0
Posted 06/02/2015 by nout in Comic Cons
 
 

London Super Comic Convention vindt plaats op 14 & 15 Maart

LSCC 2015 logo with date

Op 14 en 15 maart gaat voor de vierde keer de London Super Comic Convention door, een beurs die zich profileert door vooral op creators te focussen. En wat een creators! In een klap krijg je enkele van de beste tekenaars en vooral ook schrijvers in één weekend, in één ruimte bij elkaar. Kort geleden maakte de organisatie een vijfde reeks aan namen bekend. Laten we beginnen met de special guests, de grootste publiekstrekkers dus. Voor LSCC zelf zijn dat er drie:

AdamsBatmanNeal Adams, legendarische tekenaar van SupermanUncanny X-Men, Batman en Green Lantern/Green Arrow, die uiteraard in een carrière van ondertussen 50 jaar een boel andere dingen verwezenlijkte. Hij schrijft en heeft zijn eigen uitgeverij. Bovendien is hij een uitgesproken voorvechter van creator rights. Ondanks zijn (relatief) hoge leeftijd boette hij nog niks in aan productiviteit. Een comics godfather, dus..

preacher01Garth Ennis veranderde het gezicht van Vertigo Comics met zijn oerdegelijke klassieker Preacher. Elke titel die hij schrijft is minstens goed en meestal magistraal. Zijn mix van uitmuntende karakterisatie en (soms onderbroeken-) humor maken zijn scripts heel herkenbaar en uiterst herleesbaar. Titels als Hitman, Hellblazer, Goddess, The Boys en Punisher Max horen thuis in elke zichzelf respecterende collectie. Zijn echte passie ligt bij oorlogsverhalen, waarvan hij er ontzaglijk schreef en schrijft. Zijn titels War Story en Battlefields werden al door Vertigo, Dynamite en Avatar uitgegeven. De laatste jaren komt zijn output ongeveer uitsluitend van uitgeverij Avatar, waar Crossed in het bijzonder erg populair is geworden, maar titels als Rover Red Charlie of Caliban ook aandacht verdienen.

Tenslotte één van de belangrijkste nog levende tekenaars van het moderne comicbooktijdperk: John Romita Junior. Hij tekende ondertussen romita-jr-daredevil alle grote Marvel-personages, van Spider-Man, Iron Man, Daredevil, Thor en Captain America tot Wolverine, X-Men, Hulk, Punisher, Fantastic Four en ga nog maar even door. Hij doet ook aan creator-owned met Kick-Ass en The Gray Area. Voor het eerst in zijn lange carrière tekent hij niet langer voor Marvel, maar neemt hij voor DC Superman voor zijn rekening. JRJRs herkenbare stijl is even uniek als aantrekkelijk. Hopelijk zijn de rijen bij deze legendes niet te eindeloos!

Bij de schrijvers herkennen we ook nog ronkende namen als Kieron Gillen, Paul Levitz, Ron Marz en Max Brooks. Dat soort pedigree kan eender welke comicbookfan, van newbie tot veteraan, wel verleiden om ze in levende lijve te zien, een korte babbel mee te slaan of een krabbel op het favoriete werk van hun hand te laten zetten.

Bij de illustratoren nog meer van dat. Laten we beginnen met het spectaculaire aanbod gevestigde waarden en levende legendes: Arthur Adams (Hulk, Monkeyman & O’Brien), Charlie Adlard (Walking Dead)Mahmud Asrar (X-Men, Supergirl), Brian Bolland (Batman: Killing Joke, Judge Dredd), Lee Bermejo (Batman/Deathblow, Batman Noël), Simone Bianchi (Thanos Rising, Wolverine, Astonishing X-Men), Mark Brooks (Deadpool), Gary Frank (Batman Earth One, Supreme Power, Midnight Nation), Dave Gibbons (Watchmen, Martha Washington, Originals), Adi Granov (Iron Man), Klaus Janson (inkter van John Romita Junior en Frank Miller ten tijde van Daredevil en Batman Return fo the Dark Knight), Bob Layton (Iron Man, Valiant ’92),  David Mack (Kabuki, Daredevil, Echo) , Ed McGuinness (Deadpool, Hulk, Superman, Guardians of the Galaxy), Michael Avon Oeming (Powers), Esad Ribic (Thor Mighty Avenger, Silver Surfer, Loki), Bill Sienkiewicz (Elektra Assassin, Stray Toasters, New Mutants), .

Alsof dat niet volstaat, zijn er een hele resem aan nieuwere gezichten, bijna te veel om op te noemen, maar laten we een poging doen: inkter Mark Farmer, Yilderiy Cinar, tekenaar van o.a. Superior Iron Man en Supergirl , Jeremy Haun recent van Batwoman, Marvel coverartiest Stefanie HansClay Mann, die aan Batman Eternal meewerkte en voor Valiant Ninjak zal tekenen, Mike Norton van Revival en Battle PugDavid Roach van Judge Dredd en nog wel een 20-tal meer namen.

costumes aisles

Als je dacht dat zoveel tekenaars en schrijvers volstonden, heeft LSCC bovendien ook een Artist Alley met nog eens meer dan 20 namen. Dan zijn er ook nog uitgeverijen zelf, zoals 2000 AD, AvatarPanini UK,  en online uitgever Aces Weekly.

Daarnaast heeft de conventie natuurlijk een behoorlijke delegatie cosplayers, een indrukwekkende aanwezigheid van comicbookshops allerhande en alle gebruikelijke elementen die er een ware nerdhappening van maken. LSCC gaat door op 14 en 15 maart 2015 in het Excel Centre in Londen, in de buurt van London City Airport. Tickets zijn beschikbaar via de officiële website.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.