Random Article


Marvel kondigt officieel waslijst Phase Three films aan

 


1
Posted 28/10/2014 by

Op een speciale persconferentie in Los Angeles heeft Marvel Studios de ganse waslijst films in de derde fase van het Marvel-filmuniversum vrijgegeven. Nadat Avengers: Age of Ultron (op 29 april, 2015) én Ant-Man (op 5 augustus 2015) Phase Two afsluiten, wordt Phase Three in gang gezet. De Phase Three-films hebben hun releasedata gekregen en we hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Opgelet: dit zijn allemaal Amerikaanse releasedata, in onze contreien komt het merendeel van de films doorgaans een weekje vroeger in de zalen.

CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR (6 mei, 2016)

captainamericacivilwar

Bij deze officieel bevestigd. De derde Captain America-solofilm wordt zoals verwacht een adaptatie van de Civil War-verhaallijn uit 2006-2007. Hierin komt Captain America lijnrecht tegenover Iron Man te staan rond de Superhuman Registration Act – waarin alle superhelden zich dienen te registreren bij de overheid en in feite federale agenten moeten worden. In de comics betekende dit dat vele helden hun geheime identiteit moesten opgeven. In het filmuniversum (waar haast geen enkele held een geheime identiteit heeft), worden de helden in twee kampen gesplitst omdat niet iedereen het eens geraakt over het verplicht moeten werken voor de overheid en aan wie ze precies moeten rapporteren. Chris Evans en Robert Downey Jr. keren terug in de titelrollen en de gebroeders Russo (Captain America: The Winter Soldier) regisseren. Een grote rol wordt weggelegd voor de Black Panther, gespeeld door Chadwick Boseman. Fun fact: de titel werd tijdens de persconferentie eerst al grappend aangekondigd als “Captain America: Serpent Society”, in plaats van het uiteindelijke Civil War.

DOCTOR STRANGE (4 november, 2016)

docstrangelogo

De solofilm rond Marvel’s Sorcerer Supreme komt eraan eind 2016 en trekt de bovennatuurlijke en magische hoek van het Marvel-filmuniversum verder open. Scott Derrickson regisseert en Benedict Cumberbatch is toch nog niet officieel bevestigd voor de hoofdrol – al ziet het ernaar uit dat hij het wel zal krijgen.

GUARDIANS OF THE GALAXY 2 (5 mei, 2017)

gotg2

De sequel tot de grootste superheldenfilm van 2014 wordt opnieuw geregisseerd door James Gunn, ziet het voltallige team (+ enkele nieuwe personages) terugkeren en zal de kosmische hoek van het Marvel-filmuniversum nog verder verkennen.

THOR: RAGNAROK (28 juli, 2017)

thorragnarok

Thor (Chris Hemsworth) en zijn stiefbroer Loki (Tom Hiddleston) keren terug in de derde soloprent rond de Asgardiaanse dondergod, dewelke rechtstreeks volgt op Age of Ultron en vernoemd wordt naar het einde der tijden in de Noorse mythologie. Een optreden van de vuurdemon Surtur is hierbij bijna een gegeven.

BLACK PANTHER (3 november, 2017)

blackpantherlogo

Chadwick Boseman zal zijn Marvel-filmdebuut maken als prins (later koning) T’Challa van de Afrikaanse natie Wakanda, beter bekend als de Black Panther. T’Challa zal al een grote rol hebben in Captain America: Civil War, alvorens zijn eigen film te krijgen. Black Panther verscheen voor het eerst in Fantastic Four #52 (1966) en werd een gekende solosuperheld en Avenger, alsook de koning van zijn land. Hij was de eerste zwarte superheld in de Amerikaanse comics en blijft één van de gekendste.

Chris Evans (Captain America) en Robert Downey Jr. (Iron Man) verwelkomen Chadwick Boseman (Black Panther) tot het Marvel-universum

Chris Evans (Captain America) en Robert Downey Jr. (Iron Man) verwelkomen Chadwick Boseman (Black Panther) tot het Marvel-universum

Black-Panther-Concept-Art-550x847

THE AVENGERS: INFINITY WAR PART 1 (4 mei, 2018), PART 2 (3 mei, 2019)

avengersinfinitywar

De derde Avengers-film wordt in twee delen gesplitst en ziet Earth’s Mightiest Heroes (en mogelijk de Guardians of the Galaxy) eindelijk in conflict treden met de kosmische überschurk Thanos (Josh Brolin). Een teaser werd getoond die eindigde met een shot van Thanos met de Infinity Gauntlet – waarin hij erin is geslaagd alle zes Infinity Stones te verzamelen en aldus een god te worden. De films dragen hierbij de titel van The Infinity War, een kosmisch Marvel-event uit 1992 waarin Thanos en de stenen een grote rol speelden, maar worden geen rechtstreekse adaptatie. Het tweede deel verschijnt welgeteld een jaar na het eerste.

avengersthanosgauntlet

CAPTAIN MARVEL (6 juli, 2018)

captainmarvel

Carol Danvers krijgt inderdaad haar solofilm en slaagt de Ms. Marvel-stap over om meteen Captain Marvel te worden. Hiermee heeft zij de eerste Marvel-film met een vrouwelijke hoofdrol te pakken. Carol Danvers – een pilote en majoor bij de Amerikaanse luchtmacht – verscheen voor het eerst in Marvel Super-Heroes #13 uit 1968, verkreeg via de Kree-superheld Captain Marvel gelijkaardige kosmische krachten en werd Ms. Marvel in de jaren 70. Als regelmatige Avenger werd ze één van Marvel’s grootste en belangrijkste superheldinnen aller tijden en in 2012 nam ze zelf de mantel van Captain Marvel op. In de comics zijn er meerdere Captain Marvels geweest, maar de film zal draaien rond Carol Danvers.

captain-marvel-ms-marvel

INHUMANS (2 november, 2018)

inhumans

De Inhumans krijgen – zoals verwacht – hun eigen Marvel Studios-film. In de film rond het eeuwenoude, superkrachtige ras voortgekomen uit genetische experimenten van de buitenaardse Kree zullen tientallen nieuwe filmpersonages worden voorgesteld. Verwacht wordt dat de Inhuman Royal Family – bestaande uit o.a. Black Bolt, Medusa, Gorgon, Karnak, Trigon en Crystal – de hoofdrol zal spelen. De Inhumans worden gelinkt aan de tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. en kunnen min of meer als de X-Men/mutantenvervangers van het Marvel-filmuniversum worden gezien. Hun oorsprong zal echter wat aangepast worden tegenover hun comicbookdebuut in de Fantastic Four-reeks uit de jaren 60.

inhumans

Verder raakte nog bekend dat Black Widow en Hulk voorlopig geen solofilms krijgen, maar wel grote rollen binnenin de Avengers-films zullen blijven spelen. Momenteel heerst er speculatie alom dat Carol Danvers al in Avengers: Age of Ultron zal opduiken en dat de filmversies van de nieuwe Avengers-leden Quicksilver en Scarlet Witch Inhumans zullen zijn (in de comics zijn ze mutanten zoals de X-Men, meer nog ze zijn hier de kinderen van Magneto). Wordt ongetwijfeld vervolgd…

marveltimeline

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Veruca

    Captain Marvel! *squee*

    Ben benieuwd wie de hoofdrol krijgt. Net zoals velen hoop ik stiekem op Katee Sackhoff. Ik kreeg Gina Carano niet als Wonder Woman, dus hier ga ik ook niet te veel hopen. :p

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.