0
Posted 25/01/2015 by Killian in Tv/Film
 
 

Top Films van 2015 (Deel 4): Juli & Augustus

2015-jul-aug

2015 werd al sinds twee jaar aangekondigd als het jaar aller jaren op het gebied van blockbusters.Batman v Superman: Dawn of JusticeJurassic WorldAvengers: Age of UltronStar Wars: The Force Awakens. Alles leek samen in dit jaar het scherm te gaan bestormen. Nu we geleidelijk aan het gouden jaar binnenstappen, lijkt het niet zo’n vaart te lopen. Enkele studio’s beseften dat het toch beter was niet al hun eieren in dezelfde mand te leggen. Zo trokken Assassin’s Creed en Batman v Superman naar 2016 en ook Warcraft voelde de grond iets te heet onder de voeten worden in de anders vrij koude, maar door blastervuur opgewarmde decembermaand. Toch blijft 2015 een knaller van een jaar voor elke filmliefhebber. Brainfreeze haalde de bomen uit het bos en selecteerde elke twee maand de tien beste films.Vandaag juli en augustus. Januari en februari vind je via deze link. Maart en april en mei en juni respectievelijk via deze en deze.

TERMINATOR GENISYSterminator poster

 • Regisseur: Alan Taylor
 • Cast: Jai Courtney, Emilia Clarke, Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Byung-hun Lee,
 • Genre: Science-fiction, actie
 • Verschijnt: 1 juli 2015

Zoals gepland gaat verzetsstrijder Kyle Reese terug in de tijd om Sarah Connor, rebellenleider John Connor’s moeder, te beschermen. Hij komt echter in een totaal veranderde tijdslijn terecht. Samen met een ouder wordende Terminator T-800 en Sarah probeert hij de nakende Judgement Day te stoppen.

De eerste trailer werd met gemengde gevoelens onthaald. Ook vinden velen de nieuwe hoofdrolspelers niet erg passen bij de franchise. Toch is het concept vrij interessant. Net als bij Jurassic Park was het probleem: ‘hoe vertel je hier nog iets nieuws?’ En nog een vraag: ‘hoe ga je met de bijna bejaarde Arnold Schwarzenegger om?’ De oplossing is vrij aardig gevonden en ook de nieuwe T-1000 doet weer denken aan de eerste twee films van James Cameron. Terminator Genisys verdient dus zeker een kans.

MINIONSminions poster

 • Regisseur: Kyle Balda, Pierre Coffin
 • Cast: Michael Keaton, Sandra Bullock, Allison Janney, Katy Mixon, Jon Hamm
 • Genre: Animatie, komedie
 • Verschijnt: 8 juli 2015

Minions Stuart, Kevin en Bob worden gerekruteerd door Scarlet Overkill, een villain die samen met haar man Herb de wereld wil veroveren.

Hoewel de films zeker niet slecht zijn, was het tofste en meest populaire aan Despicable Me 1 en 2 natuurlijk Gru’s Minions. De kleine gele wezentjes zijn zowat een internethype geworden en dus een gegarandeerd succes. Schrijver Brian Lynch (Puss in Boots) is een relatieve nieuwkomer in het Despicable Me-wereldje, maar regisseurs Kyle Balda en Pierre Coffin hebben al jaren ervaring met de capriolen van de Minions. We kunnen er dus vanuit gaan dat de stijl en humor van deze film niet zal afwijken van het origineel.

PANPan-poster-Jackman-720x1067

 • Regisseur: Joe Wright
 • Cast: Rooney Mara, Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Amanda Seyfried, Levi Miller
 • Genre: Fantasy, avontuur
 • Verschijnt: 15 juli 2015

Een wees wordt ontvoerd naar een geheim land, Neverland genaamd. Hij beleeft er magische avonturen die hem uiteindelijk tot zijn lot brengen: hij wordt Peter Pan.

Wie in de jaren 90 opgroeide, denkt bij Peter Pan veelal aan Robin Williams in Hook, dat Steven Spielberg regisseerde. Die film speelde zich af na het originele verhaal. Joe Wright besloot daarom de andere kant te gaan verfilmen, wat zich voor de verhaaltjes afspeelt. Een “Peter Pan Begins“-type prequel dus, een trend die de laatste jaren wel vaker de kop op steekt. De trailer ziet er wervelend uit en een goede sprookjes/avonturenfilm is perfect om samen met de kinderen te gaan bekijken op een rustige zondagnamiddag.

INSIDIOUS: CHAPTER 3Insidious3_Tsr_1Sht_FM22.jpg-720x1066

 • Regisseur: Leigh Whannell
 • Cast: Dermot Mulroney, Lin Shaye, Stefanie Scott, Hayley Kiyoko, Leigh Whannell, Angus Sampson
 • Genre: Horror
 • Verschijnt: 15 juli 2015

Een prequel op de vorige films. Elise Rainier gebruikt haar gave om een meisje te bevrijden dat belaagd wordt door een boosaardige entiteit.

Traditioneel gaat het  meestal snel bergafwaarts qua kwaliteit als er een overvloed aan opvolgers van goede horrorfilms aankomt. Leigh Whannell, de schrijver van de eerste Insidious, neemt de regie over van James Wan die al zijn tijd in Furious 7 stopte. Whannell is een vrij ervaren producer en schrijver van horrorfilms, maar dit is zijn regie debuut. Toch is de Insidious-franchise best stevig en hou je ook bij deze best een verse onderbroek in de buurt.

ANT-MANAnt-Man-Comic-Con-Poster

 • Regisseur: Peyton Reed
 • Cast: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Hayley Atwell, Judy Greer, Michael Douglas, Corey Stoll
 • Genre: Superheldenfilm
 • Verschijnt: 22 juli 2015

Scott Lang moet zijn mentor Hank Pym helpen met een overval om de wereld te redden. Lang volgt Pym hierbij op als de tweede Ant-Man, voorzien van een pak dat hem kan doen krimpen, maar zijn kracht doet toenemen.

Marvel Studios doet het vrij rustig aan in 2015. Slechts twee films, maar deze is wel onmiddellijk een stand-alone met een personage dat bij het grote publiek vrij onbekend is (ondanks zijn status in de comics als mede-oprichter van de Avengers). De film was een passieproject van Edgar Wright die de film ook zou regisseren. Hij werd echter afgelost door Peyton Reed, wiens grootste verwezenlijking Yes Man is. Wright behoudt nog één van de schrijverscredits, maar we zullen helaas nooit weten hoe de film eruit zou zien in de handen van de man die Scott Pilgrim vs. the World maakte.

ICONicon poster

 • Regisseur: Stephen Frears
 • Cast: Ben Foster, Dustin Hoffman, Lee Pace, Jesse Plemons
 • Genre: Biografie, drama
 • Verschijnt: Augustus 2015 (VS)

Een Ierse sportjournalist raakt overtuigd dat Lance Armstrong verboden middelen gebruikt. Hij gaat op onderzoek naar bewijs om zijn bewering te staven.

De storm rond dopinggebruik in het wielrennen is de laatste twee seizoenen gaan liggen. Hoewel er hier en daar nog eens een zondaar betrapt wordt, is de tijd dat het halve peloton aan de epo en bloedtransfusies zat gelukkig voorbij. We zijn daarom benieuwd wat deze film zal oprakelen en/of verduidelijken en vooral hoe het tekeer zal gaan tegen de hoofdrolspelers. Armstrong, Landis, Bruyneel, ze zullen allen met grote interesse deze film bekijken.

Icon trailer

THE FANTASTIC FOURTF4 poster

 • Regisseur: Josh Trank
 • Cast: Kate Mara, Miles Teller, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Reg E. Cathey, Toby Kebbell
 • Genre: Superheldenfilm
 • Verschijnt: 5 augustus 2015

Een reboot van de filmfranchise rond Marvel’s eerste familie. Vier jongelingen komen in een alternatieve dimensie terecht waar ze elk krachten krijgen. Terug in ons universum moeten ze die onder controle leren krijgen en samenwerken om de aarde te beschermen tegen een voormalige vriend…

De vorige Fantastic Fourfilms van Marvel en Fox waren niet verschrikkelijk, maar in de ranking van comicbook films zullen ze bij velen toch niet boven de middenmoot uitkomen. Een reboot klonk hier dus niet zo slecht in de oren. Onlangs verschenen nog geruchten dat filmstudio Fox niet blij is met de film en regisseur Josh Trank (Chronicle). Anderen zeggen dan weer dat de re-shoots die er sowieso aankomen, gepland zijn en niets met een mopperende Fox te maken hebben. Trank is ondertussen ook al gekoppeld aan een sequel op deze film en een stand-alone Star Wars.

TheF4 - trailer

 MAGIC MIKE XXLMagic Mike poster

 • Regisseur: Gregory Jacobs
 • Cast: Channing Tatum, Amber Heard, Matt Bomer, Elizabeth Banks, Joe Manganiello, Jada Pinkett Smith
 • Genre: Komedie
 • Verschijnt: 12 augustus 2015

In deze sequel volgen we verder het leven van stripper Michael ‘Magic Mike’ Lane (Channing Tatum). De strippers gaan deze keer op pad naar een strippersconventie in Myrtle Beach.

De eerste film blijft vooral bij vrouwen in het geheugen hangen, maar ook het andere geslacht vond Magic Mike over het algemeen best een puike film. Waar die film in de veilige handen van Steven Soderbergh was, is XXL geregisseerd door Gregory Jacobs, een man die voorheen slechts twee onbelangrijke en weinig succesvolle films op de markt bracht. Toch kunnen we uit gaan van degelijkheid. Jacobs is namelijk een vaste assistant-director van Soderbergh. En die laatste is nog steeds executive producer.

magic-mike trailer

THE MAN FROM U.N.C.L.E.uncle poster

 • Regisseur: Guy Ritchie
 • Cast: Henry Cavill, Alicia Vikander, Hugh Grant, Armie Hammer, Jared Harris
 • Genre: Spionagethriller, actiekomedie
 • Verschijnt: 19 augustus 2015

De Jaren 60. CIA-agent Napoleon Solo (Henry Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Armie Hammer) moeten samenwerken om een geheime organisatie bloot te leggen. Die willen namelijk de delicate internationale politieke balans ontregelen door het aantal nucleaire wapens te laten toenemen.

De film is gebaseerd op een populaire serie uit de jaren 60 waar een Amerikaan en een Georgiër (toen deel van de USSR) lid waren van een geheime organisatie genaamd U.N.C.L.E. De serie werd gemaakt met behulp van Ian Fleming en je kan dus een stijl verwachten die teruggrijpt naar de eerste James Bond-films. Guy Ritchie staat aan het roer. Hopelijk kan hij er net zo’n wervelend humorspektakel van maken als de Sherlock Holmes-films.

UNCLE trailer

REGRESSIONregressio poster

 • Regisseur: Alejandro Amenábar
 • Cast: Emma Watson, Ethan Hawke, Ethan Hawke, Devon Bostick, Dale Dickey
 • Genre: Thriller
 • Verschijnt: 28 augustus 2015 (VS)

Een man wordt ervan beschuldigd dat hij zijn dochter seksueel misbruikt. Hij kan zich echter niets van de feiten herinneren en gaat samen met een psycholoog op onderzoek.

Voor de modale filmbezoeker is Alejandro Amenábar niet zo gekend maar het is o.a. de regisseur van Abre los ojos en Mar adentro en heeft dus wel degelijk een cv om u tegen te zeggen. Het onderwerp, een man die beschuldigd wordt van het misbruik van zijn dochter, is alvast een erg delicate kwestie en kan alleen maar toevoegen aan een akelige sfeer. Dit wordt zonder twijfel een topthriller.

Regression trailer

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.