6
Posted 01/12/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Februari 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf)van december 2015 voor aankopen in februari 2015 kan hier gevonden worden: Previews december 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

FadeOut-tp-01-691ab

THE FADE OUT

Ed Brubaker en Sean Phillips starten weer een nieuwe comic met een noir tintje. Het speelt zich af in de borrelende onderbuik van Hollywood aan het einde van de jaren 40. Na een heftig feestje wordt een schrijver wakker in de badkuip. Tot zijn schrik ontdekt hij het lijk van een populaire actrice in de woonkamer. Wanneer haar dood wordt weggeschoven als een zelfmoord begrijpt hij dat er iets niet klopt. We waren erg te spreken over het eerste deel van deze comic. Brubaker en Phillips leveren kwaliteit. De liefhebbers van een goed moordmysterie kunnen zich hier geen bult aan vallen…

 

Trees-tp-01-5ae0f

TREES

Warren Ellis pent een nieuwe serie over mysterieuze kosmische bomen die op onze aarde opduiken. Het is buitenaards leven. Maar dan wel leven dat ons niet herkent of erkent als levensvormen. Over de hele wereld zien we hoe mensen met dit verschijnsel omgaan. Ellis probeert duidelijk om een nieuw verhaal te vertellen. Een type verhaal dat je niet direct bij hem zou verwachten. De verkopen vallen wat tegen. Het zou jammer zijn als deze serie voortijdig moet worden beëindigd, dus koop deze trade!

 

Low-tp-01-62063

LOW VOLUME 1 – THE DELIRIUM OF HOPE

De mensheid bivakkeert alweer vele jaren op de bodem van de oceaan. Dat is de enige plek waar het nog goed toeven is, want de aarde wordt geteisterd door de straling van de zon. Enkele sondes keren terug met informatie over een nieuwe planeet waar de gedecimeerde mensheid opnieuw kan beginnen. Een familie bevindt zich in het oog van de storm van deze ontwikkelingen en zou zomaar uiteen kunnen vallen. Met zo’n cover kun je dit niet laten liggen. Check ook de review.

 

FILTH-dlx-HC-Cvr-2e8f5

THE FILTH DELUXE EDITION

Grant Morrison schreef The Filth terwijl hij midden in een depressie zat. De hoofdpersoon is een sullige ambtenaar die een bekwaam geheim agent blijkt te zijn. Of is het gewoon een eenzame vrijgezel die langzaam zijn verstand verliest? Beide verhalen zijn mogelijk. Het is de anti-Invisibles. Hier vind je geen optimisme, alleen nihilisme. Het is een waanzinnig boeiende comic, prachtig getekend door Chris Weston.

 

Absolute-Y

ABSOLUTE Y: THE LAST MAN

Iedereen kent Brian K. Vaughan tegenwoordig van Saga. Maar de titel waarmee hij aan mocht schuiven aan de tafel van grote schrijvers is toch echt Y The Last Man. Het is het verhaal van Yorick en zijn aapje Ampersand. De twee laatste levende mannelijke wezens op aarde. Een wereld gerund door vrouwen is niet het paradijs dat je denkt dat het is. Deze Absolute Edition wordt waarschijnlijk de ultieme versie van deze klassieker.

 

avengersrage

AVENGERS: RAGE OF ULTRON

Rick Remender en Jerome Opena maken samen met Dean White een graphic novel waarin Marvel’s Avengers het opnemen tegen Ultron. Marvel haakt hiermee natuurlijk schaamteloos in op de tweede Avengers-film welke in 2015 verschijnt. Maar als het zo sjiek gebeurt dan moet je er toch je pet voor afnemen. Zie ook dit artikel.

 

uncanny avengers omnibus nov

UNCANNY AVENGERS OMNIBUS

De eerste 25 nummers van deze serie. Enkele X-Men en Avengers komen samen in een nieuw team en moeten omgaan met de gevolgen van de dood van Charles Xavier. De Red Skull gebruikt het brein van Xavier om door middel van telepathie de uitroeiing van de mutanten te bewerkstelligen. En dat is natuurlijk nog maar het begin van de ellende. Wat trefwoorden: Kang the Conqueror, Apocalypse Twins, M-word en Rick Remender…

 

star slammers

STAR SLAMMERS

Ooit was er een mensenras waarvan de leden beter schoten, vochten en moordden dan iedereen. Hun kwaliteiten waren overal bekend en ze kregen veel geld aangeboden voor klussen. Daarom werden ze de meest succesvolle huurlingen van hun tijd. Men noemde ze de Star Slammers en deze hardcover bundelt hun verhaal. Star Slammers is de eerste echte comic van de hand van Walt Simonson. Deze bundel bevat niet alleen de gelijknamige Marvel graphic novel maar ook de allereerste versie die Simonson maakte toen hij nog maar een studentje was. Puik werk.

 

bite me

BITE ME… A VAMPIRE FARCE

Het rustige leventje van een groepje vampieren komt ten einde wanneer de Franse revolutie uitbreekt. Kunnen de helden van deze vertelling hun groepje bloedzuigers redden van een date met de guillotine? Een titel als Bite Me zou normaal gesproken niet zo opvallen ware het niet dat ze is gemaakt door Dylan Meconis. Een van de vele tekenaressen van succesvolle webcomics die aan het woord komen in de documentaire Stripped. En sindsdien heb ik toch een bescheiden man crush op haar. Deze push is mijn manier van druiven in haar mond stoppen op een zonovergoten eiland. Iets wat in het echt nooit zal gebeuren…

 

he-man art book
ART OF HE-MAN AND THE MASTERS OF THE UNIVERSE

Voor het maken van dit boek heeft de schrijver toestemming gekregen om in de archieven van Mattel te duiken. Het ontleedt het hele fenomeen dat He-Man and the Masters of the Universe was in de eerste helft van de eighties. En het boek staat tsjokvol met illustraties en fotomateriaal uit deze tijd. Wie interesse heeft in He-Man kan dus niet om dit boek heen…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.