0
Posted 05/11/2014 by Killian in Comics
 
 

Bill Watterson tekent poster voor het stripfestival van Angoulême

Begin dit jaar won de Amerikaanse tekenaar Bill Watterson de grote prijs van het stripfestival van Angoulême. Watterson staat natuurlijk vooral bekend van de krantenstrip Calvin & Hobbes. Dat is toch een internationale trofee van naam op stripgebied. De winnaar van deze prijs krijgt een stevige vinger in de pap bij het organiseren van het festival van het volgende jaar en mag de poster ontwerpen.

Dat leverde al meteen een probleem op.

Watterson is namelijk erg gesteld op zijn privacy en nadat hij zijn laatste strip had ingediend heeft de buitenwereld niet veel meer van hem vernomen. Maar daar leek in 2014 verandering in te komen. Hij tekende de cover voor de documentaire Stripped en deed zelfs een kort gastoptreden bij een collega stripmaker.

Of de goede man zijn gezicht zal laten zien in Angoulême is nog niet bekend, maar hij heeft al wel de poster afgerond. De onderstaande plaat is sinds een paar dagen te vinden op Twitter.

watterson angouleme

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.