0
Posted 14/11/2014 by Arno in Comics
 
 

Spider-Man veruit meest winstgevende Superheld

Spiderman_Cash

Zijn laatste trip naar het grote scherm mag het dan misschien iets minder goed hebben gedaan dan verwacht en in de verhalen zelf is Peter Parker allesbehalve een multimiljonair, maar Spider-Man is en blijft de superheld die het meeste opbrengt. Volgens een studie van License Global, waren de Spider-Man-licenties (maw, alle producten waar Spidey’s naam opstaat, gaande van comics en films tot speelgoed, beddengoed en kledij) in 2013 goed voor een opbrengst van $1.3 miljard dollar. Marvel‘s muurkruiper laat hiermee de nummer twee, DC‘s Batman, ver achter zich.

De licenties rond de Dark Knight brachten in 2013 $494 miljoen dollar op. Op nummer drie staan Marvel’s The Avengers met $325 miljoen. DC’s Superman staat op de vierde plaats met $277 miljoen dollar aan opbrengsten.

spideymerch

Where the money’s at…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.