0
Posted 10/02/2015 by Killian in Comics
 
 

Scribd brengt “Netflix voor Comics”


De onlinedienst Scribd timmert al sinds 2007 hard aan de weg. Via Scribd kan je voor een vast bedrag per maand een abonnement nemen waarna je toegang hebt tot een bibliotheek van reguliere boeken en audioboeken. Deze kun je zoveel en zo vaak inkijken als je wil. Voor kijkers van de streamingdienst Netflix zal dit wel bekend in de oren klinken.

Nu heeft Scribd een selectie van 10.000 comics aan zijn dienst toegevoegd. Dit zijn reeksen en verzamelingen van diverse uitgevers zoals Marvel, Valiant, IDW/Top Shelf, Archie Comics en BOOM! Studios. Onder andere DC Comics, Image en Dark Horse ontbreken nog in dit rijtje, maar deze hebben hun eigen digitale distributiesystemen of bepaalde exclusiviteitsdeals.

Tegen een vast bedrag comics per maand aanbieden is niets nieuws. Marvel deed dit bijvoorbeeld zelf al een tijdje via hun Digital Comics Unlimited-service. Maar dat een derde partij dit nu doet mag je gerust een interessante ontwikkeling noemen. Bij comiXology (momenteel de grootste aanbieder van digitale comics) dachten ze waarschijnlijk dat de race gelopen was. De vraag is nu of zij het aandurven om Scribd hierin te volgen?

Wanneer er wordt gediscussieerd over digitale comics gaat het te vaak over formaten en manieren van lezen. Gaat de echte discussie eigenlijk niet meer over ‘eigendom’ versus ‘toegang tot’? De website van Scribd kan je via deze link bezoeken.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.