0
Posted 08/04/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juni 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van april 2015 voor aankopen in juni 2015 vind je hier: Previews april 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 batman eternal vol 2

BATMAN ETERNAL VOL. 2
DC‘s wekelijkse Batman-comic wordt voortgezet in deze tweede collectie. Met Gordon in de gevangenis en machtige opponenten op hoge posities kun je spreken van een verschuiving van de macht binnen Gotham City. Kan Batman zich aanpassen aan deze nieuwe status quo of zal hij ten midden van al dit geweld ten onder gaan? Zie ook onze review van de eerste bundel.

 

Klarion_v1_cvr

KLARION VOL. 1: THE NEW WITCH IN TOWN
Ann Nocenti en Trevor McCarthy zetten een nieuwe serie op rondom DC’s Klarion the Witchboy. Deze jonge tovenaar verhuist naar Gotham City waar hij samen met leeftijdsgenoten probeert om de fijne kneepjes van de magie onder de knie te krijgen. Maar kun je wel fatsoenlijk studeren in een van de meest misdadige steden van Amerika. En dan nog eens de stad van Batman?

 

the defenders marvel masterworks vol 5

MARVEL MASTERWORKS: THE DEFENDERS VOL .5
De afsluiter van Steve Gerbers run op Marvel’s The Defenders. In de jaren zeventig zette deze schrijver de standaard voor deze serie en voor creatief schrijfwerk op superheldencomics in het algemeen. Wie de review van het vorige deel heeft gelezen weet dat de tijdsgeest van de jaren zeventig nadrukkelijk aanwezig is in deze comic, maar laat je dat niet van een eventuele aankoop weerhouden. Zaken die je in deze afsluiter mag verwachten zijn onder andere de introductie van de Headmen, een mysterieuze elf met een geweer en de dag dat de Defenders lijken op Bozo de Clown.

 

gotg x-men black vortex

GUARDIANS OF THE GALAXY/X-MEN: THE BLACK VORTEX
De verzamelbundel van deze kleine kosmische Marve cross-over. De X-Men en de Guardians of the Galaxy komen weer bij elkaar voor de jacht op het machtige kosmische artefact de Black Vortex. Zie voor meer informatie over deze cross-over dit artikel.

 

Autumnlands_vol 1 cover

AUTUMNLANDS VOL.1: TOOTH & CLAW
Het uitgangspunt van deze serie is duidelijk. Het Autumnland wordt geteisterd door het verdwijnen van de magie en een leger woestelingen dat van plan is om in opstand te komen tegen ‘hun meesters’. Een tovenares gebruikt een restje magie om een kampioen terug te halen, maar dat is iemand die ze niet verwachten.

Het verhaal is van Kurt Busiek en Ben Dewey. De eerste issue is redelijk matig, maar daarna wordt het snel beter. Busiek gebruikt voor deze reeks alle ideeën die hij van DC Comics nooit in een eigen Kamandi-serie kon gieten.

 

AD.AMBARB.CVR_AD.AMBARB.CVR

AMERICAN BARBARIAN COMPLETE SERIES
Tom Scioli‘s webcomic wordt gebundeld in deze kloeke collectie. Het is een mengeling tussen Conan the Barbarian en science-fiction in een pop-art/Kirby-achtig stijltje. Een hele mond vol, maar het bestaat. Echt! Toffe comic. Lees dit!

 

idw artist edition zeck

MIKE ZECK CLASSIC MARVEL STORIES ARTIST’S EDITION
IDW komt met een van de duurste Artist’s Editions sinds…tijden! In deze editie wordt een hulde gebracht aan Mike Zeck, een van de Marvel-gezichten van de jaren tachtig. Deze editie bevat onder andere een tweedelig Captain America-verhaal, de eerste issue van Secret Wars, de eerste twee issues van Punisher: Circle of Blood en een hele zwik aan covers. Zeck werkt tegenwoordig vooral achter de schermen bij Marvel Comics en verdient zijn brood met het tekenen van werk op commissie.  Met dit werk krijgt hij van IDW de ode die hij verdient.

 

UniversalWarOne titan

UNIVERSAL WAR ONE
Dit grootste sciencefictionepos met een bescheiden omvang krijgt eindelijk de behandeling die het verdient. Titan bundelt de eerste cyclus in een redelijk dikke hardcover. Dit is van oorsprong een Europese strip dewelke wordt getekend door Denis Bajram. Marvel brandde haar vingers er in het verleden al weleens aan, maar kon de serie niet afmaken. Daar heeft Titan geen last van. Deze comic is echt zo’n titel waar de juiste mensen van houden. Niet per se het grote publiek. De serie wordt in het Nederlands uitgegeven door Daedalus en Casterman. Vergeet dat. Koop deze versie. Het is goed.

 

bacchus-cover-idw

BACCHUS OMNIBUS VOL. 1
De meeste mensen kennen Eddie Campbell als de tekenaar van From Hell. Maar de man kan ook zonder Alan Moore uit de voeten. Zijn eigen werk is redelijk aards, al is Bacchus de uitzondering op deze regel. In Bacchus voeren Campbell en enkele co-auteurs onze wereld ten tonele met een miniscuul verschil. De Griekse goden zijn nooit weggegaan en leidden alledaagse levens. De uitzondering is natuurlijk Bacchus…

 

hopeless_savages break

HOPELESS SAVAGES BREAK
Het is misschien wat vroeg voor 00’s nostalgie, maar veel mensen zullen warme gevoelens krijgen van deze titel. Het was een van de comics waar Oni Press deze eeuw mee aftrapte en waarmee het even de reputatie verwierf van meest vooruitstrevende comicbookuitgever. De verhalen draaien om een chaotische familie. Vader en moeder zijn twee oude punks en hun kinderen hebben de wilde haren van hun ouders geërfd. Het zijn verhalen met een hoog saturday morning cartoon-gehalte, maar tegelijkertijd hebben ze ook een hart…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.