3
Posted 13/01/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Maart 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf)van januari 2015 voor aankopen in maart 2015 kan hier gevonden worden: Previews januari 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

212861_s0

STAR WARS EPISODE IV: A NEW HOPE

We weten natuurlijk allemaal hoe de eerste Star Wars-trilogie afloopt. Maar deze verstripping uit de seventies is ook voor niet Star Wars-fans een leuk stukje curiosa. De verstripping van de eerste film stamt uit de jaren zeventig en viel in die jaren (wegens gebrek aan homevideo’s, internet etc.) gretig in de smaak bij de fans. De comic heeft een nieuwe frisse inkleuring gekregen en is zodoende ook interessant voor de lezers van nu. Meer informatie vind je in dit artikel.

 

damagecontrol

DAMAGE CONTROL: THE COMPLETE COLLECTION

Bij menig superheldengevecht worden complete wijken en soms zelfs steden platgegooid. Toch zie je daar zelden nog iets van in de daarop volgende delen van de serie. Hoe kan dat? Maak kennis met Damage Control. Het bedrijf dat geen enkele opruiming of renovatie uit de weg gaat. Deze bijzonder komische Marvel-miniserie was een bescheiden succesje in 1990. 25 jaar na dato wordt het tijd om weer kennis te maken met deze noeste werkers. Wat is hun grootste uitdaging? Het opruimen van de ravage na Acts of Vengeance of het innen van een niet betaalde rekening bij Doctor Doom?

HARLEY-Vol1-9405c

 

HARLEY QUINN  VOLUME 1: HOT IN THE CITY

Soms zit ik ook weleens naast. Het eerste deel van DC‘s nieuwe Harley Quinn-reeks was vreselijk niet leuk. Het enige dat deugde was het tekenwerk van Amanda Conner. Oh boy. Het publiek dacht er anders over en maakte van deze comic een onverwachte verkooptopper voor DC Comics. Wie in wil stappen kan in maart deze eerste bundel meepikken.

 

JSA-75-Cvr-e4cfd

JUSTICE SOCIETY OF AMERICA A CELEBRATION OF 75 YEARS

Het allereerste superheldenteam ooit en de grootvaders van de Justice League zagen 75 jaar geleden het licht. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog zagen jonge lezertjes voor het eerst helden als Green Lantern en The Flash aan zich voorbijtrekken. Voor de hardcore DC-fan is dit verplichte kost. Deze bundel bevat een dwarsdoorsnede van hun avonturen. Enkele van hun eerste belevenissen uit de jaren veertig komen aan bod evenals hun recente door o.a. Geoff Johns gepende comics.

Birthright-TP-1-9e7f5

 

 

BIRTHRIGHT VOLUME 1: HOMECOMING

Deze serie had een van de beste openingsissues in 2014. Dat niveau gaat het zeker niet vasthouden. Maar met deze issue dwongen de makers wel af dat mijn aandacht uitgaat naar hun eerste bundel. Want ik ben toch benieuwd wat ze verder gebakken hebben van Birthright. Mijn verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Zie ook de review van de eerste issue.

 

Lazarus-TP-03-d4e1d
LAZARUS  VOLUME 3: CONCLAVE

We hebben het al tijden niet meer gehad over Lazarus. Greg Rucka en Michael Lark‘s epos over de Lazarus Forest Carlyle en haar zoektocht naar de waarheid in een wereld die wordt overheerst door 16 families. Wie wil kan in Lazarus een toekomstbeeld zien van de wereld waarin wij leven. Het knappe aan deze comic is de zichtbare strijd die Greg Rucka levert om dit verhaal op papier te zetten. Je merkt dat hij worstelt met de materie en intellectueel boven zijn gewichtsklasse bokst. Dat geeft het feit dat het verhaal vaak weet te overtuigen toch iets extra’s. Lees dit!

 

13 coins

13 COINS

John Pozner is zo’n man bij wie alles tegenzit. Zijn jeugd was een grote bron van ellende. Hij heeft een strafblad en een drugsverslaving waar je akelig van wordt. Het enige dat in zijn voordeel sprak was zijn aanleg voor atletische hoogstandjes en zijn natuurlijk talent voor knokken. Zijn ware aard komt boven wanneer het einde van de wereld op de stoep staat en John een engel blijkt te zijn. Oh ja, en dan zijn er ook nog 13 muntjes die een belangrijke rol spelen. Ik heb verder geen enkel beeld bij dit verhaal. Maar ik neem deze titel vooral vanwege het werk van Simon Bisley. Tekenwerk met ballen!

 

river of ghosts

NEMO: RIVER OF GHOSTS 

Het verhaal van The League of Extraordinary Gentlemen is dan misschien voorbij. Maar Alan Moore en Kevin O’Neill hebben nog genoeg zij-afslagen gevonden om te verkennen. Al enkele one-shots lang volgen ze het leven van Janni, de dochter van Captain Nemo. In dit nieuwe album is het 1975. Janni is stokoud en begint haar grip op de realiteit te verliezen. Toch reist ze af naar de Amazone om een demoon uit haar verleden onder ogen te zien.

 

krabbenmars

THE MARCH OF THE CRABS

De fransman Arthur De Pins maakt een hedendaagse fabel over het volgen van je eigen pad in het leven. In plaats van mensen wordt het verhaal verteld met krabben. Silvester Strips bracht recent een mooie maar dure hardcover uit met een gesigneerde prent. Wie de strip wil lezen maar geen 50 euro neer wil tellen, rept zich best naar de sectie van BOOM! Studios. Zij geven de Engelse vertaling van dit verhaal uit dewelke een stuk goedkoper is. Nadeel is dat het in drie delen zal verschijnen.

 

starwarsempire

STAR WARS EPIC COLLECTION VOLUME 1: THE EMPIRE

Veel Star Wars-fans raakten lichtjes van hun theewater toen Dark Horse de licentie terug verloor aan Marvel. Zou dit het einde betekenen van de continuïteit die werd opgebouwd in de vele jaren dat Dark Horse Star Wars-comics uitgaf? Ja, dat wel. Maar de comics zelf blijven bewaard en Marvel is van zin om Dark Horse’s hele Star Wars-catalogus toegankelijk te houden voor de lezers. Wie wil weten waar alle lezers zo hoog over doordraafden kan nu kennismaken met deze eerste collectie.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.