1
Posted 27/02/2015 by Arno in Tv/Film
 
 

Leonard Nimoy, Spock uit Star Trek, overleden


De Amerikaanse acteur Leonard Nimoy is overleden ten gevolge van een chronisch obstructieve longziekte, dat bevestigde zijn vrouw Susan Bay Nimoy aan The New York Times. Nimoy overleed in zijn huis in Bel-Air, Californië. Hij werd 83 jaar.

Leonard Nimoy stond natuurlijk het best bekend voor zijn rol als de half-menselijke, half-Vulcan Spock, eerste officier van de Enterprise, in de oorspronkelijke Star Trek tv-serie van Gene Roddenberry. Nimoy verscheen tevens ook in verschillende Star Trek-animatieseries, films, videogames en zelfs muziekalbums. Zelf regisseerde hij ook Star Trek III: The Search for Spock en Star Trek IV: The Voyage Home. Hij hernam zijn rol in Star Trek: The Next Generation en de recente Star Trek-langspeelfilms van J.J. Abrams. Hij schreef ook twee autobiografieën, I Am Not Spock en I Am Spock. Naast zijn bekendste karakter speelde hij rollen in o.a. Mission: Impossible en Fringe en maakte hij cameo’s in reeksen als The Simpsons en The Big Bang Theory. Nimoy was naast acteur, regisseur en schrijver ook een professioneel fotograaf, dichter en zanger. Zo zong hij deze tijdloze classic in.

De impact van Nimoy op de hedendaagse popcultuur is immens. Hij zal gemist worden…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.