Random Article


Jerom uit Suske & Wiske wordt J.Rom, Force of Gold in “eerste Vlaamse superheldencomic”

 


3
Posted 19/11/2014 by

We grapten eerder al dat Amoras, de “meer volwassen” remake van Suske & Wiske, heel wat parallellen vertoonde met Amerikaanse comics als DC’s Flashpoint of Marvel’s Days of Future Past. Nu doet Standaard Uitgeverij er nog een schepje bovenop. Jerom, de struise held uit Suske & Wiske, krijgt ook een eigen spin-off in de stijl van Amoras. Als J.Rom, Force of Gold, wordt hij een superheld in een gouden pak. Het eerste deel wordt gemaakt door Bruno De Roover en Romano Molenaar (Birds of Prey, Storm) en het verhaal belooft een trilogie te worden.

jeromgold

Jerom de gouden stuntman

Het is niet de eerste keer dat Jerom zijn gouden pak aantrekt en als superheld wordt afgebeeld. Tussen 1962 en 1982 liep er al een solostrip rond de krachtpatser. J.Rom wordt gezien als de 2.0-remake van “De Gouden Stuntman“. Terwijl de oude Jerom-reeks bedoeld was voor kinderen, is de nieuwe J.Rom meer hedendaagser en geschikt voor lezers vanaf 12 jaar. In het verhaal zien we een aan lager wal geraakte (en uitgezakte Jerom), die de geheime organisatie Force verlaten heeft. Vijf jaar na zijn vertrek heeft de organisatie hem echter opnieuw nodig…

Een Vlaamse superheldencomic. Het zal ons benieuwen. Voorlopig ziet het er niets uit dat lezers van Amerikaanse superheldencomics al niet honderden keren eerder hebben gezien. Deze J.Rom lijkt weggelopen te zijn uit Wildstorm’s Wetworks (1994) door Whilce Portacio en Brandon Choi. Het eerste deel van J.Rom, Force of Gold ligt op 26 november in de winkelrekken.

jrompaper

J.Rom 2.0 – aka “New 52 Jerom”

jrom

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


3 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Als het de brug naar Comics verkleint, why not!
 2. avatar
   
  Dantonse

  Ik ben benieuwd!
 3. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  Iron Man, X-O Manowar… en nu J.Rom? Yeah!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.