Random Article


Review: All-New Captain America #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Er wordt een boeiend fundament gelegd voor deze nieuwe Captain America.

Op zijn slechtst


Het is nog niet bijzonder actievol.


Sam Wilson, de voormalige Falcon, neemt voor de tweede maal tijdelijk het schild over van Steve Rogers en wordt Marvel’s All-New Captain America…

3
Posted 12/11/2014 by

 
Full Article
 
 

Let Sam be Captain America.

Captain America is teruggekomen uit Dimension Z, maar het Super Soldier Serum dat hem zijn krachten gaf is aan zijn lichaam onttrokken. Dat in combinatie met het andere tijdsverloop in Dimension Z, heeft ervoor gezorgd dat Steve Rogers nu een oude man is geworden. Cap heeft zijn schild overgedragen aan zijn vriend Sam Wilson. Samen met Ian, Cap’s aangenomen zoon, neemt de voormalige Falcon het nu op tegen oude bekenden als HYDRA en Batroc.

Als introductie voldoet deze eerste issue. Rick Remender (Uncanny X-Force, Uncanny Avengers) zet een aardig verhaal neer met wat onderliggende thema’s. Je hebt Sam Wilson’s innerlijke strijd. Ooit was hij een achtergestelde Afro-Amerikaan uit Harlem en nu is hij één van ‘s werelds grootste iconen. Wat doet dat met een mens? En het tweede thema wordt de rol van Steve Rogers. Hij is nu een oude man zonder krachten geworden. Kan hij zich schikken in zijn nieuwe rol of zal hij de vergankelijkheid proberen te bestrijden door zich met Sam te blijven bemoeien? Het tekenwerk van Stuart Immonen (All-New X-Men, Avengers) doet dan weer wat het moet doen. Het is dynamisch, gedetailleerd en oogt eigenlijk gewoon lekker.

cap america falcin in aktie

De laatste jaren probeert Marvel om steeds nadrukkelijker haar stal van helden te diversificeren. Ze stammen allemaal uit een tijd dat blank de norm was en de samenleving in westerse landen is wat kleurrijker geworden. Toch is het ook een moeilijk proces. Want niet elke held kun je zomaar voorzien van een kleurtje. The Amazing Spider-Man kun je nooit of te nimmer een tintje geven. Hij is te vervlochten met zijn identiteit van Peter Parker. Bij de parallelle wereld uit Ultimate Spider-Man is het dan weer geen probleem en kon Miles Morales het masker overpakken. Bij Captain America werkt het ook en wel om twee redenen. Captain America moet een symbool zijn van het land. Iemand waar het volk zich aan kan optrekken. Dat kan dus iedereen zijn. Reden twee is dat het personage in de gedaante van Steve Rogers te nadrukkelijk is verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Daardoor is hij, hoe je het ook draait of keert, gedateerd. WO II verdwijnt langzaam in de mist van de geschiedenis, dus dat specifieke deel van Cap heeft een opfrisbeurt nodig (niet dat we verwachten dat Sam Wilson zeer lang het schild zal dragen, maar het zal alvast toch iets langer duren dan zijn vorige poging eind jaren 90).

All-New Captain America #1 is een degelijke eerste issue. Nog niet heel spectaculair, maar je mag verwachten dat dit in de komende delen zeker zal verbeteren…

All-New Captain America #1 bij Archonia.com

cap america 1 spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  First of: Brainfreeze. Jullie reviews worden beter en beter :) Vlottere schrijfstijl en het geeft je zin om een issue te proberen!

  On topic: Ik had verwacht dat het een cheap trick was om de minorities tevreden te houden maar je analyse over het gedateerde karakter van Steve Rogers is zeker waar. Langs een andere kant is dat ook wat Cap Cap maakte, een hero displaced in time. Maar als je het herleid naar een puur symbool kunnen inderdaad meerderen het schild dragen. Beetje zoals Mjolnir of een Lantern ring …
 2. avatar
   
  Waldojeffers

  Een kleine opmerking toch: dat Steve Rogers er nu als een oude man bijloopt heeft dat niet eerder te maken met het feit dat ie als WO II veteraan sowieso al een krasse 90er is? Dimension Z of niet.

  Vond het verder wel een verbazend goed verhaal wat eigenlijk gewoon verderbouwd op het verhaal dat Remender al bracht. Niet slecht en niet geforceerd wat betreft Sam Wilson als Cap.

  Inderdaad een degelijke review maar ik denk dat we wel kunnen stellen dat WO II absoluut nog niet in de mist van de geschiedenis verdwijnt. Hoewel het in the comics-landschap bij DC wel zo is, is dit nog steeds brandend actueel in de echte wereld (vraag maar aan Theo Franken).
 3. avatar
   
  de baard van alan moore

  “Een kleine opmerking toch: dat Steve Rogers er nu als een oude man bijloopt heeft dat niet eerder te maken met het feit dat ie als WO II veteraan sowieso al een krasse 90er is? Dimension Z of niet.”

  Ik houd het niet voor niets in het midden tussen het missen van het serum en de invloed van Dimension Z. Ik wilde er eerst wat dieper op ingaan maar dan moet je mijlenver afzakken in de continuiteit van Captain America en dat is nogal een rommeltje.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.