0
Posted 11/02/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor April 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van februari 2015 voor aankopen in april 2015 kan hier gevonden worden: Previews februari 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

powers omnibus

POWERS OMNIBUS VOLUME 1

In maart maakt de Powers tv-serie zijn debuut op Sony’s PlayStation Network. Bij Marvel’s Icon-imprint spelen ze daar op in door deze omnibus met de eerste 37 issues van Powers uit te geven. Wanneer je niet bekend bent met de serie van Brian Michael Bendis en Mike Avon Oeming dan is dit dus het moment om toe te slaan. Powers betekende de doorbraak van Bendis bij een groter publiek en zou de springplank zijn waarmee hij binnenkwam bij Marvel. Kort samengevat: Powers is een crimi met superkrachten.

 

Avengers west coast

AVENGERS WEST COAST: VISION QUEST

Marvel heeft deze maand opvallend veel aandacht voor de Vision, dewelke natuurlijk zijn cinemadebuut maakt in Avengers: Age of Ultron. Deze bundel bevat de Vision Quest-verhaallijn uit de vergeten West Coast Avengers-serie. In deze verhaallijn komt de ‘schokkende’ waarheid romdom de aard van de androïde aan het licht. Dit ligt om meerdere redenen heel erg gevoelig. Vision was namelijk ook een van de architecten achter dit team. De comics in deze bundel zijn natuurlijk van de hand van John Byrne. De naam Byrne in combinatie met de jaren tachtig staat voor kwaliteit.

 

JSA-omni-v3-CV-6a57d

JSA OMNIBUS VOLUME 3

De bundeling van Geoff Johns run op DC‘s JSA komt met deze derde omnibus alweer ten einde. Johns vestigde hiermee zijn naam als schrijver voor DC en het het zegt iets over de kwaliteit dat niemand hierna deze run op de serie heeft kunnen evenaren.

 

SPIDERVERSEHC-cvr-7da99

SPIDER-VERSE

Het idee moge duidelijk zijn. Morlun is terug en hij wil elke Spider-Man in het Marvel-multiversum vernietigen. Peter Parker sluit een monsterverbond met Miguel O’Hara (Spider-Man 2099), Miles Morales (Ultimate Spider-Man) en eigenlijk elke andere versie van de webspinner denkbaar om hem het hoofd te kunnen bieden. We bespraken al de Edge of Spider-Verse-titels waarin de lezer kennismaakt met enkele nieuwe Spider-Mannen en vrouwen. Deze hardcover bevat het hoofdgerecht. Alle Spider-Mannen en -vrouwen verzamelen zich voor de grootste krachtmeting in hun carrières.

 

JupitersLegacy_tp_01

JUPITERS LEGACY VOLUME 1

De serie gaat over een familie van superhelden en hoe met name de jongeren omgaan met hun gaven. Denk The Godfather maar dan met superkrachten en spandex. Mark Millar is niet de meest originele schrijver. Deze trade is dan ook vooral interessant omdat het tekenwerk uit de pen komt van de bovenmatig getalenteerde Frank Quitely. En dat is eigenlijk altijd goed.

 

MPH_TP_01

MPH

Yep, meer Mark Millar. Natuurlijk is deze comic opzichtig gebaseerd op DC’s The Flash. Maar Millar doet een poging om maatschappijkritiek te bedrijven door de failliete stad Detroit het decor te maken van deze nieuwe titel. En wanneer je de review leest van de eerste issue dan begrijp je dat we ons best vermaakt hebben met MPH. Zou de rest ook zo goed zijn?

 

kamandi artist edition

JACK KIRBY KAMANDI ARTIST’S EDITION VOLUME 1

DC Comics wilde in de jaren zeventig een licentie nemen op Planet of the Apes. De filmstudio’s zagen dit niet zitten. maar de toenmalige hoofdredacteur Carmine Infantino was niet tegen te houden. Hij vroeg niemand minder dan Jack Kirby om een eigen serie in de trant van de films te maken. Kirby was niet bekend met Planet of the Apes, maar op basis van een korte samenvatting van de plot rolde Kamandi, The Last Boy on Earth op het papier. De serie was ten tijde van Kirby’s run een favoriet bij de fans, maar toen de tekenaar terugging naar Marvel sukkelde de reeks wat voort om vervolgens uit te doven tijdens de DC implosion. Deze Artist’s Edition van IDW laat je de eerste issues zien zoals ze ooit op de tekentafel van de meester lagen. Rauw en onbewerkt.

 

town called dragon

A TOWN CALLED DRAGON  VOLUME 1

Herinneren we ons Judd Winick nog? Schepper van Marvel’s Exiles, het vreselijk gemiste Barry Ween en schrijver van heel wat DC-comics. De voorbije jaren bevindt hij zich deels in Hollywood en deels achter zijn tekentafel waar hij werkt aan een graphicnovelserie voor kinderen. Tussendoor schrijft hij deze miniserie voor Legendary Comics. Stel je voor dat ergens in de late middeleeuwen een drakenei naar de VS werd gesmokkeld en men daar een stadje omheen bouwde. De gemeenschap van dat stadje wordt gedwongen om samen te werken wanneer het ei uitkomt en de draak dood en verderf zaait in het stadje. Het idee is vrij origineel, hopelijk valt de uitwerking niet tegen.

 

cheeck wizard big book of me

CHEECH WIZARDS BIG BOOK OF ME

Er zaten veel kanten aan Vaugh Bode: vader, undergroundtekenaar, profeet, seksuele deviant. In 2015 is het 40 jaar geleden dat Vaughn overleed en Fantagraphics viert dat door zijn gehele oeuvre opnieuw te publiceren. Dit boekwerk bevat al zijn verhaaltjes rondom Cheech the Wizard. Verplichte kost voor kunststudenten en liefhebbers van het stripmedium.

 

Copra_RoundTwo-

COPRA ROUND TWO

Michel Fiffe begon zijn carrière als blogger, maar was ook geen onverdienstelijk tekenaar. Zijn zelfgepubliceerde comic Copra kwam bij de juiste mensen terecht en dat bezorgde hem een cultreputatie. Copra is in feite een hommage aan DC’s Suicide Squad en dan met name de legendarische run van John Ostrander uit de jaren tachtig. Maar het gaat wel heel creatief met het bronmateriaal om en de wijze van uitgeven geeft het iets ambachtelijk…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.