0
Posted 16/11/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Januari 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van november 2014 voor aankopen in januari 2015 kan hier gevonden worden: Previews november 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 ShaolinCowboyHC-96e2a

SHAOLIN COWBOY

Dark Horse geeft een hardcover uit van Geoff Darrows surrealistische epos. Volg de Shaolin Cowboy tijdens zijn reizen en vechtpartijen tegen zombies, levende krabben en wat nog niet meer. Dit koop je louter en alleen om de plaatjes. Maar wat voor plaatjes.. Darrow tekent ‘everything and the kitchen sink‘ en laat je als lezer nietig voelen bij zoveel grafisch geweld.

 

BM-unwrapped-finch-a319a

BATMAN: THE DARK KNIGHT UNWRAPPED BY DAVID FINCH

Deze fancy hardcover bevat de eerste Batman: The Dark Knight-verhalen van de hand van David Finch. Hij tekende deze verhalen na zijn overstap naar DC en de gimmick is dat je nu als lezer jezelf kunt verlustigen aan zijn potloodtekeningen. Het is een editie voor de liefhebber, maar als je deze kolom leest dan ben je dat vrijwel zeker, toch?

 

ORION-OMNI-bf780

ORION BY WALTER SIMONSON OMNIBUS EDITION 

Begin jaren 00 maakte Walt Simonson een ongoing serie rondom Orion, een van Jack Kirby’s New Gods en de zoon van Darkseid. Samen met Simonson reis je in deze bundel naar de Fourth World waar Orion het op zal nemen tegen zijn vader. Die is weer eens op jacht naar de Anti-Life Equation en Orion wil hem stoppen. Als Simonson niet genoeg reden is om deze omnibus te kopen dan zijn het misschien wel de mensen die afgeronde back-up verhalen voor deze comic hebben geleverd. Namen als John Byrne, Frank Miller, Kyle Baker en Jim Lee wilden maar wat graag meewerken. Dat is toch een geweldige line-up?

 

OCEAN-ORBITER-7d3bc

OCEAN/ORBITER DELUXE EDITION

De superhelden hebben hun stempel op de wereld gedrukt. De volgende trend die de popcultuur gaat veranderen zou weleens de ruimtevaart kunnen zijn. Met films als het recente Interstellar is het niet ondenkbeeldig dat de aandacht van het publiek deze kant opgaat. Qua comics zit je met Warren Ellis in dat geval goed. Deze comic bundelt twee verhalen waarin Ellis zijn visie op science-fiction en ruimtevaart geeft. Er zit ook een fantasie-element in om het amusant te houden. Het werd tijd dat deze verhalen weer in omloop kwamen en ze zijn een aanwinst voor iedere Ellisfan.

 

RSCOMPD01cov(SOLICIT)

RISING STARS COMPENDIUM

J. Michael Straczynski verwierf in de jaren negentig faam als schrijver/producer van de tv-serie Babylon 5. Wat veel mensen niet wisten is dat de schrijver ook een comicbookfan is. Hij kreeg van Top Cow carte blanche om comcis te maken en uit te geven. Hij debuteerde met Rising Stars, wat deels hetzelfde pad volgt als Watchmen. Alleen concentreert Straczynski zich niet op symbolen of andere verwijzingen, maar belicht hij meer de menselijke kant van de personages. Dit moet je toch een keer gelezen hebben.

 

AVENVCHC-COV1-col-7053c

AVENGERS: THE VIBRANIUM COLLECTION SLIPCASE  

Wolverine, Marvels en The X-Men kregen al een collectie in het Adamantium-formaat. Het is nu de beurt aan The Avengers. Enkele bij elkaar passende verhalen worden gebundeld in deze extra dikke hardcover in een bijbehorende slipcase. Hierdoor kun je extra genieten van het tekenwerk en krijgt het lezen een andere beleving. Welke comics staan er zoal in? Natuurlijk de eerste issue van The Avengers ooit. Ook de introductie van Ultron en The Vision mogen niet ontbreken, de bruid van Ultron, Under Siege, de eerste samenkomst van de New Avengers in Breakout en het door Geoff Johns geschreven Red Zone. Veel aandacht gaat ook uit naar Ultron Unlimited en de reünie van de Avengers in de Heroic Age. Dit soort uitgaven nemen wel erg veel ruimte in, en je neemt ze niet even mee op de fiets. Hou daar wel rekening mee…

 

HAWKEYE2012V1HC-cov-5321a

HAWKEYE BY MATT FRACTION & DAVID AJA OMNIBUS

Niemand had verwacht dat het kon, maar Matt Fraction en David Aja wisten een prima comic rondom Hawkeye op te bouwen. Grafisch is het bij tijd en wijlen erg innovatief. Denk maar eens aan de issue waarin alles wordt bekeken vanuit het perspectief van de hond Pizza Dog. Deze reeks moet je gelezen hebben. Ook de boys van Brainfreeze vonden hem geweldig. Wie de trades niet heeft gelezen, kan zich vergrijpen aan deze omnibus.

 

trough the wall

THROUGH THE WALLS 

Ok, toegeven. De beslommeringen van doodnormale mensen op papier zijn vaak oersaai. Daarom hebben de makers van deze bundel iets bedacht. In elk verhaal zit een of meerdere personages die door muren en andere objecten heen kan wandelen. Zo wordt een mijmering over de liefde ineens een stuk interessanter wanneer het lijdend voorwerp gewoon je kamer komt binnenwandelen.

 

paolo rivera modern master

MODERN MASTERS  VOLUME 30: PAOLO RIVERA

Het duurde even maar we hebben weer een leuke uitgave over comcis te pakken. De covers en illustraties van Paolo Rivera hebben menig Marvel-comic verfraaid. Maar wie meer wil weten over de carrière van de man kan weer terecht bij Twomorrows. In deze dertigste editie van Modern Masters wordt ingegaan op de carrière van Rivera, Wie is hij, wat drijft hem, waarom is hij gaan schilderen? In deze editie kun je het teruglezen. Rivera is erg veelzijdig, waardoor hij een van de interessantste comicbookmakers van de afgelopen tijd is.

 

michael jordan bull o parade

MICHAEL JORDAN : BULL ON PARADE

Er wordt alweer voorzichtig teruggekeken naar de jaren negentig. Een van de helden van dat decennium was de basketballer Michael Jordan. Je mag claimen dat hij zo ongeveer in zijn eentje de sport op de kaart heeft gezet. Veel mensen waren in de 90s niet zozeer een basketbalfan, maar meer een Jordanfan. De atleet krijgt nu zijn eigen biografie in stripvorm van de hand van Wilfred Santiago. Deze maakte eerder al de zeer gewaardeerde biografie van de honkballer Roberto Clemente…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.