Random Article


Review: Adventure Time volume 5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $14.99
 
Verzamelt: Adventure Time #20-24
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Vampire Princess, Bubblegum Princess, Finn, Jake, grappen. Om mee te lachen!

Op zijn slechtst


We dagen je uit iets te vinden...


Doe dit niet zomaar van de hand als ‘maar’ een bewerking van een kindertekenfilm. Adventure Time biedt elke keer weer uitstekende comics…

0
Posted 01/03/2015 by

 
Full Article
 
 

Whaaaaat time is it?

Team up O’clock! Also Adventure Time. It’s obviously Adventure Time though, so I don’t even know why I’m mentioning it.

Op Cartoon Network draait nu al jaren de ongemeen populaire  animatiereeks Adventure Time. Zowel de serie als bedenker Pendleton Ward hebben in dusdanige mate een vijs los, dat zowel de verhalen in de reeks als het bestaan en de razende populariteit ervan gekoesterd moeten worden. Geprezen om hun durf en gelauwerd om de onmetelijke, onklopbare originaliteit.

Met zoveel lof over de originele creatie is het begrijpelijk dat enig afkooksel, zoals comics ‘gebaseerd op’ maar als een bleke schim van het origineel zal gezien worden. Dat is buiten de halfgoden Ryan North, Shelli Paroline en Braden Lamb gerekend die al enkele jaren voor comicbookperfectie zorgen in de Adventure Time-reeks van BOOM! Studios.

adventure-time

In Adventure Time spelen Finn the human en Jake the dog de hoofdrol. Zij wonen in een supervette boomhut in het land van Ooo en zijn altijd op zoek naar (je raadt het nooit) avontuur. Bij voorkeur van het soort waar je enkele rake klappen uitdeelt, prinsessen redt of een ouderwetse dungeon crawl doet, je weet wel, zoals in The Legend of Zelda, Diablo of Final Fantasy. Dat land van Ooo wordt door een uitgebreide cast kleurrijke personages bevolkt, sommigen kom je wat vaker tegen dan andere, maar hoe die in elkaar zitten wijst zichzelf probleemloos uit. Meer hoef je ook niet te weten en daar zit alvast één van de dingen die Adventure Time zo aantrekkelijk maakt. Zeker de hoofdpersonages zoals Finn, Jake, Princess Bubblegum, Marceline of Ice King hebben in de loop van de animatiereeks een (soms zelfs erg ingewikkelde) voorgeschiedenis opgebouwd. Vaak met erg aangrijpende en authentiek emotionele verhalen, maar dat botst nooit in tegen het verhaal dat je op het moment zelf ervaart. Hun onderlinge relaties zijn overduidelijk en de kijker/lezer is vrij om daar verder in te graven.

Ryan North, die al sinds het begin de comics schrijft, heeft dat niet alleen goed begrepen, hij kan ook nog eens een meeslepend, spannend en grappig verhaal schrijven. Hij weet bovendien elke keer weer de unieke toon van de cartoon te pakken, maar maakt er toch iets unieks van voor de comic. De stemmen van de personages zijn altijd toonvast, elke pagina stikt van de grapjes en de verhalen zijn soms absurd, soms lichtjes angstaanjagend en altijd, altijd 10,000% Adventure Time. Hoe kan je onverschillig blijven bij een comic waar een personage “physics, don’t fail me now! Don’t you dare mess this up for me , physics.” mag zeggen? Of waar de auteur op zo goed als elke pagina een extra grapje onderaan de pagina schrijft? Dat kan je niet, dat ben je niet, dat zal je niet zijn.

In dit vijfde volume is er gemuteerde kauwgom ontsnapt die dreigt de hele planeet te verzwelgen en iedereen een  glimlach geeft. Klinkt als een geknipt avontuur. Finn en Jake zijn er misschien een beetje te gerust in… Ondertussen geraken Princess Bubblegum en Marceline van de rest van de wereld afgesneden terwijl ze zoeken naar een oplossing. Dankzij fysica! De redding uit deze vreselijke plakboel zou wel eens in een heel onverwachte hoek kunnen zitten…

Comics van deze kwaliteit mogen ze nog lang maken. Heel lang.

Adventure Time vol 5 bij Archonia.com

 

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.