Random Article


Controversiële Batgirl/The Joker cover gecanceld

 


2
Posted 17/03/2015 by

BG-Cv41-Joker-variantHet tegenwoordig overdreven activisme in comics slaat weer toe! In juni zal DC Entertainment enkele variant covers uitbrengen die The Joker in de schijnwerpers zetten. Eén daarvan was een cover voor Batgirl #41, waarin Batman’s aartsvijand naast Barbara Gordon is te zien. Eén probleem echter, de cover is duidelijk een hommage aan The Killing Joke, een graphic novel uit 1988 waarin diezelfde Batgirl brutaal verminkt (en mogelijk verkracht werd) door de Joker.

Vermits Batgirl dat vreselijke lot onderging als zijpersonage in een comic die voornamelijk om Batman, The Joker en James Gordon ging, is het duidelijk dat veel fans hier niet mee opgezet waren. Barbara zou na deze gebeurtenissen in een rolstoel belandden en echter een tweede superheldencarrière uitbouwen als computerexperte Oracle. Het controversiële verhaal bleef gelden, ook in de New 52-relaunch van DC, waar Batgirl inmiddels terug kan lopen en over de daken kan slingeren.

Rafael Albuquerque, tekenaar van de cover, heeft na een storm van online protest zelf aan DC gevraagd om zijn cover te cancelen. Niet Albuquerque zelf, maar heel wat fans die zich positief of negatief uitspraken over de cover werden online uitgescholden of zelfs bedreigd. DC liet in een statement nog weten: “Ongeacht of fans nu houden van Rafael Albuquerque’s hommage aan Alan Moore’s The Killing Joke van 25 jaar geleden of het nu eenmaal inconsistent vinden met de huidige toon van de Batgirl-boeken – dreigingen van geweld en intimidatie zijn verkeerd en hebben geen plaats in comics of de maatschappij.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Veruca

  Dit vond ik nochtans de sterkste cover van heel de reeks, gevolgd door die van Green Arrow. Zonde. Al die censuur de laatste tijd omdat iemand op z’n tenen getrapt is, komaan mensen… waar zijn we mee bezig?
 2. avatar
   
  CriminalCore28

  Ja, ik begrijp het wel waarom deze is gecanceld. Het valt bovendien volledig uit de toon met de huidige batgirl- serie.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.