0
Posted 25/02/2015 by Dantonse in Tv/Film
 
 

Lionsgate en Telltale Games willen tv-series en videogames combineren


Lionsgate is een grote naam in de film en tv-industrie. Met de successen die o.a. het avonturenepos The Hunger Games en gevangenisdrama Orange is the New Black de afgelopen jaren opbrachten heeft Lionsgate een behoorlijke investering gedaan in Telltale Games. De  videogame-ontwikkelaar die ons de afgelopen jaren maar bleef verassen met adaptaties van onder andere The Walking Dead, Fables: The Wolf Among Us en Game of Thrones. Lionsgate heeft hiermee ook hun bestuursvoorzitter, Jon Feltheimer, in de raad van bestuur van Telltale Games kunnen krijgen. Zowel Lionsgate als Telltale Games maakten bekend dat er aan beide kanten erg ambitieus gepraat wordt over een nieuw project, ‘Super Show’ gedoopt.

Super Show zou een nieuwe vorm van entertainment zijn dat videospellen en films samenvoegt. Opmerkelijk is dat eerdere games van Telltale zoals The Walking Dead als een dramaserie werd omschreven door menig recensent. “Een Super Show aflevering zal deels uit interactieve, speelbare content en geschreven televisie content bestaan,” aldus Telltale voorzitter Kevin Bruner, “beide delen zullen zo uiteindelijk gecombineerd worden, het is geen interactief spel met een show, of een show met een spel, maar een spel geïntegreerd in een serie op een manier dat alleen Telltale dat kan“.

lionsgate

Vanwege de prijs en het risico dat er aan vast hangt gaan ze eerst met een volledig nieuwe IP werken die ze zelf ook bezitten, om misschien later rond een bestaande IP te werken. Er werd in het interview met EW zelfs verteld dat er een grote kans bestaat dat er later een Super Show van één van Lionsgate’s IP’s gemaakt kan worden. Bruner  denkt ambitieus over Super Show. Zo zal deze de definitie van zowel een spel als een tv-show veranderen. Het doel is om een product te creëren dat zowel een Golden Globe als een Game of the Year Award kan bemachtigen. Dat betekent dat beide delen van het product ‘eerste klas producten moeten zijn

Bruner maakt wel duidelijk dat dit niet het einde van Telltale’s episodische videospellen (zoals het recente Game of Thrones) betekent en dat ze tegelijkertijd aan zowel hun spellen als aan de Super Show zullen werken. Over wanneer het eerste project af zou zijn werd nog met geen woord gerept…

walkingdeadtelltales2

Comments

comments


Dantonse

 
avatar
Comic lezer, film kijker, en serie-verslinder!