0
Posted 25/01/2015 by Killian in Tv/Film
 
 

Maak kennis met de echte Arrow/Hawkeye


Iedereen heeft weleens gefantaseerd over hoe het zou zijn om in de schoenen staan van een superheld. Maar de kans dat je krachten zult verkrijgen is bijna nihil. Onderzoek liet al eens blijken dat je om in de schoenen van Batman te staan, je als peuter al moet beginnen met je trainingen. En na een jaar of vijf ben je op lichamelijk vlak alweer afgeleefd.

Maar er gloort hoop. De Deen Lars Andersen bestudeerde oude teksten en kunstwerken en hem viel iets op. In lang vervlogen tijden hanteerden boogschutters hun boog heel anders dan we vandaag de dag doen. Boogschutters zijn tegenwoordig beïnvloed door hoe men op wedstrijden schiet en wat Hollywoodfilms tonen. Dat brengt een boel praktische bezwaren mee. Andersen heeft zijn eigen bevindingen in de praktijk gebracht door zichzelf op de juiste manier te leren boogschieten. Dat levert een stoer resultaat op. Het doet zelfs denken aan de fratsen van gekende fictieve boogschutters als Green Arrow, Hawkeye, Legolas of Katniss Everdeen.

Bekijk het bovenstaande YouTube-filmpje en geniet mee.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.