0
Posted 27/01/2015 by Killian in Tv/Film
 
 

Top Films van 2015 (Deel 5): September & Oktober

2015-sept-Okt

2015 werd al sinds twee jaar aangekondigd als het jaar aller jaren op het gebied van blockbusters. Batman v Superman: Dawn of JusticeJurassic WorldAvengers: Age of UltronStar Wars: The Force Awakens. Alles leek samen in dit jaar het scherm te gaan bestormen. Nu we geleidelijk aan het gouden jaar binnenstappen, lijkt het niet zo’n vaart te lopen. Enkele studio’s beseften dat het toch beter was niet al hun eieren in dezelfde mand te leggen. Zo trokken Assassin’s Creed en Batman v Superman naar 2016 en ook Warcraft voelde de grond iets te heet onder de voeten worden in de anders vrij koude, maar door blastervuur opgewarmde decembermaand. Toch blijft 2015 een knaller van een jaar voor elke filmliefhebber. Brainfreeze haalde de bomen uit het bos en selecteerde elke twee maand de tien beste films.Vandaag september en oktober. Januari en februari vind je via deze link. Maart en april en mei en juni respectievelijk via deze en deze. Juli en augustus vind je hier.

THE MAZE RUNNER: THE SCORCH TRIALSscorchtrials poster

 • Regisseur: Wes Ball
 • Cast: Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario, Aidan Gillen, Ki Hong Lee
 • Genre: Actie, sci-fi
 • Verschijnt: 16 september 2015

De hoofdrolspelers uit de vorige film dachten na het doolhof verlost te zijn uit hun miserie. Het maze was echter slechts deel één. Fase twee is ‘The Scorch’. Het uitgebrande deel van de wereld.

Zelfde regisseur, zelfde schrijver, zelfde young adult-boekenbron en een groot deel van de acteurs uit de eerste film. Wie The Maze Runner zijn/haar ding vond, zit ook met deze sequel goed voor een aangenaam bioscoopbezoek.

scorch trials trailer

HITMAN: AGENT 47hitman poster

 • Regisseur: Aleksander Bach
 • Cast: Rupert Friend, Zachary Quinto, Ciarán Hinds, Thomas Kretschmann, Hannah Ware
 • Genre: Actie
 • Verschijnt: 23 september 2015

Katia van Dees, een jonge vrouw, werkt samen met agent 47 om meer te weten te komen over haar vader en haar eigen afkomst. Ze ontdekken geheimen die hen op ramkoers brengen met het Syndicaat.

Het was jammer dat de eerdere verfilming van de videogame Hitman zo’n grote teleurstelling was. Timothy Olyphant, elders een zeer degelijk acteur, was hier inspiratieloos en saai. Hetzelfde kon gezegd worden over de plot van de film. Hoewel financieel succesvol, kwam er geen sequel. Nu dus de onvermijdelijke reboot met Rupert Friend die de overleden Paul Walker vervangt.

hitman trailer

EVERESTeverest poster

 • Regisseur: Baltasar Kormákur
 • Cast: Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Robin Wright, Josh Brolin, Sam Worthington, Jason Clarke
 • Genre: Avontuur, thriller
 • Verschijnt: 23 september 2015

Een expeditie op Mount Everest loopt fout wanneer er een sneeuwstorm losbarst.

Om de zoveel tijd verschijnt er wel eens een sneeuw/bergfilm. Meestal verschillen die niet veel van plot. Groep mensen wil naar punt A. Noodlot slaat toe. Groep mensen moeten naar punt B, willen ze overleven. Slechts enkelen raken er. De kans is dus groot dat ook deze film hetzelfde stramien volgt. Taak voor regisseur en schrijvers dus om te zorgen dat de weg naar punt B zo origineel en spannend mogelijk wordt aangepakt. Aan de casting kan het al niet liggen. Met Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Robin Wright, Josh Brolin en Sam Worthington ploeteren heel wat Hollywood-topfiguren door de sneeuw.

everest trailer

THE WALKthe walk poster

 • Regisseur: Robert Zemeckis
 • Cast: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Ben Schwartz
 • Genre: Drama
 • Verschijnt: 7 oktober 2015

Het verhaal van Philippe Petit, een koorddanser die in 1973 poogde de WTC-torens over te steken.

Op zich lijkt dit een vrij mak verhaal. De meeste kijkers zullen ook de afloop al kennen. Toch zit er in de trailer een vuur dat intrigerend werkt. De film is een remake van een succesvolle documentaire uit 2008. Robert Zemeckis is dan weer de man achter Cast Away, Forrest Gump en Back to the Future. En dat Joseph Gordon-Levitt een eindje weg kan acteren, hoeven we hier niet meer te schrijven.

BLACK MASSblack mass poster

 • Regisseur: Scott Cooper
 • Cast: Benedict Cumberbatch, Johnny Depp, Sienna Miller, Dakota Johnson, Juno Temple, Joel Edgerton
 • Genre: Actiethriller
 • Verschijnt: 7 oktober 2015

John Connolly en James “Whitey” Bulger groeiden samen op in Boston. Jaren later, in de jaren 70, is Connolly een succesvol man binnen de FBI. Whitey is ook succesvol, maar dan binnen de Ierse maffia. De twee sluiten een deal om de Italiaanse maffia in Boston aan te pakken.

Benedict Cumberbatch en Johnny Depp samen in een film. Heb je nog meer nodig om een ticketje te kopen? Ook het waargebeurde verhaal is erg aanlokkelijk en geschikt voor het grote scherm. Scott Cooper schreef en regisseerde eerder al Out of the Furnace en Crazy Heart. Ook voor Black Mass ging hij achter de schrijftafel zitten, hoewel het script uiteraard gebaseerd is op het gelijknamige boek.

black mass trailer

VICTOR FRANKENSTEINFrankenstein poster

 • Regisseur: Paul McGuigan
 • Cast: Daniel Radcliffe, Jessica Brown Findlay, James McAvoy, Andrew Scott, Mark Gatiss, Louise Brealey
 • Genre: Horror
 • Verschijnt: 7 oktober 2015

Vanuit Igor’s oogpunt zien we hoe Victor Frankenstein van medisch student uitgroeit tot het horroricoon die we vandaag kennen.

Laat ons het Frankenstein-vehikel dat in 2014 het levenslicht zag zo vlug mogelijk in de diepste kerker van ons geheugen opsluiten en ons richten op deze adaptatie van Paul McGuigan. De regisseur van onder andere Lucky Number Slevin en Wicker Park gebruikt het script van Max Landis (Chronicle), zoon van John Landis (regisseur van Animal House en The Blues Brothers).

Victor Frankenstein trailer

THE JUNGLE BOOKjungle book poster

 • Regisseur: Jon Favreau
 • Cast: Neel Sethi, Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Christopher Walken, Giancarlo Esposito, Lupita Nyong’o, Ben Kingsley
 • Genre: Avontuur, fantasy
 • Verschijnt: 9 oktober 2015 (VS)/ 14 oktober 2015 (Nederland)

Een jongetje groeit op in de jungle en wordt opgevoed door een roedel wolven, een beer en een zwarte panter.

Chef kon het blazoen van Jon Favreau na het lamentabele Cowboys & Aliens weer wat oppoetsen. Met The Jungle Book hoopt hij er weer helemaal te staan. Waarom ook niet? Iedereen kent Rudyard Kiplings verhaal over de kleine Mowgli en sinds de late jaren 60 is elke generatie opgevoed met de Disney-animatieversie. Met een stevige voicecast, het huidige niveau van CGI (Life of Pi toonde al aan dat CGI-tijgers al niet van echte te onderscheiden zijn) en een stevige regie, kan dit niet fout lopen.

jungle book trailer

VACATION
vacation 2015 poster

 • Regisseur: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
 • Cast: Chris Hemsworth, Leslie Mann, Beverly D’Angelo, Christina Applegate, Michael Peña, Chevy Chase
 • Genre: Komedie
 • Verschijnt: 9 oktober 2015 (VS)

Rusty Griswold (Ed Helms) verrast zijn vrouw, Debbie (Christina Applegate), en zijn twee zonen, James en Kevin, met een road trip naar Amerika’s leukste familie park: Wally World. Het gaat namelijk binnenkort voorgoed dicht.

Het feature filmdebut van John Francis Daley en Jonathan M. Goldstein. Die eerste kennen we als acteur uit Freaks and Geeks en Bones. Goldstein is minder gekend maar schreef o.a. mee het script voor Horrible Bosses. Kijken moet je sowieso omdat dit het vijfde deel uit de National Lampoon’s vacationserie is. Toegegeven, National Lampoon brengt niet altijd pareltjes uit, maar met de nieuwe, moderne wind doorheen de franchise, kan dit weleens een topkomedie worden.

vacation trailer

THE LAST WITCH HUNTERwitch hunter poster

 • Regisseur: Breck Eisner
 • Cast: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood, Ólafur Darri Ólafsson, Rena Owen, Julie Engelbrecht
 • Genre: Fantasy, actie
 • Verschijnt: 23 oktober 2015 (VS)

Wanneer in het hedendaagse New York de heksen een overname plannen is het aan de laatste heksenjager om hen tegen te houden.

Vin Diesel kicks ass. Samen met The Rock is hij de spierbundel/actieheld van de laatste jaren. Zijn aanwezigheid laat het coolheidsniveau van een film onmiddellijk Fonzie-approved worden. Helaas staat dat niet garant voor een degelijke film. Hoewel de cast top is, biedt de regisseur niet al te veel reden voor vertrouwen. Eisner lag vijf jaar stil en regisseerde voorheen o.a. Sahara en The Crazies. Het schrijversduo bestaat uit iemand die de laatste Underworld neerpende en iemand die het script voor Dallas Buyers Club schreef. Een deeltje pretentieloze fun en een deeltje schrijftalent dus.

witch hunter trailer

B.O.O.: BUREAU OF OTHERWORLDLY OPERATIONSboo poster

 • Regisseur: Anthony Leondis
 • Cast: Matt Bomer, Seth Rogen, Melissa McCarthy, Rashida Jones, Bill Murray, Jennifer Coolidge, Octavia Spencer
 • Genre: Animatie, komedie
 • Verschijnt: 28 oktober 2015

Het B.O.O. (Bureau of Otherworldly Operations) is een geheim agentschap dat de mensen beschermt tegen geesten en andere snoodaards. Een veteraan agent en een newbie worden op pad gestuurd om een plot om de B.O.O. te vernietigen tegen te houden.

Geen grote regie- of schrijfnamen maar de film lijkt best aardig. Het plot lijkt een beetje op dat van comicbookverfilming R.I.P.D., hoewel dat geen al te positieve vergelijking is. Bad guy van dienst is echter Bill Murray en dat is dan weer wel een reden om deze film te gaan bekijken.

boo trailer

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.