Random Article


Review: Secret Wars #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een mooie introductie tot een zeer interessante wereld.

Op zijn slechtst


Jonathan Hickman heeft misschien net iets teveel naar Game of Thrones gekeken.


Het Marvel-universum is niet meer, er is enkel nog Battleworld. In Secret Wars #2 merken we dat deze patchworkplaneet heel wat weg heeft van de wereld uit Game of Thrones, maar dan met Marvel-personages…

0
Posted 13/05/2015 by

 
Full Article
 
 

All of you… on your knees

Secret Wars (2015-) 002-009Ondanks een groot aantal nieuwe comics die er nog geen last van lijken te hebben, zijn zowel het Marvel-universum als het Ultimate Marvel-universum vorige week tot hun einde gekomen in het eerste deel van de nieuwe Secret Wars,  de achtdelige eventreeks door Jonathan Hickman (Avengers, Fantastic Four) en Esad Ribic (Thor: God of Thunder) die het grootste Marvel-evenement ooit belooft te worden. En dat ongeveer 30 jaar nadat Marvel’s eerste Secret Wars de regels voor het hedendaagse superheldenevent opstelde. Deze week ligt Secret Wars #2 in de winkelrekken.

Terwijl Secret Wars #1 niet zozeer aanvoelde als het begin van een nieuwe serie, maar eerder als het einde van Jonathan Hickmans schrijfperiode op de Avengers/New Avengersreeksen, is Secret Wars #2 meer het echte beginpunt van het event.

In deze supersized issue wordt immers de nieuwe Battleworld voorgesteld, een patchworkplaneet van verschillende Marvel-werelden en alternatieve tijdlijnen, alsook de restanten van gewone Marvel- en Ultimate-universum. Kortom, dit is alles dat overblijft van het ooit oneindige Marvel-multiversum.

Heerser van dit alles is niemand minder dan Doctor Doom, dewelke als god wordt aanzien door de inwoners. Battleworld is een beetje Marvel’s versie van een fantasywereld zoals Westeros uit Game of Thrones. Er zijn verschillende domeinen/koninkrijken, allen onder de heerschappij van een baron of barones, die regelmatig weleens meningsverschillen hebben met elkaar. De politiemacht bestaat uit een politiekorps van Thors en er is zelfs een soort Wall. The Shield is alles wat de meer beschaafde gebieden van Battleworld scheidt van een horde zombies, symbiotes, Annihilation Waves en Ultrons. Galactus lijkt niets meer dan een schrikwekkend standbeeld te zijn en zo zijn er nog tal van leuke easter eggs en cameo’s voor de Marvel-lezers.

baronsinister

Secret Wars (2015-) 002-026De meeste Marvel-personages herinneren zich de wereld(en) die hiervoor bestonden niet. Enkel de nieuwste versie van het Cabal, bestaande uit o.a. Thanos en de kwaadaardige Ultimate-versie van Reed Richards, lijkt nog te weten hoe het vroeger zat wanneer ze opduiken in hun ark…

Hickman en Ribic gidsen ons moeiteloos doorheen deze tijdelijke vervanger van het Marvel-universum. We komen te weten hoe deze wereld eruit ziet en wat de regels en wie de belangrijke spelers zijn. Er wordt nog niet te diep ingegaan op alles, maar intrigerend is het zeker en vast. De Game of Thrones-invloed is echter enorm. Mede dankzij de optredens van de meer fantasy- en middeleeuws getinte Thors en Captain Britain alsook de Europese tekenstijl van Esad Ribic waan je je in een soort epische fantasywereld – maar dan bevolkt door Marvel-personages. Er zijn wel degelijk voldoende nieuwe technologieën en ruimteschepen, maar deze spelen voorlopig nog niet zo’n grote rol. George R.R. Martin zal het waarschijnlijk wel een heus compliment vinden, zijn eerste gepubliceerde schrijfsels waren tenslotte in de brievenpagina’s van enkele Marvel-comics.

 

Secret Wars #2 levert een oerdegelijke introductie tot Battleworld en de eigenlijke start van het event – dat een kruising lijkt te worden tussen Marvel’s eerdere parallelle universaverhalen Age of Apocalypse en House of M (waarin een kleine groep helden de “oude” realiteit terug proberen te herstellen) gemixt met Game of Thrones. Het biedt tevens een mooie kans om te bepalen welke van de vele Secret Wars tie-in reeksen je kan volgen. Er gebeurt nog niet bijster veel, maar qua epische opzet kan dit zeker wel tellen…

Secret Wars #2 bij Archonia.com

Secret Wars (2015-) 002-046

SECRET WARS TIE-INS?

De barrage aan Secret Wars tie-ins gaat pas volgende week echt van start. Deze week zien we echter al de start van twee Last Days-verhaallijnen. De reeksen onder de Last Days-noemer spelen zich niet af op Battleworld, maar nog in het gewone Marvel-universum, waarin de laatste dagen van enkele personages uit de doeken wordt gedaan. CAPTAIN AMERICA & THE MIGHTY AVENGERS #8 (Al Ewing/Luke Ross) en MAGNETO #18 (Cullen Bunn/Paul Davidson) zullen we echter ook volgende week opnemen in onze reviews van de Secret Wars tie-ins.

Volgende week: Een Secret Wars tie-ins extravaganza met o.a. de eerste delen van A-Force, Planet Hulk en Spider-Verse!

Secret Wars (2015-) 002-047

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.