Random Article


Review: Spider-Gwen #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Vakkundig uitgevoerde introductie die lekker wegleest

Op zijn slechtst


Het kan voor lezers van het eerdere Edge of Spider-Verse deel overkomen als een herhalingsoefening


Gwen Stacy is terug als Spider-Gwen. Na haar erg gesmaakte optreden in Spider-Verse werd het tijd voor een eigen serie. We juichen dat ten zeerste toe…

1
Posted 26/02/2015 by

 
Full Article
 
 

Honey, I know you’re ducking me. But you need to call me back this time.

Spider-Gwen heeft het stof van het recente Spider-Verse amper van zich afgeklopt of ze kan alweer beginnen aan een eigen serie. Zoals de vaste lezer van deze site misschien nog wel weet is Spider-Gwen natuurlijk Gwen Stacy. Niet te verwarren met de vriendin van Peter Parker die al vele decennia geleden overleed. Deze versie van Gwen is afkomstig uit een alternatieve realiteit waar zij de spinnenkrachten kreeg en Peter Parker degene was die op tragische wijze overleed. In deze Spider-Gwen #1 pakt haar Gwen haar leventje weer op en probeert ze het goede te doen als superheldin en tegelijkertijd weer terug te keren in het bandje de Mary Janes. Maar ja, de Vulture is er ook nog.

Spider-Gwen werkte natuurlijk al heel goed toen ze verscheen in Edge of Spider-Verse op weg naar het grote recente Spider-Man-event. Haar optreden tijdens dit event heeft de bonzen bij Marvel de indruk gegeven dat ze weleens een blijvertje kan zijn. En eerlijk? Deze comic geeft ze natuurlijk gelijk.

Spider-Gwen is natuurlijk een aftreksel van Spider-Man en de inmiddels derde spinnenvrouw die op korte tijd haar eigen reeks krijgt (na Spider-Woman Jessica Drew en Silk), maar wat de makers goed doen is dat ze een soort jeugdig enthousiasme in deze comic weten te stoppen. Los van de gebruikelijke problemen in het leven van een jonge superheldin is Spider-Gwen gewoon een plezant karakter. De groep mensen om haar heen kan nog wat meer uitdieping gebruiken, maar je mag verwachten dat dit in de komende issues wel goed komt. Schrijver Jason Latour (Southern Bastards) heeft de beste elementen van Spider-Man genomen en deze in de blender gedaan. Dit smakelijke papje is het resultaat.

De tandem Robbi Rodriguez (Uncanny X-Force) en Rico Renzi levert een fijne frisse look op. De comic oogt als een tekenfilm. Ook de geluidseffecten worden op een goede manier toegepast. Een goed voorbeeld hiervan is de gevangenisscène uit deze issue.

Spider-Gwen #1 is een schoolvoorbeeld van hoe je een nieuwe superheldencomic moet beginnen. Als de makers deze kwaliteit kunnen blijven handhaven dan gaan we als lezers nog lang genieten van Spider-Gwen.

Spider-Gwen #1 bij Archonia.com

Spider-Gwen 001-3Spider-Gwen 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Killian

    Definitely gonna buy this one!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.