9
Posted 20/03/2015 by Killian in Comic Cons
 
 

Dutch Comic Con Guests: Nog Meer Afzeggingen?


Gisteren brachten we het nieuws bij de opkomende Dutch Comic Con achter de schermen helemaal niet zo goed lijkt te lopen. Dit kwam o.a. door enkele bezwaarlijke geruchten rond de organisatoren en het afzeggen van tekenaar Barry Kitson omdat de organisatie niets heeft gecommuniceerd rond het boeken van zijn vlucht/hotel. Natuurlijk is Kitson niet de enige gast op DCC, er zijn nog genoeg andere namen die op de planning staan. Maar waar rook is, is vuur dus gingen vele DCC-bezoekers zelf eens horen bij hun favoriete gasten.

Zo zou de Canadese acteur Osric Chau, gekend van o.a. Supernatural, op het punt staan om af te haken. Ook hier zou het niet boeken van zijn vlucht/hotel door de organisatie de oorzaak zijn.

image

osricchauChau liet verder nog weten er desnoods een vakantie in Amsterdam van te maken indien zijn verschijning op de beurs niet doorgaat. Verder horen we nog geruchten rond afzeggingen van Joseph Gatt (Game of Thrones) en Caity Lotz (Arrow), eveneens door onduidelijkheid tussen hun agenten en de organisatie omtrent de boekingen van hotels en vluchten. Tekenaar Billy Tucci gaf dan weer te kennen ziek te zijn en geeft ook verstek. Ook Paul Renaud heeft zich terug getrokken en dat al meer dan een maand geleden. Reden daar waren deadlines die in de weg stonden.

Het zijn dingen die gebeuren bij elke beurs en daar ligt de schuld niet altijd bij de organisatie. Hetgeen DCC wel mag doen is zijn bezoekers informeren dat deze personen hebben afgezegd en eens een duidelijke reactie op al deze geruchten te plaatsen om hun bezoekers gerust te stellen, hoe moeilijk het ook is voor een organisatie om zo’n nieuws te kennen te geven. Het hoort nu eenmaal bij beurzen als deze en eerlijkheid duurt het langst.

Gelukkig is het niet allemaal slecht nieuws, want The Walking Dead-tekenaar Charlie Adlard zal wel degelijk van de partij zijn. Dat heeft hij onlangs nog op zijn Facebook bevestigd. Adlard zal overigens ook met zijn band Cosmic Rays in het voorprogramma van The Misfits spelen op zaterdag. We dienen hierbij wel te vermelden dat Adlard werd geboekt door Silvester Strips en dus op hun stand op de beurs aanwezig zal zijn.image

Het gaan nog spannende dagen worden voor zowel fans als organisatie. Op 28-29 maart gaat Dutch Comic Con voor de eerste maal door in de Jaarbeurs te Utrecht en daar zal alles duidelijk worden. De organisatie beloofde ons alleszins dat ze hun uiterste best doen om alles in orde te krijgen. We houden jullie op de hoogte…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.