Random Article


Marvel publiceert geremasterde Star Wars Graphic Novels in 2015

 

1
Posted 17/12/2014 by

In de zomer van 1976 maakte George Lucas reclame voor zijn eerste Star Wars-film op de Comic-Con in San Diego. Om wat meer publiciteit te genereren maakte hij een deal met Marvel om zijn drie films te verstrippen. Roy Thomas (Conan the Barbarian) en Howard Chaykin (Black Kiss) zouden zich aan deze taak wijden. Het eerste deel van de Star Wars Episode IV: A New Hope-comic verscheen enkele weken voor de première van de film en was een succes, waarna Marvel een heuse Star Wars-reeks kon uitbouwen.

In 2015 verschijnt de zevende Star Wars-film en daar ziet men bij Marvel een uitstekende gelegenheid in om een geremasterde versie van deze eerste Star Wars-verstripping uit te brengen. Het zal worden uitgegeven in een hardcover met een nieuwe cover van Adi Granov (Iron Man) en opnieuw worden ingekleurd door Chris Sotomayor. De drukpersen zijn in 2015 een stuk geavanceerder dan in 1977. Het werd dan ook tijd dat deze comic werd voorzien van een nieuw likje verf. De originele versie van deze comic zit overigens in de Marvel Omnibus-herdruk.

Deze comic is geen volledig trouwe verstripping van de gelijknamige film. Er zitten enkele deleted scenes in.

De Star Wars Episode IV: A New Hope graphic novel ligt in maart 2015 in de winkel. Remasters van Marvel’s The Empire Strikes Back- en Return of the Jedi-comics zullen later in 2015 verschijnen…

Star_Wars_Episode_IV_OGN-HC_Coloring_Comparison

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    preske

    ik heb hier nog zo ene liggen :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.