Random Article


Review: Superior Iron Man #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goed instappunt. Evil Tony is evil.

Op zijn slechtst


Weinig origineels. Tijdelijke aard van het verhaal staat nu al vast.


Tony Stark trekt naar San Francisco, speelt leentjebuur bij U2 en is goed op weg om een megalomane superschurk te worden in Marvel’s Superior Iron Man #1…

0
Posted 13/11/2014 by

 
Full Article
 
 

Okay San Francisco. It’s time to look pretty for me

superiorironmanDe nieuwe Thor is een vrouw, de nieuwe Captain America is een Afro-Amerikaan en de nieuwe Iron Man is… een villain? Onder Marvel‘s huidige Avengers NOW!-initiatief gaan er nieuwe reeksen rond de grote drie Avengers van start, waarin er heuse veranderingen teweeggebracht worden. In Superior Iron Man trekt Tony Stark naar San Francisco, waar hij alweer van een nieuw harnas voorzien wordt en een megalomane superschurk in wording is…

Deze Superior Iron Man #1 volgt rechtstreeks op de gebeurtenissen uit Marvel’s huidige event AXIS, waarin de superhelden zich beginnen te gedragen als schurken en vice versa. Het is dan ook aan te raden Avengers & X-Men: AXIS #4 te lezen vooraleer je hieraan begint. Tony Stark begint opnieuw te drinken en trekt naar San Francisco. Hier speelt hij even leentjebuur bij U2, die onlangs hun nieuwe album gratis in de bibliotheek van miljoenen iTunes-gebruikers hebben gedropt zonder dat iemand hierom gevraagd heeft. Tony doet min of meer hetzelfde. Hij installeert gratis zijn nieuwe Extremis 3.0-app op alle smartphones in San Francisco en tovert de bevolking in één ogenblik om tot ware supermodellen en rocksterren. Hierbij creëert hij meteen een gigantische ongelijkheid. De mensen zien er misschien vanbuiten mooier uit, maar vanbinnen…

De eveneens zopas naar San Francisco verhuisde Daredevil vindt het allemaal maar verdacht en hetzelfde geldt voor Pepper Potts, dewelke toch al een back-up plan lijkt klaar te hebben. Tony zelf heeft dan weer een plan om nog rijker te worden. De gratis proefperiode van het uiterst verslavende Extremis 3.0 zit er al snel op. Indien je het wil verlengen, kost dit je $99.99 dollar per dag…

superiorironmanNet zoals het geval is bij de vrouwelijke Thor en de zwarte Captain America, is het ook helemaal niet de eerste keer dat Tony Stark de duistere kant opgaat. We zagen dit al eerder in o.a. de The Crossing-verhaallijn uit de jaren 90 (waarin hij werd gemanipuleerd door Kang), Civil War en zelfs in het klassieke Armor Wars uit de jaren 80. De Iron Man-verhalen draaien in feite vanaf het begin al rond verlossing en het proberen goedmaken van eerdere daden. Tony drijft het steeds iets te ver, hijzelf of anderen worden het slachtoffer van zijn technologie en hij dient achteraf de rekening te betalen. Het is de basis van ieder Iron Man-verhaal sinds 1963 en in Superior Iron Man zal dat niet anders zijn.

Desalniettemin leveren schrijver Tom Taylor (Injustice: Gods Among Us) en tekenaar Yildiray Cinar (Noble Causes) hier een leuk eerste deel af met een intrigerende cliffhanger. Dat Marvel haar momenteel waarschijnlijk populairste personage nu zo hard een andere kant doet opgaan, komt misschien wat vreemd over voor nieuwe lezers. Maar, zoals het eerdere en ietwat gelijkaardige Superior Spider-Man ons geleerd heeft, weet je dat deze veranderingen maar van tijdelijke aard zijn en dat het zelfs nog een leuke rit kan worden wanneer je de komende Superior-periode in zijn geheel bekijkt als één verhaallijn. Langer dan een tweetal jaartjes zal het toch niet duren. Next up, Superior Iron Man versus Daredevil…

Superior Iron Man #1 bij Archonia.com

superiorironmanpreview

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.