Random Article


DC’s volgende event wordt niet Blood Moon, maar “Convergence”?

 


0
Posted 29/10/2014 by

In april/mei verhuist DC Comics van New York City naar Burbank, Californië om dichter bij moederbedrijf Warner Bros. en de andere takken van DC Entertainment te zijn. In deze periode zullen er geen nieuwe nummers in de huidige lopende reeksen verschijnen, maar zal er zich een event afspelen. Eerder dachten we dat de titel hiervan Blood Moon zou zijn, de naam van het gigantische schip van een al even gigantische Brainiac in de wekelijkse reeks Futures End. Nu wordt gemeld dat Convergence de titel van het event wordt.

dc 52 reboot sep 2014Terwijl het niet echt een Crisis wordt, zal Convergence wel degelijk verschillende superhelden uit het ganse multiversum van DC zien voorbijvliegen. Al deze personages zijn pre-New 52 en zullen het met elkaar uitvechten in een 20-tal tweedelige minireeksen en wat extra’s, goed voor een vijftigtal comics. Deze gevechten tussen verschillende versies van gekende superhelden en schurken uit het DC-multiversum doen sterk denken aan pakweg de minireeks Countdown: Arena uit 2007 en de MOBA-videogame Infinite Crisis. Dit komt dan voort doordat deze nieuwe Brainiac geen steden inkrimpt en verzamelt in zijn ruimteschip zoals zijn klassieke versie, maar meteen ganse werelden of zelfs universa.

Hoewel er nu wordt gezegd dat de huidige DC-superhelden uit de New 52 niet zullen deelnemen aan de festiviteiten, heerst er nog altijd voldoende speculatie dat de huidige versies van Superman, Batman, Wonder Woman en co wel degelijk hun klassieke varianten van voor de New 52 zullen ontmoeten (simpelweg gesteld: de huidige Superman zonder rode onderbroek ontmoet de versie mét rode onderbroek). In 2015 zou Marvel dit nog eens overdoen met hun zeer gelijkaardig klinkende Secret Wars-event.

futuresendbloodmoon2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.