Random Article


Review: Silk #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het idee is aardig

Op zijn slechtst


Deze introductie kan niet boeien


Maak kennis met Silk, het “licht idiote zusje van Spider-Man”. Ze zat 10 jaar lang in een bunker. Na haar belevenissen in het Spider-Verse event moet ze haar plaats zien te vinden in een wereld die ze niet meer kent…

0
Posted 23/02/2015 by

 
Full Article
 
 

Finally I’m in the game.

Silk werd geïntroduceerd in Marvel‘s nieuwste The Amazing Spider-Man-serie. Haar enige nut was dat ze kon meeknokken tegen Morlun tijdens het Spider-Verse event. Maar schijnbaar sprak ze genoeg aan om een eigen serie te rechtvaardigen. Silk’s echte naam is Cindy Moon, een jonge vrouw die werd gebeten door dezelfde spin als Peter Parker. Ze verkreeg eveneens spinnenkrachten en ging hier op een eigen manier mee om. Ze werd opgepikt door Ezekiel en getraind om haar krachten voor de goede zaak in te zetten. Toen Ezekiel ontdekte dat Morlun een bovenmatige interesse had in Silk overtuigde hij haar dat ze zich moest laten opsluiten in een speciale ruimte in een van zijn gebouwen. Hier had ze genoeg voeding en vertier om de dagen door te komen. Uiteindelijk zou Spider-Man haar na een paar jaar bevrijden…

In Silk’s eigen comic draait het natuurlijk om het leven van Cindy Moon. Hoe houdt ze zich staande in een wereld waarin ze een paar jaar niet heeft meegedraaid? Ze is een vreemde in de maatschappij en geestelijk bevindt ze zich nog in het jaar 2000, wat vooral blijkt uit haar gedateerde referenties. Hoewel ze weinig ervaring heeft probeert ze zo af en toe de misdaad te bestrijden als Silk en het grote verhaal is natuurlijk de zoektocht naar haar familie. Wat is er van hen terechtgekomen nadat Cindy gedwongen moest schuilen in Ezekiel‘s ‘bunker’?

Er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën. Maar Silk hoort daar niet bij. Deze eerste issue bevat niets dat je bij de kraag grijpt of je op een andere wijze weet te boeien. Ze komt vooral over als het licht idiote zusje van Spider-Man, wat ze natuurlijk op een bepaalde manier ook is. Het verhaal van Robbie Thompson (Human Target) is droog. Het tekenwerk van Stacey Lee is overigens ook niet geweldig. Het is een matig uitgevoerde versie van de Japanse mangastijl.

Deze eerste issue is gewoon niet goed. Als Silk je niet aanspreekt, dan zal deze comic je ook niet van gedachten doen veranderen. Als de makers geen konijn uit de hoge hoed toveren dan zal deze serie niet veel langer dan een jaar in de rekken liggen.

Silk #1 bij Archonia.com

Silk 1 1Silk 1 2

Silk 1 3Silk 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.