Random Article


Broken Frontier lanceert een opvallend Creatieve Comics Bloemlezing

 

2
Posted 24/04/2015 by

Onze Engelstalige collega’s en vrienden bij Broken Frontier hebben samen met uitgeverij A Wave Blue World een wel erg creatief project opgestart: de Broken Frontier – Anthology. In deze bloemlezing zullen meer dan 40 van de vandaag populairdere en originelere artiesten uit het comicbookmedium samenwerken aan leuke en inventieve verhalen. In ruim 240 pagina’s zullen onder andere Greg Pak (Action Comics), Fred Van Lente (Marvel Zombies), Cullen Bunn (Six Gun, Magneto, Venom), Joshua Hale Fialkov (Elk’s Run, The Bunker, The Hunger) en Marguerite Bennett (Angela: Asgard’s Assassin) voor 27 unieke kortverhalen zorgen. Bij de tekenaars vinden we veel up-and-comers terug, maar ook gevestigde waarden zoals Ryan Kelly (Local, New York 4 & 5), Salgood Sam (Sea of Red), Fecundo Percio (Caliban, Annna Mercury) en INJ Culbard (Brass Sun, New Deadwardians). De kleurrijke cover is van de hand van Robbi Rodriguez (Spider-Gwen) en kent de indrukwekkende afmetingen van 28 centimeter op 19 centimeter.

De kortverhalen zullen sci-fi gewijs draaien rond Broken Frontier’s thema van het doorbreken van onze menselijke limieten en het verkennen van het grote onbekende, aldus Frederik Hautain, de Belgische Editor-in-Chief van Broken Frontier die overigens ook samen met Facundo Percio één van de verhalen zal verzorgen. Maar dit project draait vooral om het onderstrepen van de immense en ongelimiteerde vertelkunst die je enkel kan vinden in creator-owned comics.”

Broker Frontier Cover

Momenteel kent de Kickstarter-pagina nog een hele resem aan unieke geschenken voor de eerste pledgers. Zo krijg je vanaf een bijdrage van $5 reeds een vermelding in de “Explorer’s Log”, het dankwoord van de hardcover. Je kan ook enkele originele prints toegestuurd krijgen en zelfs een sketchbook van Broken Frontier – Anthology indien je het gewenste bedrag betaalt. Anders dan bij pakweg de grote uitgeverijen gaat het gros van de inkomsten (ruim 60%) naar de artiesten zelf. Een ideale manier om niet alleen een uniek stuk comicbookgeschiedenis in huis te halen, maar ook de (voorlopig) kleinere spelers een kans te geven!

De Kickstarter voor de Broken Frontier Anthology kan je hier bezoeken. De website van Broken Frontier vind je hier.

Je kan ook het project steunen via Twitter met de hashtag #BFanthology.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


2 Comments


 1. avatar
   

  Wow, ziet er goed uit, interessant project!
  Meteen gebacked ;-)
 2. avatar
   
  Frederik Hautain

  Bedankt Maarten! :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.