0
Posted 07/02/2015 by Killian in Comic Cons
 
 

Dutch Comic Con 2015 vindt plaats op 28 & 29 Maart


Met onze eigenste Antwerp Convention in de nabije toekomst, loont het toch de moeite om ook die andere grote conventie in de Benelux dit voorjaar aan te stippen: Dutch Comic Con. Op zaterdag 28 en zondag 29 maart zal in de Jaarbeurs (hallen 8 en 9) te Utrecht de eerste, grootschalige Nederlandse comic-con van start gaan.

In de Artist Alley pronkt men alvast met een indrukwekkende gastenlijst voor deze eerste editie. Met acteurs en actrices als Ernie Hudson (Ghostbusters), Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Once Upon A Time), Caity Lotz (Arrow) en Joseph Gatt (Game of Thrones, Thor) moet Dutch Comic Con zeker niet onderdoen voor andere, gevestigde waarden binnen de conventiewereld. Onlangs werden zelfs 80s icoon Samantha Fox en acteur Michael Cudlitz (The Walking Dead) bevestigd voor het evenement. Ook tekenaars als Romano Molenaar (Birds Of Prey, J.ROM – Force Of Gold), Andrew Wildman (Transformers, Spider-Man) en Barry Kitson (2000 A.D., Amazing Spider-Man) doen menig comicbookfan uitkijken naar de beurs. Ook cosplay artists zullen vertegenwoordigd zijn, met onder meer Enji Night, Giada Robin en Elisa Mami. Cosplayers zelf kunnen met hun outfit pronken in een tweedaagse wedstrijd waarbij de bekende artists dan zullen jureren.

DutchComicConMap

De conventie gaat door op zaterdag 28 maart (10u-18u) en zondag 29 maart (10u-17u) en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De prijs van een dagticket, geldig op een van beide dagen, bedraagt €17,50. Een weekendticket kost dan weer €30. Toegang voor kinderen tot 6 jaar is bovendien gratis.

Dutch Comic Con zal wellicht een nieuwe jaarlijkse afspraak worden. Meer info vind je op de officiële site.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.