Random Article


Review: Chrononauts #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke opzet en grappen. Tekeningen van Sean Murphy.

Op zijn slechtst


Zeer cliché. Je krijgt weinig voeling met de personages. Alles is louter een set-up. Typisch Mark Millar.


Mark Millar en Sean Gordon Murphy zijn terug met Chrononauts, een nieuwe sci-fi serie die het best kan omschreven worden als “Apollo 13 meets The Time Machine”…

0
Posted 19/03/2015 by

 
Full Article
 
 

See you on the other side, bro

De Schotse schrijver Mark Millar (Kick-Ass, Wanted, The Secret Service) is weer terug met een nieuwe Millarworld-titel. Het is verbazingwekkend hoe zijn van weinig originaliteit getuigende comics toch steeds weer je interesse weten op te wekken. Deze Chrononauts, met artiest Sean Murphy (Punk Rock Jesus) en uitgegeven door Image Comics, is er weer zo één. Net zoals iedere Millarworld-titel kan het concept omschreven worden door twee eerdere werken samen te voegen. Millars eerdere Starlight was bijvoorbeeld Flash Gordon meets Batman: The Dark Knight Returns, zijn Kingsman: The Secret Service was James Bond meets My Fair Lady, Supercrooks was Sinister Six meets Ocean’s Eleven en deze Chrononauts kan het best omschreven worden als “Apollo 13 meets The Time Machine“. Wederom is het ook een ideale comic-to-film pitch.

Corbin Quinn en Danny Reilly worden de eerste ontdekkingsreizigers doorheen de tijd. Hun reis wordt live uitgezonden op televisie en – zoals dat gaat – loopt het al snel mis. Quinn belandt per ongeluk in de 16e eeuw en Reilly dient hem terug te halen zonder hierbij de geschiedenis te veranderen…

De eerste verhaallijn van Chrononauts wordt een vierdelige miniserie. Dit eerste hoofdstuk vliegt aan een sneltreinvaart voorbij en laat ons kennismaken met de hoofdconcepten en de belangrijkste personages. Vermits het allemaal zo snel vooruitgaat, krijg je nauwelijks voeling met Quinn en Reilly. Ze lezen als typische Millar-personages met zeer cliché achtergronden en dienen in feite meer om de plot uit te leggen dan iets anders. Je merkt dat Millar probeert om Quinn en Reilly tot een soort Dean en Sam uit Supernatural om te vormen, maar het lukt nog niet zo goed…

chrononauts

De hele opzet van Chrononauts is leuk, maar tegelijk ook vrij cliché en voorspelbaar, waardoor je na het lezen van dit eerste deel in feite nog maar evenveel weet als na het lezen van de achterflap. Chrononauts #1 wordt nog wel enigszins gered door enkele leuke visuele mopjes en de sketchy tekeningen van Sean Murphy. Iets zeer diepgaand moest je bij Millar zeker niet verwachten, maar ook de beloofde humoristische sci-fi/actie-insteek zit er voorlopig nog niet in.

Ondanks de wederom leuke opzet, stelt Chrononauts #1 eigenlijk maar teleur. Het draait echter maar om het eerste deel en verhaal zou best nog kunnen oppikken in de volgende drie issues. Wachten op de verzamelde editie is dus de boodschap…

Chrononauts #1 bij archonia.com

Chrononauts01-Page1-54028Chrononauts01-Page2-9bd16

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.