Random Article


Review: J.ROM – Force of Gold #2 – ‘Helder’

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Coverprijs: €7,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Actie spat van het blad. Verbetering tegenover het vorige deel.

Op zijn slechtst


Tal van clichés. Blijft vrij voorspelbaar.


De Amerikaanse superhero make-over van Jerommeke krijgt een vervolg in “Helder”, het tweede deel van J.ROM: Force of Gold…

0
Posted 16/03/2015 by

 
Full Article
 
 

‘Helder’, het tweede nummer van de Amerikaanse versie van J.ROM – Force of Gold, gaat verder waar het eerste nummer stopte. We volgen de geharnaste superhero make-over van Suske & Wiske‘s Jerommeke terwijl hij een nieuwe onbekende dreiging aanvecht en tegelijk achterna gezeten wordt door de sterke arm der wet…

jrom2In de eerste J.ROM zag je Jerommeke langzaamaan uit de duisternis kruipen met een schuldgevoel van jewelste. Na jaren herpakte hij zichzelf en transformeerde hij terug in de gouden held van weleer. We volgen hem nu in het heetst van de strijd tegen de terroristische organisatie die we in het vorige nummer al zagen opduiken. Hij volgt hun spoor naar een locatie dewelke Jerom terug brengt naar de tragische gebeurtenissen van 5 jaar geleden. De terroristen willen duidelijk een boodschap geven aan J.ROM en de Force-organisatie. Tevens duikt er een bona fide superschurk op: Abaddon en komen we wat meer te weten over agent Bluegrass

De strip zit vol met actie op het scherpst van de snee. Bruno De Roover heeft duidelijk meer zijn draai gevonden in ‘Helder’ dan in het ietwat teleurstellende vorige album. Hij schrijft minder geforceerd en de dialogen komen wat losser en realistischer over. Natuurlijk zit de strip vol met de gebruikelijke clichés, maar als je een ode brengt aan een genre moet je natuurlijk enkele gekende en typische plotmanieren te gebruiken. De popcultuur- (en zelfs sport-)referenties die Bruno De Roover gebruikt zijn ook heel leuk. Al is de ene wat subtieler dan de andere (een bijtende Suarez bijvoorbeeld).

Romano Molenaar tekent zoals we van hem gewoon zijn. Ook hier zie je echter een verbetering tegenover het eerste deel. Waar je bij ‘Schaduw’ soms het gevoel had dat de tekeningen digitaal vergroot werden en zo de lijndikte wat te vet was, komt hier alles beter tot zijn recht. Vooral de heldere tekeningen met de superschurk Abaddon spatten van de pagina. Molenaar is en blijft de beste keuze voor een Europees antwoord op/ode aan de Amerikaanse superheldencomic.

‘Helder’ levert meteen dus een stap vooruit voor de serie. Het nummer eindigt met een cliffhanger van jewelste en laat je nog meer dan vorige keer reikhalzend uitkijken naar het derde en tevens laatste nummer van J.ROM: ‘Verblind’ (september 2015)

J.ROM: Force of Gold #2 ligt vanaf 18 maart in de winkelrekken.

J.ROM Force of Gold #2 bij archonia.com

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.