0
Posted 14/01/2015 by Killian in Comics
 
 

Alan Moore, Hermann en Katsuhiro Otomo in de running voor Grand Prix van Angoulême


Van 29 januari tot 1 februari kunnen we weer naar West-Frankrijk, waar het beroemde stripfestival van Angoulême in het gelijknamige plaatsje wordt gehouden. Het is ieder jaar weer interessant om te zien wie er in aanmerking komen voor de grote prijs van het festival.

Jeremiah-33-chien-blondemoyenTwee van de drie finalisten kennen we nog van de editie van 2014. Alan Moore en Katsuhiro Otomo dingen weer mee naar de prijs. In 2014 ging de prijs naar Bill Watterson. Zijn naam wordt nu vervangen door de Belg Hermann.

Hermann Huppen heeft een rijke carrière achter de rug in het Europese beeldverhaal en is ook in Amerika niet onbekend. Zijn schepping Jeremiah werd er meer dan eens uitgegeven. En van 2002 tot 2004 was er zelfs een door J. Michael Straczynski geschreven en geproduceerde Jeremiah tv-serie te zien.

Pikant detail. Zowel Alan Moore als Hermann hebben aangegeven dat ze de prijs, indien ze hem zouden winnen, aan zich voorbij laten gaan. Maar inmiddels is Hermann daar alweer op teruggekomen. En waarom ook niet? Bill Watterson beweerde in 2014 hetzelfde en kon er uiteindelijk ook toe worden bewogen om in ieder geval toch de poster van het festival te tekenen.

We zijn in ieder geval benieuwd hoe het nu zal lopen…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.