Random Article


DC kondigt tweede luik Convergence miniseries aan

 


0
Posted 18/11/2014 by

Convergence-Shadow-of-Bat

Recent kondigde DC Comics officieel Convergence aan, een event waar verschillende oudere versies van gekende superhelden en -schurken het met elkaar zullen uitvechten. Naast de negendelige Convergence-hoofdreeks, zullen er zich ook een 40-tal tweedelige minireeksen afspelen. Vorige week werden er 10 Convergence-miniseries bekendgemaakt, nu volgen er nog eens 10.

Het hoofdthema van deze tweede lading lijkt een conflict te zijn tussen de vroege jaren 90/pre-Zero Hour versies van de DC-helden (o.a. Steel als Superman, Azrael als Batman, Justice League International, Kyle Rayner als Green Lantern, Connor Hawke als Green Arrow, Aquaman met één hand, Matrix-Supergirl en Hal Jordan als Parallax) en de parallelle toekomst van de klassieker Kingdom Come (1996), waarin de oudere DC-helden hun jongere opvolgers op het matje roepen. Ook de Wildstorm-helden zoals Deathblow en GEN13 keren terug.

SUPERMAN: MAN OF STEEL
(Louise Simonson, June Brigman, Roy Richardson)
Metropolis werd “ontvoerd” wanneer Superman vermist was, dus is het aan Steel om de stad te beschermen van de Wildstorm-helden van GEN13.

BATMAN: SHADOW OF THE BAT
(Larry Hama, Philip Tan, Jason Paz)
Een jaar geleden geraakte Batman gevangen in Metropolis toen hij Azrael opspoorde. Nu moet hij samenwerken met de man die hem ooit verving als de Dark Knight en ziet hij meteen hoe hun methodes als Batman verschillen.

JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL
(Ron Marz, Mike Manley)
De luchtigheid van het Justice League International-team botst met de serieuzere wereld van Kingdom Come.

convergencesteelconvergencebatmanconvergencejli

CATWOMAN
(Justin Gray, Ron Randall)
Een jaar onder The Dome kan iedereen veranderen, zelfs Catwoman. Ze heeft de misdaad opzij gezet om de beschermster van Suicide Slum te worden. Maar wanneer The Dome valt komt ze oog in oog met haar grootste uitdaging: Kingdom Come Batman.

SUPERGIRL: MATRIX
(Keith Giffen, Ramon Bachs)
Wat hebben Supergirl, Lady Quark en Ambush Bug gemeen? Niets eigenlijk. Maar dat hield ons niet tegen om ze toch samen in één verhaal te steken. You are SO welcome.

SUPERBOY
(Fabian Nicieza, Karl Moline, Jose Marzan Jr.)
Heeft Kon-El het recht verdiend om de man van staal te worden? Kon zal het moeten bewijzen in een gevecht met de Superman uit Kingdom Come. Maar wat als het gevecht verleizen de enige manier is om Metropolis te redden?

convergencecatconvergencesupergirlconvergencesuperboy

AQUAMAN
(Tony Bedard, Cliff Richards)
Gevangen in de overkoepelde stad, heeft Aquaman het moeilijk met het verlies van zijn hand en komt hij in conflict met een dodelijke tegenstander: Deathblow…

SUICIDE SQUAD
(Frank Tieri,Tom Mandrake)
Wanneer Kingdom Come’s zwevende fort New Oa Metropolis bedreigt, is het aan Amanda Waller om een team van de dodelijkste superschurken uit de stad samen te stellen om het ding te stoppen…

GREEN LANTERN/PARALLAX
(Tony Bedard, Ron Wagner, Bill Reinhold)
Kyle Rayner, nog een Green Lantern-groentje, maakt zich klaar om enkele indringers te stoppen, maar is hij al klaar om zijn voorganger Hal Jordans – nu bekend als Parallax – te bevechten?

convergenceaquaconvergencessconvergencegl

GREEN ARROW
(Christy Marx, Rags Morales, Claude St-Aubin)
Oliver Queen ontmoet zijn zoon Connor Hawke voor het eerst, maar is hij klaar om de mantel van Green Arrow door te geven?

convergencearrow

Convergence gaat in april 2015 van start.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.