0
Posted 09/04/2015 by Arno in Tv/Film
 
 

De 25 Beste Cartoon Theme Songs uit de 90’s

90scartoons

Op zaterdag 11 april vindt in de Ethias Arena te Hasselt weer de gigantische I love the 90’s party plaats van Q-Music. Daarvoor was er dan weer de MNM Back to the 90’s & 00’s in het Antwerpse Sportpaleis. De kans is groot dat je op beide feestjes wel menig Brainfreeze-redacteur ziet/zag rondlopen in een Power Rangers-, Teletubbies– al dan niet Captain Planet-outfit, shakend op de lekker foute maar oh zo catchy tonen van 2 Fabiola, Sash! en Scooter. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. De week daarna kunnen we dan weer genieten van een ganse week 5 van de jaren 90 op Studio Brussel.

i-heart-90sNet zoals in die andere glorieuze periode, de 80s, werden er in de 90s heel wat klassieke cartoons geproduceerd wiens voornaamste doel was om speelgoed en merchandise te verkopen. Iedere aflevering werd een 20-25 minuten durende speelgoedreclame en, by golly, het werkte! Onze kasten staan er nog vol van. Later in de 90s kwamen er dan weer meer en meer cartoons die wegdreven van de Saturday Morning Cartoon-vibe van de jaren 80. Dit werden eerder geanimeerde sitcoms, met minder nadruk op actie en speelgoed en meer op (soms zelfs volwassen) grappen en maatschappijkritiek.

In de geest van de muziek van de jaren 90, zet Brainfreeze graag de 25 beste en meest catchy cartoon theme songs uit de 90s op een rij. Zowel de typische songs die de opzet van het programma in enkele zinnen uitleggen en de personages voorstellen, als gewoon catchy instrumentale stukken die nog lang blijven hangen. Opgepast: deze deuntjes gaan nog dagen in je hoofd blijven rondspoken, dus “listener discretion is advised”.

Vooraleer we van start gaan, moeten we toch nog een eervolle vermelding geven aan Mighty Morphin’ Power Rangers (1993-1995). Het is technisch gezien geen cartoon, maar het was wel één gigantische en enorm effectieve speelgoedcommercial voor de jeugd. “Go Go Power Rangers” van Ron Wasserman werd terecht één van de beste en meest catchy theme songs aller tijden. Een ideale knaller om deze nostalgische trip mee te beginnen! Go go 90s!

BACK TO THE 90’s…

arrowfront

25-21

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.