0
Posted 02/05/2015 by Arno in Comics
 
 

Het is vandaag Free Comic Book Day!


Het is weer zover! Vandaag, zaterdag 2 mei, is het weer Free Comic Book Day. De dag waarop tal van Amerikaanse uitgeverijen en comicbookshops gratis comics weggeven. Terwijl er dit jaar helaas geen officiële grote Free Comic Book Day-viering in België of Nederland is, vieren verschillende stripwinkels wel mee door de gratis Amerikaanse comics in huis te halen en mini-events te organiseren. Zo kan je bij de World’s End Comicshop in Gent terecht voor de gratis comics en bij Mekanik Strip doen ze er zelfs gratis koekjes bij. Wens je iets verder noordwaarts te trekken? Dan kan je terecht bij Henk’s Comics in Amsterdam, waar ze niet alleen FCBD en hun twintigste verjaardag vieren, maar ook nog eens DC Comics-stertekenaars Ivan Reis en Joe Prado (Green Lantern, Blackest Night) over de vloer krijgen.

fcbddivergencefcbdfightfcbdavengersfcbdsavage

Naar goede gewoonte worden de 50 gratis FCBD-titels opgedeeld in de zwaarder gehypte Gold Books en de iets minder gepromote, maar daarom niet minder interessante, Silver Books. Tot de grote kleppers behoren de preview van Fight Club 2 van Dark Horse (met daarin ook nieuwe verhalen rond The Goon en Guillermo del Toro’s The Strain), DC‘s Divergence (met daarin een preview van de nieuwe richtingen voor Batman en Superman in juni en de “Darkseid War”-verhaallijn in Justice League) en Marvel‘s Secret Wars #0, de intro tot het beloofde grootste Marvel-event aller tijden. Marvel stelt ook de All-New, All-Different Avengers voor in hun tweede FCBD-titel, terwijl de nieuwe Savage Dragon bij Image Comics in de voetstappen van zijn vader volgt en we zien hoe het verder gaat met de levensgevaarlijk verwonde Donatello in IDW‘s Teenage Mutant Ninja Turtles: Prelude to Vengeance. BOOM! Studios viert zijn tiende verjaardag met verhalen rond o.a. Adventure Time en Peanuts en Valiant Entertainment blaast 25 kaarsjes uit met o.a. Bloodshot Reborn en X-O Manowar.

fcbdvaliantAdobe Photoshop PDFfcbdtmntfcbdlegendary

En dan hebben we het nog niet gehad over het begin van Archie‘s World Unite cross-over tussen Sonic The Hedgehog en Mega Man, Zenescope’s Wonderland, UDON’s Street Fighter Combo Special, IDW’s Transformers: Robots in Disguise of de comics rond Bob’s Burgers (Dynamite) en The Simpsons (Bongo Comics). Je merkt het. Er is dus weer voor elk wat wils. Allemaal vandaag in de winkelrekken, allemaal gratis!

Een volledig overzicht van de 50 FCBD 2015-comics vind je hier.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.