Random Article


Review: The Secret Service (Kingsman)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $12.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een ware spionageblockbuster op papier. Zowel een leuke parodie op als hommage aan James Bond.

Op zijn slechtst


Millars aanhoudende gebruik van popcultuurreferenties dateren de comic onmiddellijk. Stereotypes alom.


Vooraleer de film in de zalen verschijnt, nemen we de oorspronkelijke comic van Kingsman: The Secret Service onder de loep. Mark “Kick-Ass” Millar, Dave “Watchmen” Gibbons en regisseur Matthew Vaughn leveren hier een leuke spionagethriller op papier en een geslaagde parodie op James Bond…

0
Posted 16/01/2015 by

 
Full Article
 
 

We’re going to teach you how to shoot properly, how to fly planes, how to do stunts in any kind of car and bring a woman to orgasm every time

Binnenkort loopt Kingsman: The Secret Service in de bioscoopzalen, de nieuwe spionagethriller/actiekomedie van Matthew Vaughn (X-Men: First Class, Kick-Ass, Layer Cake). De film werd gebaseerd op The Secret Service, een zesdelige comic die in 2012-2013 verscheen onder Marvel’s Icon-label. Vaughn werkte ook bij de comic al mee aan de plot, maar de schrijver en schepper van dienst is Mark Millar (Kick-Ass, Nemesis, Wanted, Civil War). Millar en Vaughn wisten ook niemand minder dan Dave Gibbons (Watchmen, Green Lantern Corps) aan te trekken voor de tekeningen.

De comic opent met een reddingsoperatie die recht uit een James Bond-film lijkt te komen. Een Brits geheim agent probeert in de Zwitserse Alpen niemand minder dan acteur Mark Hamill (Star Wars, Batman: The Animated Series) te redden van een stel terroristen. De reddingspoging mislukt echter en beide heren vinden de dood. Hierna worden we voorgesteld aan ons hoofdpersonage Gary, een jonge Britse knul dewelke opgroeit in een achtergestelde buurt en zijn dagen vult met het stelen van auto’s, drinken en nachtelijke vechtpartijen. Er lijkt geen uitweg aan Gary’s miserabele leventje, maar dat is buiten zijn oom Jack gerekend.

secretservice1

Jack groeide op in dezelfde buurt als zijn neefje, maar is nu een topgeheim agent bij MI-6. In feite is Jack gewoon Ian Flemings James Bond met een andere naam. Hij ziet een jongere versie van zichzelf in Gary en schenkt zijn neefje de kans om een opleiding te volgen in de spionnenschool, terwijl Jack zich bezig houdt met de recente kidnappings van bekende celebrities. Al snel wordt het duidelijk dat het niet zo makkelijk is om van een Britse hooligan een superspion en gentleman eersteklas te maken…

The Secret Service is een typische Mark Millar-comic. De plot kan samengevat worden als een combinatie van twee andere franchises (in dit geval: James Bond meets My Fair Lady) en de comic leest als een zomerblockbuster op papier. Ideaal voor een filmpitch, dus, en zo geschiedde.

secretservice2

De personages in The Secret Service zijn extreem stereotiep, maar dat is dan ook de bedoeling. Het draait hier meer om de algemene sfeer. Millar en Gibbons schetsen enkele hilarische situaties en een leuke parodie op/hommage aan James Bond. Verwacht nu geen Austin Powers, maar eerder nog een vrij smaakvolle parodie op 007.

Millar kan het  echter niet laten om de comic alweer vol te steken met andere referenties naar de popcultuur. Dat is misschien leuk voor zijn vermeende doelpubliek, maar deze maken het werk wel haast onmiddellijk gedateerd. Zeker wanneer je weet hoe lang de schrijver er meestal over doet om zijn series af te werken. Dave Gibbons‘ klassieke stijl past dan weer perfect bij de oude knarren van de Britse geheime dienst en is een welkome afwisseling tegenover de meer flashy artiesten waar Millar regelmatig mee werkt. Zijn portretten van de vele ontvoerde celebrities in de comic konden echter nog wat meer afwerking gebruiken.

The Secret Service is hoe dan ook een leuk tussendoortje gebleken en kan tot één van de betere Mark Millar-comics in lange tijd gerekend worden. Het is tevens een ideale voorbereiding op de film, dewelke op het eerste zicht een vrij trouwe adaptatie belooft te worden…

The Secret Service bij Archonia.com

secretservice3

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.