vervolg The Dark Knight Strikes Again uit 2001/2002. Yep, het staat er echt. Onderschat. Deze stelling zal worden verdedigd wanneer deze editie daar is.

 

BLAPCPCCV1TPB_COV1_col

BLACK PANTHER BY CHRISTOPHER PRIEST VOL. 1 COMPLETE COLLECTION

Liefhebbers hebben er een vol decennium om moeten zeuren. Maar met een Black Panther-film in aantocht is Marvel eindelijk overstag gegaan. Ze gaan de run van schrijver Christopher Priest bundelen. Priest focust zijn verhalen op de moeilijke dubbelrol van T’Challa als staatsman en als Black Panther, het icoon van zijn land Wakanda. Maar er is natuurlijk ook ruimte voor actie, drama aan zijn hof en de capriolen van Everett K. Ross, de onfortuinelijke politicus die T’Challa’s bezoeken aan de VS in goede banen moet leiden. Het tekenwerk in deze bundel is van Joe Jusko, Mike Manley en Sal Velluto.

 

skywalker slaat toe

STAR WARS  VOL. 1 SKYWALKER STRIKES

Marvel vierde uitgebreid dat ze na jaren van afwezigheid de Star Wars-licentie weer terugkregen. allemaal vanwege het feit dat de uitgever nu samen met Lucasfilm onder de grote paraplu van Disney valt. Deze comic speelt vlak na de eerste Star Wars-film Episode IV: A New Hope (1977). Wie denkt dat Jason Aaron van deze comic een simpele invuloefening maakt heeft het mis. Wie onze review gelezen heeft weet dat het eerste deel smaakte naar meer. Bovendien is tekenwerk van John Cassaday altijd fijn.

 

powerman ironfist epic

POWER MAN AND IRON FIST EPIC COLLECTION: HEROES FOR HIRE

Aan het einde van de jaren zeventig begon Marvel aan een bijzonder experiment. Iron Fist voegde zich bij Powerman waardoor er een nieuwe comic ontstond: Power man and Iron Fist – Heroes for Hire. Beide heren begonnen een soort detectivebureau waarmee ze zichzelf verhuurden aan de hoogste bieder. Wie voldoende betaalde kon zich verzekeren van de diensten van deze twee helden. De enige voorwaarde is dat wel moest gaan om net werk…

Deze bundel is vooral gedenkwaardig omdat Chris Claremont en John Byrne een tijdlang de honneurs waarnamen en een aantal smakelijke comics tevoorschijn toverden die hun run op de Uncanny X-Men complimenteren. Verplicht voor de retro liefhebbers.

 

supreme blue rose trade

SUPREME: BLUE ROSE

Rob Liefeld strikt Warren Ellis en Tula Lotay om wat te spelen met zijn creatie Supreme. Dit is natuurlijk een slap aftreksel van Superman, maar dat hindert niet. Laat het maar aan Ellis over om er iets van te maken. De journaliste Diana Dane wordt door een makelaar in informatie gestrikt voor een opdracht: zoek uit wat er lang geleden in het kleine stadje Little Haven neerstortte. Oh, en ontdek als het even kan wat Supreme is. Deze comic werkt als een frisser bries voor de hersenen. Zie ook de review van het eerste deel.

 

vier ogenFOUR EYES

Dit verhaal speelt in de jaren 1930 in een alternatief New York. Ook deze stad is getroffen door de crash van 1929, maar mensen kunnen een leuk centje bijverdienen met de populaire illegale drakengevechten. De vader van de jonge Enrico komt om bij zo’n drakengevecht waardoor de knaap alleen achterblijft. Maar dit verhaal zou snel afgelopen zijn wanneer Enrico niet ontdekte dat hij de mogelijkheid heeft om de kansen in zijn voordeel te doen keren. De schrijver van dit alles is Joe Kelly en dan weet je dat het op het gebied van drama wel goed zit. Tekeningen zijn van de hand van Ken Fuijimara.

 

boom_crimson_v1

CRIMSON VOL. 1

In een eerder artikel schreven we al over de herdruk van deze serie. Dit zal voor veel lezers een eerste mogelijkheid zijn om deze vergeten serie van Humberto Ramos binnen te halen. Zelf zal ik hem niet kopen omdat mijn Wildstorm-trades in perfecte staat verkeren en ik deze niet per se wil inwisselen voor een hardcover. Dat doet er verder niets aan af dat dit een hele plezante comic is.

 

red one welcome to usa

RED ONE: WELCOME TO AMERICA

Xavier Dorison en Terry en Rachel Dodson vertellen het verhaal van een Russin die eind jaren zeventig naar Amerika vertrekt om daar uit te groeien tot een populaire heldin. Maar wat de mensen niet weten is dat ze eigenlijk een spionne is voor de Sovjet-Unie… Het is een vermakelijk verhaal met een erotische ondertoon. Misschien heb je de Nederlandstalige editie al die door Glénat wordt uitgegeven? Zo niet, dan is deze Engelse hardcover een goed alternatief.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.