0
Posted 30/10/2014 by Arno in Comics
 
 

START TO READ: Aliens

starttoreadaliens

Comics… Hoe begin je eraan? Hoe bepaal je of een serie iets voor jou is? Waar pik je terug in nadat je een personage jarenlang niet meer hebt gevolgd? Ga je voor de superhelden van Marvel of DC, of eerder voor een originele serie in een ander genre van Vertigo, Image of Dark Horse? Wat is het verschil tussen een comic en een graphic novel? Hoeveel titels met het woord “Batman” erin zijn er eigenlijk en is er een superheldenteam waar Wolverine eens niet mee meedoet? Om op deze vragen en meer een antwoord te bieden is er START TO READ, waarin Brainfreeze haar team experts aanzet tot het opstellen van een definitieve leeslijst voor zowel de beginnende als gevorderde comicbooklezer.

Vandaag trekken we de ruimte in (waar niemand ons hoort gillen) met ALIENS en zetten we de in soft- of hardcover gebundelde instappunten voor de afschrikwekkende Xenomorphs uit de klassieke sciencefictionfranchise van 20th Century Fox op een rij.

alienslogo

 • alienEerste verschijning: Alien: The Illustrated Story (1979), Aliens (v1) #1 (1988)
 • Kenmerken/capaciteiten: Meedogenloze moordmachine, neemt temperatuur aan van omgeving (onzichtbaar voor infrarood), ijzersterk pantser, vlijmscherpe klauwen, tanden en staart, tweede mond in de tong, bijtend zuur als bloed
 • Belangrijkste soorten: Queen, Facehugger, Chestburster, Xenomorph, Drone, Soldier/Warrior, Runner
 • Belangrijkste personages: Ellen Ripley (laatste overlevende van de Nostromo), Peter Weyland (CEO Weyland-Yutani Corporation), Korporaal Dwayne Hicks (United States Colonial Marine Corps), Rebecca "Newt" Jorden (laatste overlevende van Hayley's Hope kolonie op LV-426), Herk Mondo (huurling), Brian Ellis (technicus Berserker unit), Machiko Noguchi, Amanda Ripley (dochter van Ellen Ripley)
 • Belangrijkste vijanden: Yautja (Predators), Engineers, Mensen (met in het bijzonder de Weyland-Yutani Corporation en de United States Colonial Marines)

In de ruimte zal je weinig meer angstwekkende wezens vinden dan de Xenomorphs – een eeuwenoud ras niet te stoppen monsters. Deze Aliens leven in nesten onder een koningin. Zij kan duizenden eieren leggen waaruit Facehuggers voortkomen. Wanneer deze zich op het gezicht van een levend wezen nestelen, plaatsen ze een embryo in diens lichaam. Niet lang daarna baant een Chestburster zich gewelddadig een weg naar buiten, uit de borstkas van het slachtoffer. De Xenomorphs groeien aan een razendsnel tempo en worden grote moordmachines. Naast hun vlijmscherpe klauwen, tanden, staart en tweede mond in de tong, hebben ze nog één allerlaatste troef: een bijtend zuur als bloed. Voor velen zijn ze het ergste wat je in de verre ruimte kan tegenkomen, voor anderen – zoals het megabedrijf Weyland-Yutani – zijn ze het perfecte biologische wapen…

De Alien-franchise behoort tot 20th Century Fox en startte in 1979 met de gelijknamige sci-fi klassieker van Ridley Scott, waarin we geïntroduceerd werden tot een eerste Xenomorph, de crew van het Weyland-Yutani vrachtschip Nostromo en vooral officier Ellen Ripley (Sigourney Weaver). De hoofdpersonages werden gecreëerd door scenaristen Dan O' Bannon en Ronald Shusett, terwijl de wezens tot leven werden gebracht door H.R. Giger en Carlo Rambaldi. Aliens, de sequel van James Cameron uit 1986, breidde de franchise verder uit met de introductie van o.a. de zwaarbewapende United States Colonial Marines. Alien 3 (David Fincher) en Alien: Resurrection (Jean-Pierre Jeunet) volgden in respectievelijk 1992 en 1997. Een prequel, Prometheus, opnieuw geregisseerd door Ridley Scott verscheen in 2012 terwijl diens sequel Alien: Covenant (2017) de link met de eerste Alien-film versterkt. Het merendeel van de Aliens-films en -comics spelen zich af in de 22ste eeuw, waar ruimtereizen mogelijk is en de mensheid verschillende planeten koloniseert. Terwijl de films zich doorgaans steeds in de verre ruimte afspelen, brengen de comics echter regelmatig de Xenomorphs naar de Aarde…

 

aliens1Buiten de films kent de Aliens-franchise tal van videogames en romans. In de comics verscheen er in 1979 een adaptatie van de eerste prent, gepubliceerd door Heavy Metal. Na het succes van de tweede film verkreeg Dark Horse Comics de comicbooklicentie in handen. Zij brengen sinds 1988 een ganse reeks miniseries uit, aanvankelijk als sequels tot de film Aliens. Steeds staan hierin de talloze (tevergeefse) pogingen van het Weyland-Yutani megabedrijf om de Xenomorphs te gebruiken voor biologische oorlogsvoering centraal, met bekende personages en concepten als Ripley, de Bishop-androïdes en de Colonial Marines er middenin. Sinds de release van Alien 3 dienden enkele vroege verhaallijnen en personages te worden aangepast om beter in de continuïteit van de films te passen. Dark Horse brengt tevens comicbookadaptaties van de films uit en was in 1989 verantwoordelijk voor de allereerste Aliens Vs Predator cross-over, waaruit een geheel nieuwe mediafranchise ontstond.

De eerste lading Aliens-minireeksen en kortverhalen liep van 1988 tot 1999. In 1991-1994 verscheen er ook een Brits Aliens Magazine, met daarin herdrukken van Amerikaans materiaal alsook enkele exclusieve verhalen. Met het Xenogenesis-gebeuren in 1999 plaatste Dark Horse resoluut de comics rond Aliens, Predator en Aliens Vs Predator in éénzelfde universum en comicbookfamilie. Na een pauze van tien jaar ging er een nieuwe Aliens-minireeks van start in 2009, dewelke leidde tot een nieuw Aliens Vs Predator-event in 2010. In 2014 kregen de Aliens/Predator/AVP en voor het eerst ook Prometheus-comics alweer een verse start onder de noemer Fire and Stone en diens sequel Life and Death. Dark Horse zet vanaf 2017 zwaar in op herdrukken, alsook de nieuwe reeksen Defiance en Dead Orbit.

starttoread-aanraders

Onze selectie uit de beschikbare Aliens-verhaallijnen, netjes op een rij en voor elk wat wils. We beperken ons hierbij voornamelijk tot de Aliens-franchise. De Predator-, Aliens Vs Predator-comics en andere cross-overs zijn voor een andere keer. Handig om weten is dat vele Aliens-minireeksen van Dark Horse apart verzameld werden, maar de Omnibus-edities een goedkoper, makkelijker te vinden en completer alternatief bieden. In deze edities wordt (bijna) elk Aliens-verhaal tussen 1988 en 1999 verzameld.

ALIEN: THE ILLUSTRATED STORY

 • Jaar: 1979
 • Schrijver: Archie Goodwin (naar het script van Dan O'Bannon)
 • Artiest: Walter Simonson
 • Formaat: Aparte graphic novel

Comicbooklegendes Archie Goodwin en Walter Simonson nemen de eerste Alien-film van Ridley Scott onder handen in één van de sterkste film-to-comic adaptaties aller tijden. Het tragische lot van het Weyland-Yutani vrachtschip Nostromo en Ellen Ripleys eerste ontmoeting met een Xenomorph worden hierin opnieuw verteld, inclusief enkele deleted scenes die ook verstript werden. Dit is de enige Alien-comic dewelke niet werd uitgegeven door Dark Horse, maar door Heavy Metal.

 • Zie ook de voorlopig nog niet verzamelde miniseries Alien 3 (1992) en Alien: Resurrection (1997), dewelke de gelijknamige films in een comic goten en Aliens: Newt's Tale (1992) – waarin de gebeurtenissen van de tweede film, Aliens (1986), herverteld werden door de ogen van Rebecca "Newt " Jorden.

ALIENS OMNIBUS VOL.1

 • Jaar: 1988-1991
 • Schrijver: Mark Verheiden
 • Artiesten: Mark Nelson, Sam Kieth, Den Beauvais, e.a.
 • Verzamelt: Aliens – Outbreak #1-6, Nightmare Asylum #1-4, Earth War/The Female War #1-4, "The Alien" (Dark Horse Presents #56), "Theory of Alien Propagation" (Dark Horse Presents #24)

De eerste Aliens-omnibus bundelt voornamelijk de eerste drie minireeksen – Outbreak, Nightmare Asylum en Earth War/later The Female War – van Dark Horse, dewelke oorspronkelijk een rechtstreeks vervolg op de film Aliens (1986) brachten. Een tiental jaar na de gebeurtenissen uit de film, wordt Rebecca "Newt" Jorden uit een gesticht bevrijd door marinier Dwayne Hicks. Het duurt niet lang vooraleer de Aliens-nachtmerrie terug begint. Het tweetal keert terug naar de thuiswereld van de Aliens, ze krijgen opnieuw te maken met de plannen van Weyland-Yutani om de Xenomorphs te gebruiken als biologische wapens en later blijkt dat er zich een Alien-koningin op Aarde bevindt. Het duurt niet lang vooraleer onze planeet wordt overspoeld. Gelukkig keert niemand minder dan Ellen Ripley terug in het sluitstuk van de trilogie…

Dark Horse bracht de eerste trilogie Aliens-minireeksen uit voor de release van de film Alien 3 (1992). Omdat korporaal Hicks en Newt het begin van de derde film niet overleefden, werden de namen van de personages in latere herdrukken van deze comics omgevormd tot respectievelijk "Wilks" en "Billie". Ook Ellen Ripley overleefde de gebeurtenissen van Alien 3 niet. De versie die in de herdrukken van de comics opduikt is dus zogezegd een synthetische kopie van de echte Ripley. Hoe dan ook, biedt deze eerste comicbooktrilogie in feite een beter en vooral actievoller vervolg op Aliens dan hetgeen we met de derde film (en de videogame Aliens: Colonial Marines) kregen. Maar goed, we zullen maar aannemen dat het hier om andere personages draait…

ALIENS OMNIBUS VOL.2

 • Jaar: 1992-1994
 • Schrijvers: Mike Richardson, Jerry Prosser, Chris Warner, e.a.
 • Artiesten: John Arcudi, Kelley Jones, e.a.
 • Verzamelt: Aliens – Genocide #1-4, Hive/Harvest #1-4, Colonial Marines #1-10

Vanaf de vierde minireeks Aliens: Genocide zouden de verhalen van Dark Horse zich toespitsen op andere personages dan deze die we kennen uit de Aliens-films. De invasie van de Aarde door Xenomorphs uit de eerste miniseries blijft echter een belangrijk plotelement. In Genocide is men het leven op Aarde aan het heropbouwen en wordt er een drug voorgesteld die voortkomt uit de lichaamssappen van Alien-koninginnen. Meer Aliens zijn nodig, dus leidt de Grant Corporation een nieuwe expeditie naar de thuisplaneet van de wezens. In Hive/Harvest wordt de eerste synthetische Alien voorgesteld en in de langere, actievolle minireeks Colonial Marines komen de zwaarbewapende mariniers in de verre ruimte op het spoor van mens/Alien-hybrides.

ALIENS OMNIBUS VOL.3

 • Jaar: 1993-1994
 • Schrijvers: Dave Gibbons, Peter Milligan, John Arcudi, e.a.
 • Artiesten: Will Simpson, Mike Mignola, Simon Bisley e.a.
 • Verzamelt: Aliens – Rogue #1-4, Salvation, Sacrifice, "Backsplash" (Dark Horse Comics #12-13), Labyrinth #1-4, "Advent/Terminus" (Dark Horse Presents #42-43), "Reapers" (Dark Horse Fifth Anniversary Special), "Horror Show" (Dark Horse Comics #3-5)

De derde omnibus bestaat uit de minireeks Aliens: Rogue, waarin genetische experimenten op Xenomorphs leiden tot de eerste Alien-koning, en Aliens: Labyrinth, waarin nog meer immorele experimenten zich voordoen. De omnibus bevat ook enkele kortverhalen en one-shots zoals Aliens: Salvation (door comicbookzwaargewichten als Dave Gibbons, Mike Mignola en Kevin Nowlan) en Horror Show – een verhaal dat de enkele mensen op de maan volgt tijdens de invasie van de Aarde.

ALIENS OMNIBUS VOL.4

 • Jaar: 1994-1996
 • Schrijvers: John Arcudi, John Wagner, e.a.
 • Artiesten: Doug Mahnke, Paul Mendoza, e.a.
 • Verzamelt: Aliens – Music of the Spears #1-4, Stronghold #1-4, Berserker/Frenzy #1-4, "Taste" (Dark Horse Comics #11), "Mondo Pest" (Dark Horse Comics #22-24), Mondo Heat

In Music of the Spears geraakt een gekke componist bezeten door het geluid dat de Aliens maken en wil hij er eentje in gevangenschap opvoeden. Nog meer immorele genetische experimenten op de Aliens vinden plaats in Stronghold, terwijl het actievolle Berserker (aka Aliens: Frenzy) een zwaarbewapend team voorstelt wiens enige missie het is om Aliens uit te roeien. De omnibus bevat tevens de kortverhalen rond de huurling Herk Mondo, een beruchte huurling en Alien-doder uit Colonial Marines.

ALIENS OMNIBUS VOL.5

 • Jaar: 1994-1997
 • Schrijvers: John Arcudi, James Vance, Ron Marz, e.a.
 • Artiesten: Richard Corben, Paul Mendoza, John Byrne, e.a.
 • Verzamelt: Aliens – Alchemy #1-3, Kidnapped #1-3, "Cargo" (Dark Horse Comics #15-16), Survival #1-3, "Alien" (Dark Horse Comics #17-19), Earth Angel, "Incubation" (Dark Horse Comics #101-102), Havoc #1-2, Lovesick, "Lucky" (A Decade of Dark Horse #3)

In Aliens: Kidnapped hebben enkele ruimtesmokkelaars moeite om een Alien-ei te verpatsen op de zwarte markt, in Alchemy worden de zaken wat religieuzer getint en in Survival zit een hallucinerende wetenschapper ondergronds gevangen met talloze Aliens buiten zijn deur. De Havoc-reeks schenkt dan weer een verhaal met een 40-tal verschillende tekenaars, oorspronkelijke Aliens-schrijver Mark Verheiden keert terug met Lucky en in Lovesick krijgen we een vreemd komisch actie-avontuur in het Aliens-universum voorgeschoteld. In Earth Angel situeert comicbooklegende John Byrne een Aliens-invasie in een typisch Amerikaans stadje uit de jaren 50.

ALIENS OMNIBUS VOL.6

 • Jaar: 1997-1999
 • Schrijvers: Mark Schultz, Mike W. Barr, Chuck Dixon, e.a.
 • Artiesten: Gene Colan, David Lloyd, Eduardo Risso, e.a.
 • Verzamelt: Aliens – Apocalypse: The Destroying Angels #1-4, "Once in a Lifetime" (Dark Horse Presents #140), "Headhunters" (Dark Horse Presents #117), "Tourist Season" (Dark Horse Presents Annual '97), "45 Seconds", "Elder Gods" (Aliens Special), Glass Corridor, Purge, Stalker, Wraith, Pig, "Border Lines" (Dark Horse Presents #121), Xenogenesis #1-4

De zesde en laatste omnibus verzamelt de laatste Aliens-verhalen van de jaren 90, waaronder Apocalypse: The Destroying Angels, waarin de Ripley-achtige heldin Alecto Throop op donkere, eeuwenoude geheimen rond de Aliens stuit, en Stalker – een Aliens-verhaal in de tijd van de Vikings. In Tourist Season zien we een buitenaardse kolonie die lijkt op het Wilde Westen het uitvechten met de wezens, terwijl een huurmoordenaar een onwaarschijnlijke held wordt in Glass Corridor. In het leuke Aliens: Pig sturen een bende ruimtepiraten een varken met een nucleair wapen op zijn rug een nest Aliens in. De minireeks Xenogenesis – deel van een event waar de tekenstijlen van de Aliens/AvP/Predator-reeksen drastisch werden omgegooid en de verhalen zich nog verder in de toekomst afspelen – sluit dan weer deze eerste periode af.

MORE THAN HUMAN

 • Jaar: 2009
 • Schrijver: John Arcudi
 • Artiest: Zach Howard
 • Verzamelt: Aliens (v3) #1-4

Tien jaar na Xenogenesis, keerde de Aliens-franchise terug tot de comics. In More Than Human zien we een groep kolonisten de ruïnes van een oude beschaving op een verre planeet onderzoeken. Hoe dieper ze in het labyrint treden, hoe meer ze hun greep op de realiteit verliezen. Dan blijkt dat ze helemaal ook niet alleen zijn… Hun laatste hoop ligt in David Sereda, een androïde (more than human, dus) op wie het labyrint geen effect lijkt te hebben – maar dat maakt voor het nest Xenomorphs niet veel uit. Een leuke reboot voor de comicbookfranchise met herkenbare klassieke elementen. Vormt tevens een prequel op Aliens Vs Predator: Three World War (2010).

 • Verhaal gaat verder in ALIENS VS PREDATOR: THREE WORLD WAR (2010). Zie ook ALIENS: FAST TRACK TO HEAVEN (2010), een graphic novel door Liam Sharp, en ALIENS: INHUMAN CONDITION (2013), een bundeling van het Aliens-verhaal in Dark Horse Presents #12-17 door John Layman en Sam Kieth.

starttoread-waarinpikken

OK! OK! Je hebt me overtuigd! Maar… waar pik ik nu in? Waar begin ik als ik nu de reeksen wil beginnen volgen?“. Wel, voor Aliens is dat momenteel vrij gemakkelijk. Samen met Predator, Aliens Vs Predator en Prometheus kreeg de franchise een nieuwe start in 2014 met het Fire and Stone-event – bestaande uit vier op zichzelf staande, doch sterk aan elkaar gelinkte miniseries.

ALIENS: FIRE AND STONE

 • Jaar: 2014
 • Schrijver: Chris Roberson
 • Artiest: Patric Reynolds
 • Verzamelt: Aliens – Fire and Stone #1-4

Met Fire and Stone worden de Aliens-comics nieuw leven in geblazen. Het verhaal speelt zich af in de laatste dagen van de kolonie Hadley's Hope op de maan LV-426 uit de eerste twee Alien-films. Een groep kolonisten slaagt erin om aan de slachtpartij die zich in het begin van de Aliens-film afspeelt te ontsnappen, maar ze komen terecht op de maan LV-223 (uit Prometheus). Het spreekt voor zich dat ze ook hier niet aan de horror kunnen ontsnappen…

 • Aliens: Fire and Stone maakt deel uit van het Fire and Stone-event, dat begint in PROMETHEUS: FIRE AND STONE en verder gaat in ALIEN VS PREDATOR: FIRE AND STONE en PREDATOR: FIRE AND STONE. Alle miniseries zijn gebundeld in PROMETHEUS: THE COMPLETE FIRE AND STONE. Een sequel tot het verhaal volgt in 2016-2017 met PROMETHEUS: LIFE AND DEATH, ALIENS: LIFE AND DEATH, ALIEN VS PREDATOR: LIFE AND DEATH en PREDATOR: LIFE AND DEATH.

 

ALIENS: DEFIANCE

 • Jaar: 2016-2017
 • Schrijver: Brian Wood
 • Artiesten: Tristan Jones, Stephen Thompson, Tony Brescini, e.a.
 • Verzamelt: Aliens – Defiance #1-6, Vehicular (volume 1), Aliens – Defiance #7-12 (volume 2)

Een miniserie door Brian Wood (DMZ, Conan The Barbarian, Northlanders) die zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van de eerste twee Alien-films. Zula Hendricks is een groentje bij de Colonial Marines die samen met de synthetische Davis One (een Weyland-Yutani synthezoid die zijn eigen persoonlijkheid verkrijgt), tegen de wensen van Weyland-Yutani ingaat en de Xenomorphs ziet voor de dreiging die ze werkelijk zijn. Een vrij cliché opzet, maar een leuke reeks, met tevens een cameo van Ripley's dochter en Alien: Isolation-ster Amanda...

 

ALIENS: DEAD ORBIT

 • Jaar: 2017
 • Schrijver/Artiest: James Stokoe.
 • Verzamelt: Aliens – Dead Orbit #1-4

Op een afgelegen Weyland-Yutani-ruimtestation wordt een ingenieur met zeer beperkte middelen tot zijn beschikking tot het uiterste gedreven om een aanval van de dodelijke Xenomorphs te overleven. Wederom een simpele plot, maar de tekeningen van schrijver/artiest James Stokoe zijn ongezien gedetailleerd. Ook weet Stokoe hoe hij een claustrofobische thriller moet vertellen. Voor de fans van de eerste film en de videogame Alien: Isolation

starttoread-leesvolgorde

Open de box om de complete leesvolgorde van Aliens-verhalen in soft- of hardcover te ontdekken. Handig opgedeeld in volumes en periodes.

Aliens HC/TPB Reading Order

ALIENS – PERIODE 1 (1979-1999)

aliens

Op ALIEN: THE ILLUSTRATED STORY (uitgegeven door Heavy Metal) na, verzamelde Dark Horse een groot deel van de opeenvolgende Aliens-minireeksen, one-shots en kortverhalen uit reeksen als Dark Horse Comics en Dark Horse Presents in aparte ALIENS LIBRARY EDITIONS-bundelingen, maar ook in goedkopere en meer complete Omnibus-edities. De ALIENS OMNIBUS-bundelingen verzamelen daarom niet elk verschenen Aliens-verhaal (de filmadaptaties en enkele kortverhalen exclusief tot het Britse Aliens Magazine vallen uit de boot), maar leveren wel de makkelijkst op te sporen verzamelingen op en vormen een quasi-compleet beeld van deze eerste periode in de comics. Haast iedere Amerikaanse Aliens-minireeks en kortverhaal is in de Omnibus-edities terug te vinden.

In de eerste Aliens-verhalen zien we aanvankelijk enkele gekende personages uit de films terug en wordt de Aarde overrompeld door Xenomorphs. In de verdere verhalen probeert men de planeet herop te bouwen en wordt de focus gelegd op nieuwe personages, genetische experimenten op de Aliens en nesten/conflicten op verre planeten. Heel wat verhalen staan op zichzelf.

 • ALIEN: THE ILLUSTRATED STORY
 • ALIENS OMNIBUS VOL.1 (Aliens v1: Outbreak #1-6, Aliens v2: Nightmare Asylum #1-4, Earth War/The Female War #1-4, "The Alien" uit Dark Horse Presents #56, "Theory of Alien Propagation" uit Dark Horse Presents #24)
 • ALIENS OMNIBUS VOL.2 (Genocide #1-4, Hive/Harvest #1-4, Colonial Marines #1-10)
 • ALIENS OMNIBUS VOL.3 (Rogue #1-4, Salvation, Sacrifice, "Backsplash" uit Dark Horse Comics #12-13, Labyrinth #1-4, "Advent/Terminus" uit Dark Horse Presents #42-43, "Reapers" uit Dark Horse Fifth Anniversary Special, "Horror Show" uit Dark Horse Comics #3-5)
 • ALIENS OMNIBUS VOL.4 (Music of the Spears #1-4, Stronghold #1-4, Berserker/Frenzy #1-4, "Taste" uit Dark Horse Comics #11, "Mondo Pest" uit Dark Horse Comics #22-24, Mondo Heat)
 • ALIENS OMNIBUS VOL.5 (Alchemy #1-3, Kidnapped #1-3, "Cargo" uit Dark Horse Comics #15-16, Survival #1-3, "Alien" uit Dark Horse Comics #17-19, Earth Angel, "Incubation" uit Dark Horse Comics #101-102, Havoc #1-2, Lovesick, "Lucky" uit A Decade of Dark Horse #3)
 • ALIENS OMNIBUS VOL.6 (Apocalypse: The Destroying Angels #1-4, "Once in a Lifetime" uit Dark Horse Presents #140, "Headhunters" uit Dark Horse Presents #117, "Tourist Season" uit Dark Horse Presents Annual '97, "45 Seconds", "Elder Gods" uit Aliens Special, Glass Corridor, Purge, Stalker, Wraith, Pig, "Border Lines" uit Dark Horse Presents #121, Xenogenesis #1-4)

Niet verzameld in de Omnibus-edities:

 • Aliens: Newt's Tale #1-2 (1992, filmadaptatie van Aliens mits enkele andere scènes)
 • Alien 3 #1-3 (1992, filmadaptatie van Alien 3)
 • Alien Resurrection #1-2 (1997, filmadaptatie van Alien: Resurrection)
 • Aliens: Countdown (1990-1991, zwart-wit verhaal rond mariniers in New York City tijdens de Alien-invasie)
 • Aliens: Renegade (1992, door Chris Claremont, proloog tot Aliens Vs Predator: Deadliest of the Species)
 • Aliens: Crusade (1993-1994, over mariniers in Engeland na de Alien-invasie, nooit afgewerkt)
 • Aliens: Matrix (1994, Aliens-verhaal door Grant Morrison, ultra-zeldzaam en nooit officieel uitgegeven)

ALIENS – PERIODE 2 (2009-2013)

aliens2

Na een afwezigheid van tien jaar, herstartte Dark Horse de Aliens-comics met een nieuwe minireeks ter ere van de 30ste verjaardag van de eerste film. Ook verschenen er weer enkele kortverhalen in een nieuw volume van Dark Horse Presents, alsook een aparte graphic novel.

 • ALIENS: MORE THAN HUMAN (Aliens v3: More Than Human #1-4)
 • ALIENS: FAST TRACK TO HEAVEN
 • ALIENS: INHUMAN CONDITION (Dark Horse Presents #12-17)

Nog niet verzameld:

 • Aliens: Colonial Marines – No Man Left Behind (2012, promotionele comic tot de gelijknamige videogame van Sega)
 • Alien: Isolation (2014, promotionele comic tot de gelijknamige videogame van Sega)

ALIENS – PERIODE 3 (2014-nu)

darkhorsefireandstone

Startende met het Fire and Stone-event, worden er wederom nieuwe Aliens- en voor het eerst ook Prometheus-verhalen verteld in de wereld van de films. Deze kunnen als semi-officiële sequels/inbetweenquels worden gezien.

 • PROMETHEUS: FIRE AND STONE (Prometheus: Fire and Stone #1-4)
 • ALIENS: FIRE AND STONE (Aliens: Fire and Stone #1-4, Aliens: Field Report uit Dark Horse Presents #2)

Een sequel tot Fire and Stone volgt in 2016 met Life and Death.

 • PROMETHEUS: LIFE AND DEATH (#1-4)
 • ALIENS: LIFE AND DEATH (#1-4)

Twee nieuwe Aliens-reeksen gaan van start, het twaalfdelige Aliens: Defiance in 2016 en het vierdelige Aliens: Dead Orbit in 2017.

 • ALIENS: DEFIANCE VOLUME 1 (#1-6, Extravehicular)
 • ALIENS: DEFIANCE VOLUME 2 (#7-12)
 • ALIENS: DEAD ORBIT (#1-4)

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.