Random Article


Brian Michael Bendis verlaat Marvel’s X-Men

 


1
Posted 05/02/2015 by

bendis quits xmen

“De reden waarom ik de X-Men verlaat is omdat Marvel ze allemaal zal doden, of ze in Inhumans zal omtoveren. Ofwel deed ik hieraan mee ofwel moest ik vertrekken! Dus ik vertrek! Ik laat de travestie van wat er met de X-Men gaat gebeuren in Secret Wars niet toe (waar je zal ontdekken dat ze in feite al die tijd Magneto‘s kinderen waren en Magneto de eerste Inhuman was). Ik wou hier geen deel van uitmaken, dus ik ben weg!” – Een duidelijk grappende Brian Michael Bendis

In het najaar van 2012 begon Marvel‘s belangrijkste schrijver Brian Michael Bendis te werken aan hun voormalige vlaggenschip de X-Men. De man die er in een jarenlange run voor zorgde dat Avengers de X-Men overtroffen als Marvel’s bekendste franchise, werd gezien als de ideale persoon om de mutantentitels weer glans te geven. Bendis schreef niet alleen All-New X-Men, maar hij hield zich ook bezig met de relaunch van Uncanny X-Men. Hij liet de titels met enige regelmaat inspelen op elkaars ontwikkelingen en dat was aanvankelijk redelijk succesvol. In drie jaar tijd schreef Bendis ruim 90 issues.

Het laatste jaar is de klad er redelijk ingekomen vanwege Avengers & X-Men: AXIS. De verkoopcijfers van de X-Men-reeksen leden hier duidelijk onder en zakten weer naar het niveau van voor Bendis zijn komst. Met het naderende Secret Wars is de tijd dan ook aangebroken dat zijn run wordt afgerond. In februari verschijnt Uncanny X-Men #31 waarin de nieuwe status quo van Marvel’s vrolijke mutanten wordt voorbereid. Het hoogtepunt zal volgen in mei. Dan verschijnt Uncanny X-Men #600, een extra dik jubileumnummer waarin de Bendis-periode wordt beëindigd en de lezer bovendien wordt getrakteerd op korte verhalen van bekende comicbookmakers die eerder hun kunsten op de X-Men lieten zien. Bendis vergelijkt het superdikke nummer met DC’s Justice League of America #200 (1982).

Over de toekomst van Brian Michael Bendis bij Marvel hoeven we echter niet in te zitten. De schrijver verlengde zijn exclusieve contract met de uitgever en zal naast Secret Wars: Ultimate End nog een andere miniserie rond het Marvel-event schrijven. Wie zijn opvolger wordt en in welke vorm we de X-Men na Secret Wars zullen zien is voorlopig nog onbekend. Waarschijnlijk weten we na de Secret Wars meer…

Uncanny X-Men #31 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    zotterob

    Hopelijk is da citaat echt een grap en trapt Bachalo het ook af.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.