0
Posted 10/03/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Mei 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van maart 2015 voor aankopen in mei 2015 vind je hier: Previews maart 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links gaan open in een nieuw venster).

trial of oliver queen

GREEN ARROW: TRIAL OF OLIVER QUEEN

Oliver Queen aka Green Arrow verhuist naar Portland om dichter bij zijn nieuwe vlam Black Canary te kunnen wonen. Maar wat een nieuw begin had moeten worden is eigenlijk het begin van een nachtmerrie. Oliver helpt een inwoner van Portland, waarbij een onschuldige het leven verliest. Hierdoor wordt Oliver het mikpunt van politieke opportunisten en een mysterieuze vigilante wiens vorm van rechtvaardigheid eruit bestaat wetsovertreders over de kling te jagen.

Deze verhaallijn uit de jaren 80 is een van de geliefdere verhalen rondom DC’s boogschutter. Per definitie verplichte kost voor liefhebbers van de tachtiger jaren en de wat donkerdere periode in Green Arrow-comics waar de huidige Arrow tv-reeks de mosterd bij haalde. Makers zijn Mike Grell, Dan Jurgens en Ed Hannigan.

Legeds of the dark knight breyfogle

LEGENDS OF THE DARK KNIGHT: NORM BREYFOGLE

Deze hardcover bundelt een aantal Batman-verhalen waarin de Caped Crusader het opneemt tegen types als de Ventriloquist, Scarface, The Demon en een horde Clayfaces. Het tekenwerk is van Norm Breyfogle en dat is meteen de reden waarom deze titel wordt vermeld. Breyfogle is getroffen door een hersenbloeding en heeft dringend behoefte aan financiële hulp. Het is het bekende verhaal van een Amerikaan zonder serieuze zorgverzekering. En hoe tof is het om iemand te helpen door deze Batman-bundel met zijn verhalen te kopen? Jij krijgt een aantal vermakelijke comics en je draagt bij aan een gestage stroom royalties. Zie je die schittering? Dat is je onsterfelijke ziel die bij de aankoop van deze comic net even een stukje zuiverder wordt…

kabuki

KABUKI LIBRARY VOL. 1

Het surrealistische verhaal van David Mack wordt gebundeld in de kloeke Library Editions van Dark Horse. Het verhaal draait om een Japanse agente in de nabije toekomst. Deze comic zette David Mack op de kaart en is een ware hit onder vrouwelijke lezers. Het is een ideaal instappunt voor nieuwe lezers dus ik pik hem zeker op…

 

guardians 3000 time after time

GUARDIANS 3000  VOL. 1 TIME AFTER TIME

Marvel’s Guardians of the Galaxy zijn natuurlijk vooral bekend in de opstelling van de film. Het originele team uit de zestiger jaren had een heel andere samenstelling. Cynici beweren dat dit oorspronkelijke team een product van zijn tijd is. Maar Dan Abnett en Gerardo Sandoval wisten met deze comic de hardnekkigste zuurbekken te overtuigen van het feit dat er nog leven zit in de originele Guardians. Het verhaal is heel simpel. In de 31ste eeuw strijden ze tegen de dreiging van de buitenaardse Badoon. Maar er is iets wat veel dreigender is dan een overmacht van Badoons. Het ineenstorten van de tijd! Zie ook de review van issue #1 en onze START TO READ.

Ant-man scott lang

ANT-MAN: SCOTT LANG

Deze zomer zien we Scott Lang als Ant-Man in de bioscoop. Er ging tegelijk ook een nieuwe Ant-Man-comic van start met deze tweede Ant-Man in de hoofdrol. Deze bundel bevat een aantal verhalen waarin je als lezer getuige bent van Lang’s leven. Hij wordt gedwongen om zijn criminele carrière weer op te pakken om het leven van zijn dochter Cassie te redden. Natuurlijk blijft dat niet zo, maar daarvoor moet je de bundel zelf maar lezen. Het is in ieder geval een ideale introductie voor de opvolger van Hank Pym.

 

Wytches_tp

WYTCHES VOL. 1

Een gezin verhuisd naar het stadje Lichfield waar ze een nieuwe start willen maken. In hun vorige woonstede is er iets traumatisch voorgevallen dat ze hopen daar te vergeten. Maar in de uitgestrekte wouden rondom de stad loert een kwaad op hen. Een oud en vooral hongerig kwaad. Scott Snyder wil met deze comic de mythologie van de heks oppoetsen voor de 21ste eeuw en de heks weer op de kaart zetten als een griezelig wezen. Dat is hem voorlopig gelukt…

five ghosts volume 1

FIVE GHOSTS

Deze comic is een soort liefdesverklaring aan de pulpromannetjes van weleer. Hoofdpersoon is de avonturier Fabian Gray, een schattenjager die vijf geesten te hulp kan roepen die hem elk van een bepaalde vaardigheid voorzien. Qua sfeer heeft het wel wat weg van Indiana Jones, Terry and the Pirates of zelfs een een beetje Tomb Raider. De comic heeft de bonzen van SyFy Channel er in ieder geval van overtuigd dat ze hier een tv-serie van willen zien. Bekijk ook de reviews van de eerste twee issues.

redhand hardcover

REDHAND

Redhand is het verhaal van een barbaar die tegen wil en dank de voortrekker lijkt te zijn van een profetie. Het staat in de sterren geschreven dat hij de goden zal vellen. Deze barbaar zit er zo mogelijk nog minder op te wachten dan de goden zelf. Kurt Busiek en Sam Timel schrijven de scripts en het tekenwerk is van Mario Alberti en Oscar Bazaldua.

 

annihilator hardcover

ANNIHILATOR  VOL.1

Grant Morrison wast het vuil van mainstream superheldencomics van zich af en stort zich terug op de heerlijke geestverruimende comics die we van hem gewend zijn. Samen met Frazer Irving vertelt hij het verhaal van Ray Spass. Ooit een succesvol scriptschrijver en nu slechts een paar maanden verwijderd van een definitieve verbanning uit Hollywood. Zijn laatste kans is het nieuwste script waar hij aan schrijft. Als hij de deadline haalt dan krijgt hij een tweede leven. Maar Spass wordt gekweld door een hersentumor en dat heeft vrij onvoorziene gevolgen. Lees ook de review van de eerste issue.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.