1
Posted 23/04/2015 by Killian in Comic Cons
 
 

StarCom Convention: Interview met Quinte Ridz

Op zondag 5 juli vindt in het Gentse ICC de eerste editie van StarCom Convention plaats, een nieuwe sci-fi, fantasy en comics convention voor de Gentse zomer. Brainfreeze voelde mede-organisator Quinte Ridz, aan de tand.

starcomposter

Hi Quinte! De meeste mensen kennen je van je hiphopcarrière bij ABN. Nu ben je de drijvende kracht achter StarCom?

10599716_10152674753488856_6545466508203728283_nDe drijvende kracht is veel gezegd, maar ik zit in ieder geval mee in de denktank van het vehikel genaamd Starcom Convention. Sommige mensen kennen mij en denken al snel dat ik er alleen achter zit, maar we zijn wel degelijk een team. Zie, nu ben ik weer al een interview aan het doen in de naam van de anderen van Starcom. Ik zal bijgevolg mijn manieren houden of ik zal het morgen mogen horen van de rest!

…maar bij deze wil ik toch wel zeggen dat als het evenement op niets trekt, het toch vooral de schuld van de anderen van de organisatie was. (lacht)

Hoe kwam je op het idee om een eigen beurs te organiseren?

11081065_10153259154368856_1768963108925370893_nHier moet ik wel schuld bekennen, want ik was er wel degelijk bij toen het idee voor het eerst ter sprake kwam. We waren 2 jaar geleden naar Comic Con Parijs geweest in het begin van de zomer. Een prachtige road trip waar alles van is meegevallen, buiten de eigenlijke Comic Con waar we zo ver voor hadden gereden.

Als vee in de rij, als vee door de gangen, niet veel kunnen zien, niet meer overzichtelijk, kinderwagens werden omver gelopen, lauw bier om te hydrateren en een zwaar overprijst broodje bestellen dat je na een half uur te wachten in de rij kon verorberen met het risico wakker te worden met een leeggepompte maag in Hôpital Saint-Louis.

Het was eigenlijk zeer goed georganiseerd allemaal maar het ontbrak aan ziel en aan hart en vooral aan kwaliteit. Voor het geld dat het ons gekost had zaten we tegen de terugweg allemaal een beetje met een wrang gevoel.

En op die rit naar huis is het idee geboren om eens een ander soort convention te organiseren. Nu, twee jaar later, voegen we woord bij daad.

Het ICC is een zaal met een beursgeschiedenis. F.A.C.T.S. is er immers groot geworden. Was ICC hierdoor een keuze?

11115861_10153259154703856_452979335478561616_nDe organisatie van StarCom komt voornamelijk uit Gent en het Citadelpark (waar het ICC gelegen is) is letterlijk – bij gebrek aan een echte tuin – mijn eigenlijke tuin. Ook is het in het centrum van onze stad, in de natuur en ongelooflijk goed bereikbaar met de auto, trein en ander openbaar vervoer.

Zomer en de luxe om het te organiseren in je openbare stadstuin? Daar moesten we niet lang over nadenken. F.A.C.T.S. had inderdaad het ICC als locatie vroeger, maar dat is ook inmiddels meer dan 6 jaar geleden. Net zoals in de liefde moet je na 6 jaar dingen achter je laten me dunkt. Let it go! Het lijkt me gezonder.

En StarCom Convention heeft in de verste verte niet de ambitie om een F.A.C.T.S. light te zijn. We zien ons eerder als een F.A.C.T.S. extra. (lacht)

België is een klein landje met toch al flink wat geek conventions. Hoe gaat StarCom daar uitspringen?

20806_10153259154148856_4793209335162271907_nWe zijn super tevreden met de kwaliteit van onze handelaars en na lang zoeken ook zeer tevreden met ons programma. Er zijn nog al wat brainstormsessies aan vooraf gegaan en enkel de leukste ideeën zijn gebleven. Aan wie ooit van plan is om een convention te starten kan ik nu al zeggen dat er ongelofelijk veel bij komt kijken en het hard werken is. Bij deze toch echt wel ons diepste respect naar alle andere conventions in Nederland en Belgie.

Maar laten laten we ook beginnen met het slechte nieuws voor sommigen: er zijn op StarCom Convention geen celebrities of acteurs die je zakgeld komen afpakken (lacht). Bij StarCom gaat het wel degelijk over de bezoeker en zijn comfort om zich een dag gewoon te amuseren. Voor ons persoonlijk hebben die guests nooit echt een meerwaarde gehad. Als er een Q&A aan verbonden is wel natuurlijk of als het echt om iemand gaat die een klassieke rol heeft vertolkt. Maar de idolatrie van acteurs die vier afleveringen in een HBO-reeks meededen en daarvoor 20 euro vragen om even mee op de foto te gaan zal ik nooit begrijpen. Ieder zijn ding natuurlijk, maar dat zal er dus niet te vinden zijn op StarCom.

Wat dan wel vraag je?

(ademt diep in)

In totale primeur voor Brainfreeze en hopelijk kan je er iets bij voorstellen:

COSPLAY MESSAGE PARTY, BOARD GAMES, CARD GAMES & WORKSHOPS, RADIO SABAM HOESSEIN, THE FOODTRUCK ALLEY, IST A TRAPP?TRAPP IT IS!, GAMING ZONE, TEAM PANINI (LIVE), LITTLE JAPAN CORNER, DEN HOED (LIVE), STEAMPUNK CUISINE VS. MAD MAX BBQ, THE CANTINA, CINEMARGINAL, IN THE SEARCH OF THE GOLDEN PIKACHU, SUPERHERO BURLESQUE, BUE THE WARRIOR… en het obligate ‘AND MORE…‘ natuurlijk.

Wat dat inhoudelijk allemaal net is kan je vanaf zaterdag lezen op www.starcom.tv. Of beter nog, kom gewoon af! Want voor 8 euro als ticketprijs moet er wel iets zijn dat je leuk gaat vinden!

Even persoonlijk nog. Waar ligt jouw geeky hart? Bij comics, films, toys, anime, …?

0d728e00-a363-012c-e4bd-0050569439b1Bij de toys verzamel ik Shogun Warriors, Masters of the Universe, Battle Beasts en natuurlijk altijd wat Star Wars, Star Trek en sinds kort de grotere Marvel Selects. Qua films kijk ik echt naar alles en is er geen begin of einde aan. Zo heb ik elke maand wel een nieuwe favoriete film.

Met comics heb ik altijd al een voorliefde gehad voor de oude in het Nederlands vertaalde Marvel-comics die vroeger overal in de supermarkten zelfs te koop waren. Daar ging ik ze dan ook lezen omdat dat beter in mijn budget paste en is tof om ze nu terug te zien natuurlijk. Plus, niemand wilt ze eigenlijk verzamelen buiten mij denk ik. Titels als bijvoorbeeld: de Wonderbaarlijke Spinneman, de Vier Verdedigers, de Vergelders, de X-Mannen, Durfal of de Rauwe Bonk

Kijk, dat is nu nog eens mooi ABN (lacht).

StarCom Convention vindt plaats op 5 juli 2015 in het ICC te Gent.

Voor tickets en (vanaf zaterdag) het volledige programma kan je terecht op de officiële site www.starcom.tv.

Trainen voor het event kan je al nu zondag, 26 april, door Golden Tickets voor StarCom te zoeken nabij Antwerp Convention.

11169922_10153318233808856_1116937568241387817_n

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.