Random Article


Officieel: Spider-Man zit in het Marvel Cinematic Universe! (+ Releasedatums aangepast bij Marvel Studios)

 


6
Posted 10/02/2015 by

De kogel is door de kerk! Na maandenlang teasen en ontkennen, zal Spider-Man/ Peter Parker dan toch naar Marvel terugkeren. Marvel Studios zal samen met Sony, de eigenaars van de filmrechten op Spidey, de filmtoekomst van ieders favoriete webhoofd bepalen. Deze samenwerking wordt mooi vertegenwoordigd door de aanwezigheid van beide producers Amy Pascal (Sony) en Kevin Feige (Marvel). Eerst zal Spidey te zien zijn in een film uit het Marvel Cinematic Universe en vervolgens vanaf 28 juli 2017 een (alweer de derde) nieuwe filmfranchise starten.

Deze deal heeft natuurlijk enkele gevolgen voor Marvel Studios’ personages en films. Zo wil Sony ook omgekeerd te werk kunnen gaan: personages als Captain America en Iron Man kunnen dus opduiken in de nieuwe SpiderMan-films. Door het drukkende tijdschema werden enkele releasedatums bij Marvel Studios aangepast. Het einde van Thor’s trilogie Thor: Ragnarok verschijnt nu op 3 november 2017 in de Amerikaanse bioscoopzalen, Black Panther op 6 juli 2018 en Captain Marvel op 2 november 2018. Ook Inhumans wordt verlaat naar 12 juli 2019, pas na het tweede deel van The Avengers: Infinity War. Ook Sony zal Sinister Six, de film rond Spider-Man’s villains opnieuw moeten inplannen naar een vooralsnog onbekende datum.

Spider-man

De terugkeer van Andrew Garfield uit The Amazing Spider-Man en The Amazing Spider-Man 2 als de webspinner, is wellicht uitgesloten door de nieuwe deal. Opvallend is ook dat niet elke studio evenveel inspraak zal hebben in de verhalen en de eigenlijke besluiten: Sony blijft de eigenaar van de Spider-Man-filmrechten en zal ook de finale beslissingen maken, waardoor Marvel Studios zich kan blijven focussen op haar eigen films.

Wanneer zullen we Spider-Man dan zien opduiken in de Marvel Studiosfilms? Volgens Wall Street Journal zou dat al in Captain America: Civil War kunnen zijn in april 2016. Door het belang van Spider-Man in de Civil Warverhaallijn in de comics zou de derde Captain America-film natuurlijk een ideaal instappunt bieden. Hoe dan ook: Welcome home, Spidey!

spideymoney

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


6 Comments


 1. avatar
   
  Joost

  Waarom kan Sony Andrew Garfield niet gewoon laten terugkeren als spiderman in bvb. the Avengers: Infinity War of The Amazing Spider-Man 3?
  Drie verschillende spidermannen binnen 10 jaar lijkt me toch echt teveel van het goede… en ze waren nu net de huidige filmreeks zo mooi aan het uitbouwen..
  • avatar
    
   Arno

   Ondanks meer dan 700 miljoen dollar aan de box-office, werd The Amazing Spider-Man 2 als een teleurstelling gezien. De schuld ligt volledig bij de producers en de studio (Sony) zelf, niet de acteurs, maar een nieuwe richting is een nieuwe richting. Marvel wil terug een jongere Spider-Man en – hoewel Sony laatste beslissingsrecht heeft – zullen ze deze keer wel luisteren.

   (en tel daarbij dan nog eens dat Garfield blijkbaar de baas van Sony zou beledigd hebben…)
   • avatar
     
    Joost

    Klopt, de relatief lagere opbrengst lag niet aan de acteurs. Waarschijnlijk lag het vooral aan de concurrentie van het sterke aanbod van andere superheldenfilms in het voorjaar dat the Amazing Spider-Man 2 uit kwam (Captain America: Winter Soldier, X-men:Days of future past). En die lagere opbrengst als gevolg van sterke concurrentie los je niet op met een nieuwe spiderman, integendeel: ik denk dat er niet veel bioscoopbezoekers interesse hebben om voor een derde keer de origin story van spiderman te zien als ze naar een andere superheldenfilm kunnen gaan kijken.

    Domme zet van Marvel. De spiderman van Andrew Garfield paste volgens mij overigens perfect in het Marvel-universum.
    • avatar
      
     Killian

     Zeker akkoord, maar Garfield zou gewoon te veel doen denken aan die vorige films, wat dan weer meer slecht dan goed zou doen voor Marvels continuïteit. Ik vond hem ook wel een leuke Parker, alleszins beter dan Maguire imho.
     • avatar
       
      Joost

      Inderdaad.. Hoewel, men zou de twee vorige Spider-man films misschien kunnen ‘toevoegen’ aan het Marvel Cinematic Universe? Ze spreken de continuiteit in ieder geval niet tegen (in tegenstelling tot bvb. Edward Norton’s Hulk die dan weer wel tot de continuiteit wordt gerekend).
      Ach ja, nieuwe spiderman of niet… Ik ga toch kijken :)
    • avatar
      
     Waldojeffers

     Nou, me dunkt moeten we de lagere opbrengst echt niet gaan zoeken bij de acteurs of de concurrentie maar bij iets meer voor de hand liggend. Het was gewoon een zwak verhaal en ditto film. Leek voor mij dat die heel de tijd aan het voortkabbelen was en nooit echt op gang kwam. En dat terwijl dit net ging over een van de bekendste en beste Spider-Man verhalen. Dit kon gewoonweg nooit boeien en dat is de verdienste van Sony, de regisseur en de scenaristen.

     Heb je een sterke film, dan scoor je. Of er nu stevige concurrentie is of niet. (enfin, in een populair genre als dit natuurlijk)

     Garfield was overigens inderdaad beter dan Tobey Maguire als Spider-Man. Maar als Peter Parker vond ik hem niet passen. Een nieuwe acteur als Spider-Man? Waarom niet. :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.