Random Article


Is het einde van het X-Men Filmuniversum nabij?

 

0
Posted 29/04/2015 by

Volgens verscheidene geruchten zou het huidige X-Men-filmuniversum van 20th Century Fox binnenkort ophouden te bestaan en is er sprake van een nieuwe reboot na de opkomende X-Men: Apocalypse. Het X-Men-filmuniversum werd in 2000 gestart, maar sinds X-Men: First Class (2011) probeerde de filmstudio de tijdlijn aan te passen. De onopgeloste plotgaten en onverwachte (en onnodige) overlijdens kwamen vooral voort uit de minder goed ontvangen films X-Men: The Last Stand en X-Men Origins: Wolverine en de aanpassingen van First Class. Opvolgers The Wolverine (2013) en vooral het tijdreizend epos X-Men: Days of Future Past deden een verdienstelijke poging om de vele plotgaten te verdoezelen.

Enkele interessante ontwikkelingen  en aankondigingen lijken het gerucht bovendien te ondersteunen. In de geplande Wolverine 3 keert Hugh Jackman een laatste keer terug naar zijn iconische rol als vaandeldrager van de X-Men-films. De nieuwste berichten doen vermoeden dat de film weleens gebaseerd zou worden op de Old Man Logan-verhaallijn uit de Marvel-comics. Oude favorieten als Cyclops, Jean Grey, Storm, Nightcrawler en Jubilee zullen in jongere versies hun debuut maken in X-Men: Apocalypse. Bryan Singer, de regisseur van de eerste twee X-Men-films en Days of Future Past, keert voor Apocalypse nog één laatste keer terug tot de regisseursstoel.

Een jonge garde mutanten, een mogelijkheid om Wolverine te hercasten (de enige X-Man waar dit nog niet bij gebeurd was) én het laatste luik van regisseur Bryan Singer bij zijn geliefde franchise? Het impliceert het einde van een al zestien jaar durende tocht en het begin van een nieuw hoofdstuk. Ook is de wens voor een team-up tussen de X-Men en de nieuwe Fantastic Fourreboot reeds meermaals uitgedrukt. Een gedeeld universum is natuurlijk makkelijker op te bouwen indien men helemaal opnieuw begint. Hoe de spin-offs Deadpool en Gambit in de nieuwe reboot zouden passen, dat is dan weer een groter vraagteken…

X-Men: Apocalypse, het mogelijke einde van het huidige X-Men-filmuniversum, wordt opnieuw geregisseerd door Bryan Singer en zal vanaf mei 2016 in de Belgische bioscoopzalen te zien zijn.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.