Random Article


DC Comics onthult officieel Convergence Mega-Event

 


0
Posted 03/11/2014 by

We wisten het al even, maar bij deze heeft DC Comics eindelijk haar mega-event onthuld voor 2015. Convergence – waarin tal van verschillende versies van DC-helden en -schurken uit 75 geschiedenis het tegen elkaar zullen opnemen – wordt nog groter dan gedacht. Het event is bedoeld om de twee maanden op te vullen waarin DC Comics van New York City naar Burbank, Californië zal verhuizen. Convergence duurt negen weken en zal bestaan uit een achtdelige minireeks, bijgestaan door een 40-tal tweedelige minireeksen. Alles gaat echter van start in Convergence #0, dat rechtstreeks voortkomt uit de finales van de huidige wekelijkse reeksen Earth-2: World’s End en The New 52: Futures End.

dc 52 reboot sep 2014Convergence zal geschreven worden door tv-schrijver Jeff King (Continuum), een nieuwkomer op het gebied van comics, met tekeningen van Carlo Pagulayan en Stephen Segovia. Dan Jurgens (Superman, Booster Gold), een ouwe rot in het vak, zal King bijstaan bij het schrijven van Convergence #0, terwijl ook Ethan Van Sciver (Green Lantern: Rebirth) al liet weten dat hij zal meewerken aan dat eerste deel. Scott Lobdell (Action Comics, Teen Titans) zal dan weer King bijstaan bij het plannen van de algemene verhaallijn en de miniseries zullen gemaakt worden door tal van creatieve teams. King werd gekozen omdat hij een verse kijk kan leveren op het vaak ingewikkelde DC-multiversum met tal van parallelle werelden en helden. DC-uitgever Jim Lee liet alvast weten dat de oude fans nu eindelijk zullen weten welke verhalen van voor de New 52-relaunch uit 2011 nog tellen, welke werden aangepast en wat er precies met al die oude versies van de personages is gebeurd zoals de Ted Kord-versie van Blue Beetle, Donna Troy/Wonder Girl, etc. Lee verzekert de oudere fans dat alles nog bestaat/heeft bestaan en dat Convergence ze in het kader van de huidige New 52 zal plaatsen.

In Convergence zullen we tal van personages uit DC’s bijna 80-jarige geschiedenis terugzien, waaronder heel wat klassieke versies van de gekende superhelden. Op de teaser zien we o.a. de werelden van Flashpoint, de klassieke Justice Society of America uit Earth-2, het klassieke Crime Syndicate uit Earth-3, de tijdelijke jaren 90-versies van gekende helden als Superman, Batman, Green Lantern en Aquaman, de Charlton Comics-helden van Earth-4, Gen 13 en Deathblow uit het Wildstorm-universum, de nachtmerrie-achtige Vampire Batman-personages uit Earth-43, de westernversies van de superhelden uit Justice Riders en de parallelle Tangent-wereld. Al deze verschillende versies van gekende personages beloven met elkaar op de vuist te gaan, gelijkaardig aan het eerdere Countdown: Arena (2007) of de recente Infinite Crisis MOBA-game. De grote villain van dienst is het nieuwe personage Telos, dewelke voortkomt uit de mysterieuze planeet waar Superman-vijand Brainiac al even verschillende steden en werelden (soms uit parallelle universa) verzamelt. In Convergence worden deze allen dan op één wereld gezet, buiten de ruimte/tijd van het huidige DC-universum.

Convergence wordt dus een soort van typisch DC Crisis-event, gemixt met Marvel’s Contest of Champions of Secret Wars. Earth-2: World’s End en The New 52: Futures End eindigen op 1 april, waarna Convergence van start kan gaan. Het belooft één van DC’s grootste en meest meta-events te worden, wie weet nog meer dan het huidige The Multiversity, dus dat belooft. Dit type events is populair in de zomer van 2015, want ook Marvel’s nieuwe Secret Wars heeft een gelijkaardige opzet…

Een overzicht van de eerdere Crisis-achtige events en hierop volgende herlanceringen van DC Comics vind je in de volgende specials:

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.