0
Posted 30/12/2014 by Killian in Games/Toys
 
 

Screenshake Cultureel-Artistiek Games Festival vindt plaats op 6-8 Februari te Antwerpen

16-9

Van 6-8 februari vindt in Het Bos te Antwerpen screenshake2015 plaats, het enige indiegamefestival van België. Screenshake (voordien gekend als Free To Play Expo) wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd door het Antwerps indiegamecollectief The House of Indie, ditmaal op een nieuwe locatie (Het Bos) en volgens een nieuwe formule: een festival van drie dagen.

INDIE GAMES?

Dit unieke evenement biedt nieuwsgierige cultuurliefhebbers een buitengewone kans om de artistieke mogelijkheden van het meest revolutionaire en belangrijke medium van de 21ste eeuw te ontdekken: videogames.

Naast de opkomst van dure blockbustergames kent het medium immers ook een ongekende boom in kleinschalige en artistieke producties. Deze ‘indie’ games onderscheiden zich door innovatieve producties met vaak een persoonlijke of maatschappelijke klemtoon. Omdat de creatieve zijde van de game-industrie zelden de publieke aandacht krijgt die het verdient, biedt Screenshake via verschillende activiteiten een podium aan talent uit binnen- en buitenland.

PROGRAMMA

Op het programma voor screenshake2015 staan onder meer een game-expo met installaties en een zorgvuldig gecureerde selectie aan indiegames, inspirerende talks van een dozijn nationale en internationale developers, schrijvers, journalisten en academici (waaronder Swen Vincke van Larian Games, Willliam Pugh van The Stanley Parable en Rhianna Pratchett van Tomb Raider), workshops, documentairevertoningen, een game-art expo, een showcase van Belgische ontwikkelaars, interactieve performances, een avond live gecodeerde muziek dankzij Algorave en een feestje met dj’s uit de indiegamegemeenschap.

CROWDFUNDING

The House of Indie organiseerde een crowdfundingcampagne om de kosten van het festival te helpen dragen door de indiegamegemeenschap. Tickets voor het festival worden in voorverkoop aangeboden. De gelimiteerde plaatsen voor de talks blijken bijzonder gegeerd, want inmiddels is de campagne 100% funded. De organisatie heeft ondertussen de stretch goals bekend gemaakt om het festival nog beter te maken. Meer info daarover vind je via deze link.

Voor meer info, tickets en de timetable, kan je terecht op www.screenshake.be.

screenshake

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.