23
Posted 19/03/2015 by Killian in Comic Cons
 
 

Zit Dutch Comic Con zwaar in de problemen?


Op 28 en 29 maart gaat in de Jaarbeurs te Utrecht de allereerste Dutch Comic Con van start. Het belooft een beurs te worden vol comics, sci-fi, horror, cosplay en special guests. Toch horen we de laatste tijd geruchten dat er zich heel wat problemen achter de schermen afspelen.

Spilfiguur in dit alles blijkt Ivan Lok, eigenaar van het Nederlandse Comic Toys, en mede-organisator en sponsor van Dutch Comic Con. In een recent bericht op zijn Facebookpagina spreekt Andy Rose, eigenaar van het Britse Kapow Toys, harde taal over Lok en zijn zakenpraktijken. Lok zou tot over zijn oren in de schulden zitten en heel wat distributeurs, klanten en collega’s – bij gebrek aan een beter woord – genaaid hebben. De website van Comic Toys is tevens al dagenlang offline. Volgens hun eigen statement is dat omdat Ellen Boots, mede-eigenares van Comic Toys en ex van Lok, alles geblokkeerd heeft. Rose lijkt echter te impliceren dat het vooral ligt aan Lok en zijn nieuwe vlam en tevens mede-organisatrice van Dutch Comic Con, Romy Overdorp.

Het lijkt regelrecht uit een slechte soapserie te komen, maar het kan zware gevolgen hebben voor één van de grootste geek events in de Benelux. Rose’s statement luidt als volgt:

If any one of my friends is considering attending The Dutch Comic Con please read the following info and reconsider your decision –

The organiser Mr Ivan Lok is a theiving individual who has lied not only to his friends but also his business associates and currently has a debt totalling around $20’000 with a very good friend of mine located in Hong Kong, far too much to ignore in my book.

If you are familiar with Mr Lok you will have been witness to his cries for help with regard to his business website being closed down by his ex-wife, this is not the case, this thieving scum bag’s business is not currently active because he used money customers paid him for items not supplied to fuck off around the world on various trips and holidays and the money stolen from my friend to live the good life and treat his current mistress / partner to new clothes, gifts and whatever else they’ve been up to.

In good conscience can you support anything a person like this does ? think about it and please make the right decision, I apologise for the bad language but the fact he has abused someone that helped him build his business up like this makes my blood boil and I can no longer sit around and keep it to my self. He has abused his friends, his ex-wife and his business associates in a way no person should do, I value my friends and partnerships above most things in life and believe standing up for them is the right thing to do, I hope you do to.

If you have business deals with him outstanding please act on them, if you are considering doing business with him or his convention please do not bother for your own sake.

I am not asking people to take my word as gospel so if you are dealing with Mr Lok and require evidence of what he has been up to including the current status of the debt recovery please contact me here via Facebook.

Thanks for reading.

Zopas liet comicbookartiest Barry Kitson (JLA Year One), één van de gasten op de beurs, ook weten dat hij niet naar Dutch Comic Con zal afzakken. De reden hiervoor? Er zou, twee weken voor de beurs van start gaat, nog niets geregeld zijn van vervoer en/of verblijf voor de aangekondigde gasten. Kitson liet dit via zijn Facebookpagina weten en vermeldde erbij dat we elke reclame rond zijn komst van de organisatie mogen negeren. Kitson blijft hierin niet de enige te zijn. Er zijn inderdaad bronnen die ons gemeld hebben dat er inderdaad nog niets van hotels/vervoer geboekt is voor de aangekondigde gasten. Met andere woorden: verwacht veel afzeggingen.

Mogen we Dutch Comic Con bestempelen tot Dutch Comic Scam? Laten we dat nog niet te snel stellen. Lok en Overdorp ontkennen alles en zeggen dat ze zich uit de naad werken om Dutch Comic Con te laten doorgaan en er een waar feest van te maken. Anderen, zoals Andy Rose en de geruchten die er rond de organisatie gaan, spreken dit duidelijk tegen. Barry Kitson komt alvast niet, zoveel is zeker. Maar voor de rest blijft het nog een mysterie.

Bij Brainfreeze hopen we alvast dat Dutch Comic Con kan doorgaan en het leuk feest voor de geek community in de Benelux kan worden. We zullen jullie tevens op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.